• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Behmor 1600 Plus

#1
Salutare  [Image: smile.gif]

Nu am vazut nici un topic dedicat acestui prajitor asa ca m-am gandit ca nu ar strica unul.

Ca si context, eu imi prajesc cafeaua de 4 ani + folosind un prajitor de popcorn fara modificari. Si-a facut treaba onorabil, mie cafeaua mi se pare rezonabila dar desi am fost multumit de el, a venit timpul sa ma gandesc la un upgrade.

Am luat mai multe variante in calcul si m-am oprit asupra acestui prajitor in special datorita sistemelor de colectie a plevei si de supresie a fumului. Nu am optiunea sa prajesc afara, in aer liber.

Prin urmare, am inceput sa ma interesez sa vad daca s-au mai facut ceva progrese din partea celor de la Behmor pentru a aduce acest prajitor pe piata din Europa.

Am trimis un email celor de la Behmor si am primit un raspuns semnat chiar de Joe Behm:
Quote: Hello Mirel,

Thank you for contacting Behmor.  Please see the attached PDF for sales info pertaining to the UK/EU.

After several years of redesign, in June 2015 we completed the latest version of the Behmor 1600 Plus that would finally meet new EU/GS standards. Our goal was to launch before Christmas 2015.  Little did we know, nor were we advised by the rules committees and standards houses until after the fact, to receive certifications there was a hard dated deadline. So when we went to re-certify, the engineer were told we’d missed the window for review using existing standards and instead would be forced to meet newly issued standards.

No notice was given by the safety houses, so we appealed the decision but were told it was too late.

We are now in the process of yet another redesign our factory says will take appx 120 days to retool, re-certify and start production.

Behmor is committed to getting the Behmor 1600 back to Europe and apologize for all these delays, but sadly, the European safety houses continue to engage in a pattern of what we see as ridiculous rules and changes to a product built well within every other published standard.

You can contact our Australian distributor, Andy Freeman to inquire about purchase of a 220V model via the internet. His e-mail address is andy@coffeesnobs.com.au.

If you get a 120V roaster and use a transformer or converter that doesn’t change the frequency, that is the best way to go but we can’t guarantee the results under our warranty as this has not been tested thoroughly enough.

Thank you for your patience.
Joe Behm

Am adaugat si atasamentul mentionat in email. 

L-am contactat si pe Andy si raspunsul lui a fost urmatorul:
Quote: Sure, we send a lot into Europe.
Cost of the roaster including air freight is just under 470 euro

Delivery is normally 7-10 days.

Let me know when you are ready to order and I'll invoice it via PayPal

Regards,

andy.

Acum sincer, pretul este un pic peste ce as fi fost dispus sa platesc, mai ales ca nu stiu exact ce taxe se vor mai adauga in plus. Ideea este ca ma apropii de pretul unui Gene (cu reducerea de pe forum) care vine cu avantajul major al garantiei oferite de producator.

Stiu ca sunt mai multi detinatori de Behmor pe forum. Voi ce ati recomanda intre cele doua variante? Eu mai iau in calcul si varianta FreshRoast SR500 adaptat pentru 220v.

Multumesc
Kinu M47, Gaggia Classic, Gene Cafe CBR-101
 
Reply
#2
Pentru Behmor gasesti si controler cu softul aferent.
http://www.roasterthing.com/FrankenBehmor
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#3
Acum ca avem o gama aproape completa de rasnite de top, ar fi cazul sa apara si un prajitor romanesc, nu credeti ? Smile Daca nu full comercial , macar pentru comunitate... Wink

Mi se amareste... cafeaua Smile cand vad cum isi pune lumea problema sa dea peste 2000 lei pe ce... pe un cuptor practic...

Cele mai importante lucruri care pare ca trebuie urmarite, din cate am discutat pe privat cu diversi, ar fi:
- sa dispara aspectul de improvizatie, fire si electronica la vedere,
- o solutie "casnica" eficienta pentru captare pleava si fum.

Teoria cu profilaria nu pare a fi ceva foarte stringent pentru prajitorul mediu in devenire.
Daca are cateva reglaje minimale, multi sunt multumiti... daca mai pot fi si salvate sub un nume si refolosite ulterior, deja e prea mult... prajirea cu un calculator agatzat de utilaj nu e chiar idealul in ochii multora... Wink
Idealul evident se cheama aplicatie de prajire pe celular conectata prin BT la utilaj... Smile
 
Reply
#4
Pai, spor la treaba si succes Smile Abia astept sa urmăresc evoluția proiectului, si tehnic si economic Smile
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#5
N-am zis ca o sa fiu eu ala !
De fapt, daca nu a ajuns cat am impins la ala bazat pe capac turbo oven... care e aproape P&P... si lumea tot se mai uita dupa chestii din astea "genante"... nu vad ce s-ar mai putea propune mai simplu.

Chiar pe post de behmor exista inlocuitor, la sfert de pret daca e luat second.
Ma refer la cuptoare compacte, cilindrice, mulate pe volumul tamburului, ca sa nu se risipeasca caldura.
Baby George Foreman sau Ronco 5250 ar fi doua exemple.
 
Reply
#6
ma abonez la acest thread, că poate-poate ma apuc incet sa prăjesc si eu)

am asa cuptor electric cu ventilare: http://tornadocom.md/ro/catalog/tabel_ovens/2413/
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#7
Inainte de a te abona la acesta, parcurge intai pe cele doua topice relevante care au legatura cu el si cu ce am scris mai sus:

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-O...la-80-euri
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...turbo-oven
 
Reply
#8
(12-03-2017, 10:42)renatoa Wrote: Mi se amareste... cafeaua [Image: smile.gif] cand vad cum isi pune lumea problema sa dea peste 2000 lei pe ce... pe un cuptor practic...

Crede-ma ca sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste pretul. Mi se pare ca se exagereaza foarte tare pe nisa asta de home roasting tocmai pentru ca sunt foarte putini cei care sunt dispusi sa-si prajeasca singuri cafeaua.

Din pacate, variante care merg out of the box, fara modificari, nu prea sunt. Sunt derenajat de fum si de mizeria pe care o face prajitorul de popcorn si as vrea si ceva care poate praji cantitatea necesara pentru o saptamana, nu reusesc sa-mi mai fac timp in ultima vreme sa prajesc odata la doua zile. In plus, din cate am citit eu despre prajitul cafelei, nu e chiar ideal sa ajungi in FC in 3 min  [Image: biggrin.gif] Deci ma indoiesc ca solutia actuala se apropie de ce poate scoate Gene sau Behmor, desi nici cu ele nu atingi perfectiunea. Sigur, exista tot felul de variante DIY (care sunt ferm convins ca isi fac treaba) dar pentru persoane care nu au skill-urile/spatiul/etc. necesar pentru o astfel de instalatie singurele variante simple si fara complicatii care raman din pacate par a fi Gene/Behmor(eventual FreshRoast?)  [Image: huh.gif]
Kinu M47, Gaggia Classic, Gene Cafe CBR-101
 
Reply
#9
Pai daca ai zis 3 minute e clar ca tu prajesti cu el nemodificat... si e asa simplu sa il faci sa prajeasca corect... de nu poti crede... am povestit aici:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-m...2#pid50302

Captarea plevei o faci lejer cu doua site, vezi aici in topicul deschis recent de fane, cu prajitorul lui cu aer cald:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...2#pid55072

Daca nici astea nu te conving... si FreshRoast cu 130 grame o consideri o alternativa demna de atentie... de ce nu un Nesco ?
 
Reply
#10
m-am uitat si eu la behmor acu o bucata, daca ar fi sa-l achizitionezi la pretul din america ar fi interesant, dar la pretul de australia + TVA-ul la vama parca nu mai e asa interesant, sari de 550 euro. ar ramane avantajul fata de gene ca prajeste sarje de 450gr. nu stiu calitatea prajirii cum e comparativ cu gene.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#11
(12-03-2017, 17:57)renatoa Wrote: Daca nici astea nu te conving... si FreshRoast cu 130 grame o consideri o alternativa demna de atentie... de ce nu un Nesco ?
 Review-urile pe care le-am vazut pe net pentru Nesco nu prea il recomanda ca fiind o alegere inspirata.
PS: Sa nu crezi ca nu apreciez tentativele tale de a-mi proteja bugetul. Chiar apreciez timpul pe care il petreci sa deschizi ochii (mie si altor useri) catre variantele DIY [Image: smile.gif]
(12-03-2017, 19:51)Fane Wrote: m-am uitat si eu la behmor acu o bucata, daca ar fi sa-l achizitionezi la pretul din america ar fi interesant, dar la pretul de australia + TVA-ul la vama parca nu mai e asa interesant, sari de 550 euro. ar ramane avantajul fata de gene ca prajeste sarje de 450gr. nu stiu calitatea prajirii cum e comparativ cu gene.

Total de acord. Din ce am vazut eu frunzarind diverse review-uri comparative din SUA, lumea pare sa recomande Behmor dar mai mult bazat pe faptul ca e mai ieftin. Sunt unul doua review-uri care exclud criteriul financiar din start si in conditiile respective, lumea inclina mai mult spre Gene.
Kinu M47, Gaggia Classic, Gene Cafe CBR-101
 
Reply
#12
FreshRoast nu-i chiar tot una cu Nesco. totusi ambele sunt prajitoare pe pat de aer cald, si ambele prajesc sarje mici.

(12-03-2017, 11:21)renatoa Wrote: N-am zis ca o sa fiu eu ala !

ne simtim sedusi si abandonati... Tongue
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#13
Offf... ma stradui sa iti ridic mingea la fileu... si tu o desumflii Tongue
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)