• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Auroma - un soi de filtru (sau siphon) de cafea pe Kickstarter

#1
https://www.kickstarter.com/projects/aur...s-your-pre

Textul mi se pare destul de amuzant, la fel și sliderele de "customizare". Dar marketingul lor pare foarte bun. 

Dacă reușesc să salveze planeta de la nespresso, e ceva Smile
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#2
Eu ma intrebam de mult de ce nu exista un filtru pentru acasa care sa permita o extractie asemanatoare cu un V60 manual, cu parametrii cat de cat controlati. Exceptand versiunile profesionale de boiler cu control de temperatura si un head care sa-ti toarne apa in V60, Chemex sau ce device vrei (super scumpe, de altfel) si care te pot salva intr-o cafenea aglomerata, pe partea de brew, nu exista asa ceva la un pret rezonabil. Tot V60 sau Aeropress o sa-mi fac acasa, for the love of it, dar Auroma asta pare faina de tot, daca chiar functioneaza. E un produs pentru care am sondat piata foarte mult, din pura curiozitate, si nu am gasit nimic. Deci chiar e o inovatie pe piata. E genul de produs atat de firesc si de necesar ca ma mir ca nu a existat pana acum (nu din cate stiu eu, cel putin). Mai pui niste boabe bune proaspat prajite pt brew si cred ca iese ceva ok si, mai important, repetabil. Sa traiasca! Thanks for sharing.
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#3
Daca analizezi un pic mai mult ce au scris acolo, nu mai pare asa simplu...
Odata, hai sa ne intrebam cum ajunge cafeaua de la rasnita la filtru, ca e destul de departe, si traseul este orizontal, nu se face prin cadere Wink Si se nimereste sa aterizezez taman fix in filtru, ca sa vezi, nu o ia pe langa de nici un fel...
Pe urma extractia, nu e un simplu brew gen V60, si aici capatam raspunsul si la dilema cu transportul cafelei !
Ambele se fac prin vacuumare Wink
Deci avem o pompa de aspiratie pe undeva pe acolo, niste canale, e putin mai complicat decat pare... si mai usor de defectat, infundat, curatat... Wink
Sa ne gandim numai ca niste abur de la preparare se ridica si se condenseaza pe canalele de transport cafeaua macinata... abandon du travaille, cum ziceau pe vremuri calculatoarele Felix pe cartele perforate Smile
 
Reply
#4
@Mihai Biris

Vezi si Behmor Brazen Plus, poate e ce cauti. Are temperatura ajustabila, faza de pre-soak programabila, merge cu filtru metalic sau de hartie, etc. Vezi http://www.thecoffeeconcierge.net/behmor...er-review/ .
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#5
@renatoa
Ai perfecta dreptate, poate fi complicat, insa totusi pare ceva cu ce m-as juca, in mod cert :Smile Nu e clasicul filtru, dar asta-mi starneste curiozitatea si mai mult.

@coffeesnob
Se pare ca nu am cautat destul de bine. Intr-adevar, aparatul din linkul tau se apropie mai bine de ceea ce cautam si, in plus, ofera optiunea de a folosi chemex sau V60. Asta pare filtrul pe care sa i-l reglez mamei, acasa, si sa fiu linistit ca va prepara corect cafeaua intre vizitele mele Smile
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#6
Sau un Tecnivorm Moccamaster…
http://www.moccamaster.eu
Cam tot ce am citit despre ei inainte de a-mi cumpara unul batea concurenta in mai toate privintele,mai putin pret.
Technivorm Moccamaster/Kinu M47
 
Reply
#7
Ce are diferit fata de un filtru normal in afara de bling ? Confused Huh
 
Reply
#8
Ceea ce e mai important,stabilitate/constantă/exactitate termică de fiecare dată la curgere și...bling bineînțeles Tongue (aș mai adăuga și fiabilitate de foarte lungă durată constatată de cei care au folosit-o)
Nu o zic eu că o am de câteva săptămâni doar ci toți care au făcut recenzii despre ea au recomandat-o (bling-ul l-am adăugat eu) Smile
Technivorm Moccamaster/Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)