• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Armonie in bucatarie

#1
Smile 
Salutare,
Dupa multe asteptari astazi mi-a sosit si mie comanda. Cofiguratia o voi pune in semnatura.
[Image: vz2t.jpg]

[Image: c9em.jpg]

Nu-mi mai ramane decat sa ma dumiresc cum se folosesc (azi am stricat vreo 10 shot-uri si inca nu mi-a iesit Huh).
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#2
Felicitari pentru dotari. Pe mine ma dispera butonul de on-off la espresor. Tare ma zgandara sa-l mut pe panoul frontal. Sa le folosesti cu drag!
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#3
Si cestile par bune si frumoase! Sa le stapanesti pe toate fara incidente Smile

P.S. ce tii in cutia de jacobs? Sper ca nu cafea, caci sta prea aproape de caldura espressorului.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Ba cafea e Blush Deci tre' s-o mut. E OK daca o voi pune undeva sus? Pe frigider de exemplu... Sau s-o tin in camara?

Cestile sunt luate din Italia Rolleyes

[Image: nq6r.jpg]

[Image: mpj7.jpg]

[Image: xtco.jpg]

Alea albe cu peretii grosi le-am gasit greu.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#5
Ia-ti mai bine un borcan de sticla cu garnitura.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Daca te va atrage la un moment dat latte art-ul, va trebui sa iti cumperi o latiera cu cioc.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#7
Cu scuzele de rigoare ca am fost prea cascat ieri, multumesc colegilor pentru urarile facute. Sper sa ma folosesc de ustensile mult timp.
Va rog sa ma scuzati, da' ieri eram prea excitat Smile
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#8
Incepem sa ne desavarsim Blush

[Image: h19k.jpg]

[Image: hu0j.jpg]

Maine va fi executat primul flush-back cu detergent. Decalcifiere deja am executat week-end-ul trecut.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#9
Update: incepand de astazi sunt posesor de Mazzer SJ.
A sosit in aceasta dimineata (am cumparat-o de la colegul nemuritorul).

[Image: IMG_0544.jpg]

Primul lucru (inainte de a o baga in paine) a fost sa o transform in doserless. La mine a fost putin mai complicat deoarece este modelul Automatic, ceea ce inseamna ca avea si ceva fire/chestii in dozator si sub dozator. Drept pentru care a trebuit sa o desfac si la mațe ca sa fac o punte unde era legat switch-ul si sa elimin complet alte 2 legaturi (unde venea dispozitivul de sub dozator).

[Image: IMG_0555.jpg]    [Image: IMG_0559.jpg]

[Image: IMG_0561.jpg]

Multumiri colegului nickso pentru ca mi-a explicat ce sa fac (desi citisem pe net, nu eram 100% sigur daca/cum trebuie facut).

Am pus pet-ul traditional si am purces la treaba. Desi e ditamai animalu', reglajul este foarte fin => am prapadit o gramada de cafea pana i-am nimerit gradul corespunzator.

[Image: IMG_20150930_WA0003.jpg]

Dupa aia am dat jos pet-ul si am optimizat putin. Adica am pus niste banda ca sa izolez golul de la motor si am pus niste material din ala izolant la contactul intre pet si rasnita si NU AM MAI TAIAT VARFU' LA PET ca imprastia cafeaua prea tare.

[Image: IMG_0565.jpg]

Pentru ca nu mai aveam altu', noul pet e putin verde Big Grin

Ce vedeti acolo este mizeria pe care o face la o rasnire. Nu este ceva de speriat, dupa cum citisem. Acu' e drept ca pana sa dau pet-u' jos si sa izolez pe-acolo, era mai multa mizerie.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#10
Felicitari ! 
Este o combinatie cu care sigur obtii rezultate bune .

Am o nedumerire . 
Rasnita are acel dozator nedorit pentru uz casnic dar care arata foarte bine .
Nu exista nicio posibilitate de a scoate mecanismul din interiorul acestuia si sa se adapteze  in partea de jos ceva sub forma de pâlnie sau altfel, nu stiu , in asa fel  incat sa se păstreze constructia iniiala ? 
Ce e drept , nu am vazut pana acum o asemenea abordare si s-ar putea ca nedumerirea mea sa si aiba raspunsul , nu se poate .
Totusi intreb ! 
Parca sunt prea multi oameni priceputi pe acest forum ca sa nu se găsească solutii la cat mai multe probleme ridicate . Aici avem o problema doar de natura tehnica !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
Văzând palnia te paste un gust puternic si amarui...Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Ce vedeti acum e ceva provizoriu. Solutia finala va implica doar inox. Gen cum au facut deja colegii... Vreau sa ajung prin market-uri sa ma uit dupa recipient din ala de cocktail-uri (cineva zicea ca se potriveste). Daca nu, o sa comand si eu solutia deja consacrata

@Radu, dozatorul ala are la fund o parte detasabila, deci ar ramane ca un cilindru (daca dam fundul jos). Dar ar arata cam tiganie sa lipesti ceva de el cand avem deja conul gata realizat.

O solutie eleganta ar fi partile OEM... Dar un kit din ala costa foarte mult.

Asta plus asta costa mai mult decat am dat eu pe rasnita. Plus ca nu poti sa cureti canalul ala la fel de bine.

L.E. Sa va mai spun una: cosul de boabe de la Lelit se potriveste la fix in locul pet-ului Blush 
Dar parca nu l-as folosi in acest fel. Ma gandesc poate voi gasi undeva sa re-bobinez rotorul la Lelit si s-o vand, sa mai recuperez din paguba. E pacat, arata ireprosabil si e folosita doar in regim casnic. Parca nu ma-ndur s-o dau la remat.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#13
Se poate păstra carcasa dozatorului dacă se scoate doar mecanismul de dozare, nu și fundul acestuia, și se pune o țeavă în interior care sa ducă de la ieșirea de la cuțite la ieșirea dozatorului. Problema apare la curățarea acestei țevi...

Acesta soluție este doar conceptuala, nu am pus-o în practica niciodată.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#14
Va fi retentia cat China... Solutia cu acel con din inox e cea mai OK intrucat se poate curata cu o pensula canalul de scurgere al cafelei. Retentia este minima in aceasta varianta.
Deja am dat comanda la con. In plus, am gasit o chestiune interesanta ieri prin Carrefour:
[Image: IMG_0420.jpg]

Voi folosi pentru a astupa golul de la motor. Voi incerca sa reproduc tablita aia care se pune acolo. Nu stiu in ce masura voi reusi, dar oricum va arata mai bine decat cu banda adeziva, cum e acum.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#15
ceva de genul acesta - nu mai am ambalajul original - folosesc de mai bine de un an peste tot in masinile mele: fixare cap proba termocuplu pe teava (eventual, cu banda teflon deasupra si din nou aluminiu), toaletare rigidizare tub flexibil de evacuare la prajitor, carpire orificiu decupat monstruos in palnie inox la Macap (dar tot pe doser merg in continuare...) etc.

cel putin brandul folosit de mine (luat de la Hornbach), dar cred ca si acesta e la fel, rezista fara probleme si pe prajitor, la temperaturi care depasesc 140C...deci si pe post de banda Kapton termoadeziva (dar asta nu e un sfat, utilizati pe propria raspundere...)
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#16
(01-10-2015, 11:46)radudani Wrote: ceva de genul acesta - nu mai am ambalajul original - folosesc de mai bine de un an peste tot in masinile mele: fixare cap proba termocuplu pe teava (eventual, cu banda teflon deasupra si din nou aluminiu), toaletare rigidizare tub flexibil de evacuare la prajitor, carpire orificiu decupat monstruos in palnie inox la Macap (dar tot pe doser merg in continuare...) etc.

cel putin brandul folosit de mine (luat de la Hornbach), dar cred ca si acesta e la fel, rezista fara probleme si pe prajitor, la temperaturi care depasesc 140C...deci si pe post de banda Kapton termoadeziva (dar asta nu e un sfat, utilizati pe propria raspundere...)

Scuze pentru mesajul anterior !!!

Felicitari pentru noua achizitie !
Recomand modificarea jgheabului de evacuare prin : marirea sectiunii de iesire, inclinarea cat mai pronuntata a suprafetei inferioare si racordarea lina cu peretii verticali, precum si slefuirea cat mai fina a suprafetelor dupa prelucrare.
Eu am marit si inclinarea (la cca 45○) pragului din interiorul conului de alimentare cu boabe, pentru reducerea la 0 a retinerilor de boabe nemacinate.
Spor la treaba !


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#17
Alte 2 imagini cu detalii suplimentare privind modificarea MSJ.


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
#18
(01-10-2015, 14:46)Silviu2ny Wrote:
Felicitari pentru noua achizitie !
Recomand modificarea jgheabului de evacuare prin : marirea sectiunii de iesire, inclinarea cat mai pronuntata a suprafetei inferioare si racordarea lina cu peretii verticali, precum si slefuirea cat mai fina a suprafetelor dupa prelucrare.
Eu am marit si inclinarea (la cca 45○) pragului din interiorul conului de alimentare cu boabe, pentru reducerea la 0 a retinerilor de boabe nemacinate.
Spor la treaba !

Multumesc!

Cum anume ai reusit sa largesti acel orificiu?
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#19
(01-10-2015, 23:26)kum Wrote:
(01-10-2015, 14:46)Silviu2ny Wrote:
Felicitari pentru noua achizitie !
Recomand modificarea jgheabului de evacuare prin : marirea sectiunii de iesire, inclinarea cat mai pronuntata a suprafetei inferioare si racordarea lina cu peretii verticali, precum si slefuirea cat mai fina a suprafetelor dupa prelucrare.
Eu am marit si inclinarea (la cca 45○) pragului din interiorul conului de alimentare cu boabe, pentru reducerea la 0 a retinerilor de boabe nemacinate.
Spor la treaba !

Multumesc!

Cum anume ai reusit sa largesti acel orificiu?

Cu placere !
Am facut in mai multe etape prelucrarea jgeabului (tunelului) de evacuare.
1. Se demonteaza cutitele si suportul cutitului inferior.
2. Se aduce grosier la forma dorita cu pietre biax (granulatie mare) montate in bormasina electrica.
3. Se slefuieste suprafata prelucrata cu pietre biax (granulatie fina).
4. Se lustruieste suprafata cu hartie abraziva (incepand cu granulatie 260 pana la 1000)


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#20
Am comandat si cutitele


[Image: $_57.JPG]

Conul a fost deja comandat. Saptamana viitoare imi iau un Dremel si ii dau drumu' la treaba. Cu tot ce am citit pe net si cu sfaturile primite, sper sa iasa ceva OK.

BTW... am desfacut-o azi si m-am uitat la cutitele ei (sa vad ce sens de rotatie sa caut) si mi s-au parut destul de OK...

[Image: IMG_0421.jpg]


Am trecut degetul peste ele si agata rau de tot. Desi cred ca sunt intr-o stare mai mult decat buna, o sa le schimb totusi, sa fiu eu cu inima impacata.


@Silviu2ny
De unde pot comanda si eu pietrele alea de biax? Ca pe site-ul acela nu vad nici un pret...
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#21
Pe imagine apare scris METAREX.RO, iar pe pagina lor gasesti adresele magazinelor. Cauta si pe Google … Eu am gasit adresa asta chiar la tine, in Galati >>   http://www.pentagonromania.ro/contact.html 
Cu o unealta gen Dremel nu poti face decat prelucrari usoare, de finisare. Ai nevoie de o bormasina electrica de 400- 500W pentru a utiliza pietre biax cu diametrul axului de 6 mm.
 
Reply
#22
Dupa lupte seculare am reusit sa-mi modific si io rasnita.
- i-am schimbat cutitele; cele care erau pe ea nu erau originale;
- i-am adaptat conul ala; m-am chinuit o groaza pentru ca e inox si eu am avut la dispozitie doar o scula tip Dremel si o bormasina. In final a iesit ceva, dar nu prea e estetic. Asta e... Acum as sti cum sa fac sa fie mai frumos, dar nu mai pierd 4 ore din timpul meu nici sa ma pice cineva cu ceara.

Ce as vrea sa mai fac: sa pun o mica sita, in genul asteia:
[Image: PICT1876Small.JPG]

Se gaseste si de cumparat, dar nu vreau sa stiu cat as da in plus pe transport si taxe vamale&TVA. Mai bine ma chinui sa bricolez eu una, ca nu cred ca e asa de complicat. Sper...

Astea-s cutitele care erau pe ea:


[Image: 20151012_154703.jpg]

[Image: 20151012_154719.jpg]



Cam asta e rezultatul final:

[Image: 20151012_153625.jpg]

[Image: 20151012_153706.jpg]
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#23
E posibil ca acea sita sa ajute la formarea unui dop in gura de evacuare, care nu stiu dupa ce algoritm se primeneste; iti ia posibilitatea sa dai cu pensula pe canal facand trecerea de la un soi la altul mai lina. Arunca bulagari, de vrei sa o faci?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#24
Viteza de iesire a cafelei este cam mare si se face cam multa mizerie. Daca fac sita aia destul de rara, cred ca rezolv ambele probleme:
- nu se aglomereaza cafeaua
- am loc sa bag o pensula cu perii mai lungi si mai rigizi putin ca sa curat canalul. 

Fac, testez, si daca e totul OK o las. Daca nu, o dau jos.

Ce mai zic si altii...
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#25
(12-10-2015, 16:16)kum Wrote: - i-am schimbat cutitele; cele care erau pe ea nu erau originale;
De unde stii ca nu sunt originale? De unde ai luat originale?
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#26
Pentru ca pe alea originale scrie pe spate Mazzer. Le-am luat de pe ebay.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#27
Asa arata cutitele mele pt. Super Jolly. (si ambalajul este identic cu al tau)

Aici se observa mai bine inclinatia accentuata data tunelului de evacuare a cafelei.
Cafeaua iese f usor iar dupa oprirea motorului se pot evacua chiar si ultimile granule de cafea, cu ajutorul unei mici pensule.
Recomand si marirea sectiunii de iesire prin prelucrarea peretelui stang al tunelului. Astfel fluxul de cafea este dirijat spre in jos si spre stanga, reducand la 0 imprastirerea granulelor in afara conului.

P.s.  felicitari Kum !


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
#28
Exact asa arata si cele cumparate de mine.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)