23-03-2017, 06:11
Salutare expressomanilor
Acum cateva luni va ceream sfatul in a alege o macinatoare si un espresso in jurul a 4500 lei. Am tot citit ai nu am cumparat nimic, ramanand la ibricul meu moka si la aparatul de facut spuma Jura, care imi place la nebunie.
Imi place foarte mult o anumita cafea, Guatemala de la Origo, pe care o cumpar boabe pt acasa.
Cu moka m-am apropiat undeva la 60-70% din gustul, aroma, textura de la origo doar prin faptul ca folosesc mai multa cafea pentru cafe latte ul meu, din ce am masurat, 25g cafea, 230ml apa si cam 500ml lapte, pentru doua portii, doar latte beau, espresso inca nu il pot bea, mi se pare prea tare.
Acum, am primit cadou o masinarie semi automata Jura Impressa e55, un model mai vechi dar care teoretic ar trebui sa mi scoata latte ul, cel putin ca la moka. Dar nu o face.
M-am jucat pe la toate setarile posibile, cantitate de apa, finetea macinaturii, cantitatea de cafea si orice as incerca, nu scoate din cafeaua mea aroma. Imi iese o cafea apoasa, usor arsa, chiar si cu setarea pe cel mai ristretto ristretto, de mi scoate un espresso cat degetul de mare, o jumate de inghititura.
Aceasta este masina https://m.youtube.com/watch?v=U8wa75FUz6w
E posibil sa nu se pupe cafeaua cu espressorul? Am incercat aceeasi cafea pe o impressa model nou si mi a placut foarte mult, a fost peste moka si ma asteptam la acelasi rezultat cu acest espressor.
Laptele, nu imi place deloc cum il face, nu este deloc cremos iar spuma desi multa este foarte aerata si daca nu o beau rapid, dispare in ceata. E fix inversul aparatului meu de spumat laptele Jura, care face un lapte foarte cremos, fara bule mari de aer.
Chiar vreau sa-mi place masinaria, m am gandit ca poate ma lamureste careva cu ce i as mai putea face ca sa obtin rezultate mai bune.
Latte ul iese fix ca la toate benzinariile, cafea ordinara cu lapte in ea si atat, ceea cee inacceptabil pt o asemenea masina.
Multumesc!
Acum cateva luni va ceream sfatul in a alege o macinatoare si un espresso in jurul a 4500 lei. Am tot citit ai nu am cumparat nimic, ramanand la ibricul meu moka si la aparatul de facut spuma Jura, care imi place la nebunie.
Imi place foarte mult o anumita cafea, Guatemala de la Origo, pe care o cumpar boabe pt acasa.
Cu moka m-am apropiat undeva la 60-70% din gustul, aroma, textura de la origo doar prin faptul ca folosesc mai multa cafea pentru cafe latte ul meu, din ce am masurat, 25g cafea, 230ml apa si cam 500ml lapte, pentru doua portii, doar latte beau, espresso inca nu il pot bea, mi se pare prea tare.
Acum, am primit cadou o masinarie semi automata Jura Impressa e55, un model mai vechi dar care teoretic ar trebui sa mi scoata latte ul, cel putin ca la moka. Dar nu o face.
M-am jucat pe la toate setarile posibile, cantitate de apa, finetea macinaturii, cantitatea de cafea si orice as incerca, nu scoate din cafeaua mea aroma. Imi iese o cafea apoasa, usor arsa, chiar si cu setarea pe cel mai ristretto ristretto, de mi scoate un espresso cat degetul de mare, o jumate de inghititura.
Aceasta este masina https://m.youtube.com/watch?v=U8wa75FUz6w
E posibil sa nu se pupe cafeaua cu espressorul? Am incercat aceeasi cafea pe o impressa model nou si mi a placut foarte mult, a fost peste moka si ma asteptam la acelasi rezultat cu acest espressor.
Laptele, nu imi place deloc cum il face, nu este deloc cremos iar spuma desi multa este foarte aerata si daca nu o beau rapid, dispare in ceata. E fix inversul aparatului meu de spumat laptele Jura, care face un lapte foarte cremos, fara bule mari de aer.
Chiar vreau sa-mi place masinaria, m am gandit ca poate ma lamureste careva cu ce i as mai putea face ca sa obtin rezultate mai bune.
Latte ul iese fix ca la toate benzinariile, cafea ordinara cu lapte in ea si atat, ceea cee inacceptabil pt o asemenea masina.
Multumesc!