• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


BFC Classica 2 grupuri

#1
Salutare.

Deschid acest thread pentru toti cei interesati de acest model.

BFC Classica 

Firma producatoare este o firma italiana: [color=rgba(98, 98, 98, 0.8)]BFC srl [/color]
Detalii gasiti aici:

http://www.bfcsrl.it/en/products/classica/

Versiunea pe care o am este versiunea cu boiler de 14L din inox.
Exista si varianta cu elemente vopsite in negru.

Specificatii:

Espressor– 2 grupuri

Model cu keypad programabil electronic.
2 steamere
1 robinet apa calda
Semiautomat cu butoane.
Boiler de 14 L cupru
Grup cu temperatura compensata (4.4kg).
Tensiune de alimentare 220V
Consum- 3KW

Timpul de la pornire pana la posibilitatea efectuarii primei extractii - aproximativ 25 minute
Timp in care boilerul atinge temperatura si presiunea necesara extractiei.

O extractie pe care am facut-o cu BFC Classica:



Attached Files Thumbnail(s)
   
-= BFC Classica 2 grupuri, Rasnita WEGA MAX M-7.5,Tamper Motta, Latiera Motta =-
 
Reply
#2
Complimentele mele ! Frumoasa masina. Dar o folosesti pt uz casnic sau ai vreo activitate ? de ce nu pui niste foto ?
 
Reply
#3
(27-02-2016, 18:42)Tito Wrote: Complimentele mele ! Frumoasa masina. Dar o folosesti pt uz casnic sau ai vreo activitate ? de ce nu pui niste foto ?

O folosesc pentru uz casnic. Smile)
O sa pun fotografii cand o sa-l desfac sa desfund manometrul, o conducta este infundata,Cea care citeste presiunea de extractie.Functioneaza doar partea cu presiunea in boiler.
Nu ma deranjeaza foarte tare dar vreau sa-l fac pentru ca in rest totul functioneaza perfect si e pacat de asa masina.
-= BFC Classica 2 grupuri, Rasnita WEGA MAX M-7.5,Tamper Motta, Latiera Motta =-
 
Reply
#4
mi se pare putin apos rezultatul din ceasca, spre subextras. si probabil ai si chanelling, din acest motiv coada de soricel nu este uniforma si constanta. eventual verifica daca e curat dusul... asta mi se pare mie din filmuletul pus, dar se poate ca gustul sa fie ok

si da, timpul pana poti face o extractie e 25min, dar asta nu inseamna ca s-a incalzit tot grupul, portafiltrul, etc. sau nu?

in cazul meu, da, espressorul se incalzeste in aprox. 30min si teoretic se poate folosi. grupul si pf se incalzesc cam intr-o ora, iar cafeaua poate fi bauta dupa aprox. 1h30min - 2h :Smileeci nu stiu ce sa zic
LaSpaziale S9 EK, Quamar Q13E, Porlex Mini...
 
Reply
#5
la 14L e imposibil sa fie operational si stabilizat termic total in 25 min.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#6
(27-02-2016, 20:23)TudorB Wrote: la 14L e imposibil sa fie operational si stabilizat termic total in 25 min.
Totul depinde de temperatura initiala a apei, dar si a camerei unde este instalat.
25-30 minute.
Maxim 30 minute minim 25. In niciun caz nu dureaza o ora.
Nu ma pierd in amanunte. Ma bucur de cafeaua mea, umila, fara pretentii de perfect espresso dar gustoasa si aromata asa cum nu intalnesc la foarte multe cafenele cu staif.
-= BFC Classica 2 grupuri, Rasnita WEGA MAX M-7.5,Tamper Motta, Latiera Motta =-
 
Reply
#7
nu depinde doar de apa, depinde mai mult de aparat. Apa la 20 de grade repede ajunge ca totusi nu e ingheata in nicunul din cazuri.
tot aparatul trebuie sa fie incalzit nu doar boilerul. Ai trasee, ai componente, ai grup, ai etc. . Boilerul incepe sa se transfere caldura spre celelalte si abia cand si alea sunt stabilizate ajunge si el sa fie stabil si e gata pentru extractii.

sigur ca nu trebuie sa te pierzi in amanunte (desi parca pana la un punct trebuie si asta....macar cele de baza), dar incearca sa vezi daca nu e mai usor de extras sau nu obtii rezultate mai bune - chiar daca esti multumi si de cele actuale.
un aparat cu 4L boiler si un singur grup e61 necesita 1 ora.
sigur nu ai cum sa fie in parametrii cu 14L in 25 min cand si al meu cu 2 trebuie 30 min.

un portafitru fara fund te-ar ajuta si ala in explorare.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)