Versiunea pe care o am este versiunea cu boiler de 14L din inox.
Exista si varianta cu elemente vopsite in negru.
Specificatii:
Espressor– 2 grupuri
Model cu keypad programabil electronic. 2 steamere 1 robinet apa calda Semiautomat cu butoane. Boiler de 14 L cupru Grup cu temperatura compensata (4.4kg). Tensiune de alimentare 220V Consum- 3KW
Timpul de la pornire pana la posibilitatea efectuarii primei extractii - aproximativ 25 minute Timp in care boilerul atinge temperatura si presiunea necesara extractiei.
27-02-2016, 19:37 (This post was last modified: 27-02-2016, 19:40 by aromat.)
(27-02-2016, 18:42)Tito Wrote: Complimentele mele ! Frumoasa masina. Dar o folosesti pt uz casnic sau ai vreo activitate ? de ce nu pui niste foto ?
O folosesc pentru uz casnic. )
O sa pun fotografii cand o sa-l desfac sa desfund manometrul, o conducta este infundata,Cea care citeste presiunea de extractie.Functioneaza doar partea cu presiunea in boiler.
Nu ma deranjeaza foarte tare dar vreau sa-l fac pentru ca in rest totul functioneaza perfect si e pacat de asa masina.
mi se pare putin apos rezultatul din ceasca, spre subextras. si probabil ai si chanelling, din acest motiv coada de soricel nu este uniforma si constanta. eventual verifica daca e curat dusul... asta mi se pare mie din filmuletul pus, dar se poate ca gustul sa fie ok
si da, timpul pana poti face o extractie e 25min, dar asta nu inseamna ca s-a incalzit tot grupul, portafiltrul, etc. sau nu?
in cazul meu, da, espressorul se incalzeste in aprox. 30min si teoretic se poate folosi. grupul si pf se incalzesc cam intr-o ora, iar cafeaua poate fi bauta dupa aprox. 1h30min - 2h :eci nu stiu ce sa zic
27-02-2016, 20:27 (This post was last modified: 27-02-2016, 20:32 by aromat.)
(27-02-2016, 20:23)TudorB Wrote: la 14L e imposibil sa fie operational si stabilizat termic total in 25 min.
Totul depinde de temperatura initiala a apei, dar si a camerei unde este instalat.
25-30 minute.
Maxim 30 minute minim 25. In niciun caz nu dureaza o ora.
Nu ma pierd in amanunte. Ma bucur de cafeaua mea, umila, fara pretentii de perfect espresso dar gustoasa si aromata asa cum nu intalnesc la foarte multe cafenele cu staif.
27-02-2016, 21:36 (This post was last modified: 27-02-2016, 21:42 by TudorB.)
nu depinde doar de apa, depinde mai mult de aparat. Apa la 20 de grade repede ajunge ca totusi nu e ingheata in nicunul din cazuri.
tot aparatul trebuie sa fie incalzit nu doar boilerul. Ai trasee, ai componente, ai grup, ai etc. . Boilerul incepe sa se transfere caldura spre celelalte si abia cand si alea sunt stabilizate ajunge si el sa fie stabil si e gata pentru extractii.
sigur ca nu trebuie sa te pierzi in amanunte (desi parca pana la un punct trebuie si asta....macar cele de baza), dar incearca sa vezi daca nu e mai usor de extras sau nu obtii rezultate mai bune - chiar daca esti multumi si de cele actuale.
un aparat cu 4L boiler si un singur grup e61 necesita 1 ora.
sigur nu ai cum sa fie in parametrii cu 14L in 25 min cand si al meu cu 2 trebuie 30 min.
un portafitru fara fund te-ar ajuta si ala in explorare.