• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Aproape totul despre LaSpaziale S1 Vivaldi si Mini Vivaldi

#1
Cum spunea si colegul cristian88 intr-un alt post,
Acest spațiu ar fi bine sa-l folosim pentru posesorii sau interesatii de La Spaziale S1 Vivaldi / Mini Vivaldi.

Am citit mult pana sa ajung la alegerea asta dar nu am regretat de cand mi-a ajuns coletul din Anglia si inca nu regret, mai vedem in continuare ce se intampla Smile

Din Anglia pentru ca acolo l-am gasit la pret mai accesibil (second). Modelul este foarte popular si raspandit in America unde nou este 2095USD varianta Vivaldi II si 1795USD cea Mini Vivaldi II.

Cam astea sunt diferentele intre cele doua:
The LaSpaziale S1 Mini Vivaldi II is non-plumb in version of the Vivaldi II that differs in the following ways:
- Three liter water tank with low water sensor
- Steam boiler (1,25l) is 1/2 the size of the one in the V2 but with the same size heater element for rapid steaming 
- Steam control is a lever rather than a knob
- Uses a vibe pump rather than a rotary pump
- No integrated programmable pre-infusion. However, a mechanical pre-infusion option is available
- All other features the same as the Vivaldi II

Eu am ales o varianta de instalare hibrida adica am construit un rezervor de apa in dulapul de bucatarie de deasupra espressorului (vreau sa-l folosesc cu apa Bucovina) i-am dezactivat preinfuzia programabila si am instalat o camera de preinfuzie similara cu cea a grupului E61.

Aici doua review-uri:
La Spaziale S1 Vivaldi MKII - A Closer Look
Buyer's Guide to the La Spaziale Vivaldi II

Revin cu detalii deocamdata niste poze:
Asa l-am primit:
[Image: Vivaldi01.jpg]
Dupa instalarea camerei de preinfuzie:
[Image: Vivaldi02.jpg]
[Image: Vivaldi03.jpg]
Rezervor in dulapul de deasupra:
[Image: Vivaldi04.jpg]
[Image: Vivaldi05.jpg]
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#2
Interesant aparatul. De unde anume l-ai cumparat?....ce site?
Sab Antica Levetta HX (rotary pump and plumbed), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, site  IMS
 
Reply
#3
Răspunsul scurt eBay, norocul meu este ca am un prieten in Anglia care a putut sa se ducă sa-l ia personal si sa mi-l trimită din Londra cu un serviciu de coletărie. Sunt cam grele au undeva la 30kg.

Au mai fost pe eBay Mini Vivaldi-uri (cu 40-100 extractii la bord, folosite doar pentru o seara la ceva prezentare/demo) deci practic noi care aveau si transportul asigurat.
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#4
Sa-l stapanesti sanatos :Smile  E bine cand avem diversitate pe forum!

Precizarile astea cu 40-100 de extractii se pot verifica doar desfacand boilerul / boilerele. Altfel si in targul Vitan se gasesc destui care au adus masinile de la niste babe germane ce mergeau pana la biserica si inapoi...  Sau poate suntem doar noi romanii asa suspiciosi pe baza experientelor de tot felul din tarisoara noastra?!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(18-02-2016, 12:44)Lyvyoo Wrote: Sa-l stapanesti sanatos :Smile  E bine cand avem diversitate pe forum!

Precizarile astea cu 40-100 de extractii se pot verifica doar desfacand boilerul / boilerele. Altfel si in targul Vitan se gasesc destui care au adus masinile de la niste babe germane ce mergeau pana la biserica si inapoi...  Sau poate suntem doar noi romanii asa suspiciosi pe baza experientelor de tot felul din tarisoara noastra?!

Multumesc Liviu!

La ce backround aveau cei doi vanzatori ma indoiesc oricum aveau factura de achizitie recenta (2-3 luni de la achizitie) si erau acoperite achizitiile de serviciul de retur de la eBay daca nu esti satisfacut.
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#6
Espressorul, cu toate ca este gandit pentru uzul casnic sau cafenele cu trafic mic, am fost placut surpins sa constat, ca este construit ca un tanc.

Are o structura metalica foarte solida si componentele folosite sunt aceleasi cu cele de pe variantele comerciale mai mari cu mai multe grupuri.

Cand am fost la sediul LaSpaziale pentru a cumpara camera de preinfuzie am vazut ca au absolut toate piesele posibile (de la cele mai mici ganituri si suruburi pana la componente mai mari)

Dupa ce l-am primit bineinteles ca l-am luat la curatat (faptul ca era cam murdarel a fost cam singurul care m-a nemultumit). 

Ultima poza cu rezultatul final Smile

[Image: Vivaldi06.jpg]
[Image: Vivaldi07.jpg]
[Image: Vivaldi08.jpg]
[Image: Vivaldi09.jpg]
[Image: Vivaldi10.jpg]
[Image: Vivaldi11.jpg]
[Image: Vivaldi12.jpg]
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#7
Ai avut ceva de lucru dar a iesit bine . 
A fost necesara si o decalcifiere ? 

Pune-l la treaba , e super aparatul !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#8
Arta, mestere!  Smile

Uite cata fieratanie, doua boilere etc. la 1600-1700E. Compara apoi cantitatea de materiale si constructia cu HX-urile si DB-urile adresate userilor casnici prosumer, cu acelasi pret sau chiar mai mare, spre 2500E si se poate vedea cu ochiul liber cat marketing se gaseste in acel pret durduliu HX/DB.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Am citit pe net ca brew boilerul este de 0.45 ml. Nu este cam mic pentr a avea stabilitate termica in timpul extractiei?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#10
(20-02-2016, 13:35)Cosmin Wrote: Am citit pe net ca brew boilerul este de 0.45 ml. Nu este cam mic pentr a avea stabilitate termica in timpul extractiei?

Volumul boilerului pentru cafea este de 0,45 litri , nu ml si are o stabilitate Ok , dupa rewiew-urile de afara .
Pentru comparatie VBM are 0,5 l , R58 are 0,58 l ....
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
Era absurd sa fie ml Smile .
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#12
Sa nu uitam de QM Vetrano 0.75 l, Izzo Alex Duetto 0.8 l sau Expobar Brewtus 1,5 l. Si totusi pentru stabilitate marimea conteaza. La o dimensiune de 0.45 l nu este mic, dar nici mare.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#13
(20-02-2016, 15:40)bogy Wrote: Sa nu uitam de QM Vetrano 0.75 l, Izzo Alex Duetto 0.8 l sau Expobar Brewtus 1,5 l. Si totusi pentru stabilitate marimea conteaza. La o dimensiune de 0.45 l nu este mic, dar nici mare.

Eu vorbesc din experienta personala , ca posesor de Lelit , Expobar si de VBM.
la Expobar nu ma putem împăca cu ideea ca trebuie sa incalzesc 1,5 l de apa , zilnic , de cate doua sau trei ori si sa fac extractii in care utilizez 60 de ml de apa din boiler ( fie 100 de ml cu tot cu flush si curatire ) .
Personal , consider ca pentru uz casnic , indiferent de cate cafele as putea consuma un boiler de 0,5 l este arhisuficient ( la pachet cu solutii de stabilitate termica ) 

Nu este suficient sa te uiti doar la dimensiunea boilerului de cafea la un DB si sa tragi concluzia daca aparatul este sau nu stabil termic pe durata extractiei .
Uita-te si la pozitia boilerului fata de grup la La Spaziale sau ( la alte modele )  HX -ul din boilerul pentru abur , care preincalzeste apa ce realimenteza boilerul de cafea , modul cum este pozitionat acesta in boiler , sistemul de management al functionarii rezistentelor electrice , puterea electrica a acestora , materialele  din care sunt confectionate boilerele si celelalte componente de pe circuitul de extractie , masvitatea acestora si a grupului samd 
Stabilitatea termica a unui aparat este rezultanta tuturor soluțiilor tehnice incorporate in acesta si nu doar o consecinta a dimensiunii boilerului de cafea .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#14
Din experiența pe care o am pana acum cu Vivaldi pot spune ca Radu are mare dreptate.

Când il pornesc are prioritate boilerul grupului, in sensul ca nu pornește rezistența celui de abur pana când cel de extracție nu a ajuns la temperatura setată. Odată realizat acest lucru ele funcționează in paralel, având bineînțeles oricând posibiliatatea opririi boierului de abur dacă nu dorești băuturi la care doresti sa adaugi lapte sau apa fierbinte. Sau poate fi setat sa nu funcționeze rezistentele simultan (in caz ca nu-ți duce priza/siguranta pe care e alimentat).

Cert este ca ajunge in parametrii in aproximativ 15minute de la pornire, adică si temperatura grupului si presiune pentru abur, dar pot spune ca stabilitatea termică apare undeva după 30minute si chestia asta se cunoaște si la frecventa la care pornește rezistența grupului, acest lucru producându-se mai des in prima jumătate de ora si mai rar  pe măsura ce trece timpul dar si la temperatura din toată carcasa aparatului, a cestilor de deasupra etc.

Eu am mai făcut un lucru care consider ca il ajuta un pic, am pus rezervorul chiar in dulapul de deasupra lui, caldura care se ridica influențând un pic si temperatura apei de acolo.

Despre stabilitate si performanțele espressorului si ale rasnitei Mazzer Mini Electronic in care am pus cuțite de SuperJolly va mai pot scrie Mariano si StefanDinescu cu care am petrecut o dimineața foarte plăcuta.

Prima mea inima mai reusita cu ajutorul lui Stefan:
[Image: 0ef0777d7bc83fb3b946bcd0f3227e45.jpg]

Din ciclul inainte si dupa curatare sau cum isi bat joc unii(cei de la care l-am luat) de niste bijuterii gen La Spaziale.

In ultima poza sitele de dus La Spaziale in comparatie cu cele de la IMS.

[img=600x23]nirosu.free.fr/S1/Vivaldi13.jpg[/img]
[img=600x23]nirosu.free.fr/S1/Vivaldi14.jpg[/img]
[img=600x23]nirosu.free.fr/S1/Vivaldi15.jpg[/img]

__

Din ciclul inainte si dupa curatare sau cum isi bat joc unii(cei de la care l-am luat) de niste bijuterii gen La Spaziale.

In ultima poza sitele de dus La Spaziale in comparatie cu cele de la IMS.

[Image: Vivaldi13.jpg]
[Image: Vivaldi14.jpg]
[Image: Vivaldi15.jpg]
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#15
Da, vazut si testat. Cat de buna este scula? Daca am gustat doua extractii macinate cu rasnite diferite tampate dinamometric, Mazzer Mini si Vario Home, unde gustul era compled diferit la aceeasi Panama, atunci Sorin a achizitionat si reconditionat un aparat excelent. La crema de lapte, in 15 sec avea un luciu de invidiat. Oricand as face un schimb cu multi bani din partea mea Smile
(daca poti sa faci diferenta dintre doua cabluri diferite, intre statie si boxe, atunci ai scule foarte bune)
Quick Mill Silvano(urmeaza Strega), Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
Reply
#16
Cam asa arata presiunea in portafiltru datorita camerei de preinfuzie:



LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#17
La ce fieratanii se vad acolo, ma indoisc ca 30min sunt suficiente. Ia-ti mereu o ora avans, daca tot ti-ai luat profesional de bar.

Iar la cum arata sitele, daca fostul proprietar nu a fost in stare sa desfaca si sa inmoaie in detergent o simpla sita de dus, probabil ca boilerul e negru. Daca nu te pricepi tu, e pacat sa nu il duci undeva sa il curete pe interior asa cum trebuie.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
O sa revin cu imagini după ce pun mâna pe boroscop si ii fac o inspecție.
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#19
A, si inca ceva, apropo de ce discutam azi cu un foarte bun om de service. Acum cativa ani, un baiat care se ocupa in Brasov de service-ul unor espressoare profi, a suferit un accident de munca teribil in care era sa isi piarda viata, ramanand si azi cu niste sechele urate pe corp. Se intampla in timp ce repara un espressor ce avea valva de securitate defecta (a aflat dupa), iar aburul atinsese o presiune mult prea mare, fara ca valva de securitate sa declanseze la 2 bar sau cat era setata. Din pacate boilerul a explodat. O fi avut vina si omul ca nu si-a luat niste masuri asiguratorii dar bazandu-se pe functionarea acelei valve nu a mai testat-o... Cica lumea asta a reparatorilor ar fi si ea destul de pestrita, fiind creiere care infileteaza mai adanc o valva de securitate, in caz de scurgeri, in loc sa o schimbe. De unde si nevoia de a verifica neaparat acest aspect, cu un profesionist sau fiecare cum se pricepe.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#20
Recomanzi pe cineva in Constanta?
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#21
Nu cunosc, trebuie întrebat vreun distribuitor de cafea de acolo unde isi face service-ul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(20-02-2016, 15:59)RaduCarutasu Wrote:
(20-02-2016, 15:40)bogy Wrote: Sa nu uitam de QM Vetrano 0.75 l, Izzo Alex Duetto 0.8 l sau Expobar Brewtus 1,5 l. Si totusi pentru stabilitate marimea conteaza. La o dimensiune de 0.45 l nu este mic, dar nici mare.

Eu vorbesc din experienta personala , ca posesor de Lelit , Expobar si de VBM.
la Expobar nu ma putem împăca cu ideea ca trebuie sa incalzesc 1,5 l de apa , zilnic , de cate doua sau trei ori si sa fac extractii in care utilizez 60 de ml de apa din boiler ( fie 100 de ml cu tot cu flush si curatire ) .
Personal , consider ca pentru uz casnic , indiferent de cate cafele as putea consuma un boiler de 0,5 l este arhisuficient ( la pachet cu solutii de stabilitate termica ) 

Este o parere personala, dar si subiectiva. Poate unii dintre noi ne impacam cu ideea unui consum de curent mai mare pentru incalzirea boilerului mai mare.

Nu este suficient sa te uiti doar la dimensiunea boilerului de cafea la un DB si sa tragi concluzia daca aparatul este sau nu stabil termic pe durata extractiei.

Un boiler mare este aproape intotdeuna stabil, pe cand unul mai mic, doar alaturi de anumite solutii tehnice. Legile fizicii functioneaza (mai mare=mai stabil, avand in vedere aceleasi solutii tehnice).

Uita-te si la pozitia boilerului fata de grup la La Spaziale sau ( la alte modele )  HX -ul din boilerul pentru abur , care preincalzeste apa ce realimenteza boilerul de cafea , modul cum este pozitionat acesta in boiler , sistemul de management al functionarii rezistentelor electrice , puterea electrica a acestora , materialele  din care sunt confectionate boilerele si celelalte componente de pe circuitul de extractie , masvitatea acestora si a grupului samd 
Stabilitatea termica a unui aparat este rezultanta tuturor soluțiilor tehnice incorporate in acesta si nu doar o consecinta a dimensiunii boilerului de cafea.

Aici sunt de acord cu tine.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#23
Ce a scos in evidenta un coleg de-al nostru de forum, si pare ca uitam, este ca un espressor folosit in regim casnic 2-5 cafele/zi cu cat are boilerul mai mare cu atat va reimprospata apa din el mai greu.

Si eu sunt de parere ca trebuie gasita o dimensiunea a boilerului care sa ia in calcul atat stabilitatea termica cat si numarul de extractii pentru care va fi folosit.

Pentru uz personal eu cred ca trebuie sa ne orientam undeva intre 0,3-0,5l

Intradevar ce am scris eu mai sus nu ii are in vedere pe cei ce doresc sa arunce zilnic o parte din apa.
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#24
bogy
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Este o parere personala, dar si subiectiva. Poate unii dintre noi ne impacam cu ideea unui consum de curent mai mare pentru incalzirea boilerului mai mare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poate nu am fost eu suficient de exact in cele scrise mai sus dar nu despre consumul de curent vorbeam ci despre recircularea completa a apei dintr-un boiler de 1,5 l , in conditiile unui consum casnic modest  Confused .
 
Chiar daca un boiler mare este aproape intotdeauna stabil , am considerat ca varianta unui boiler mai mic pe care au adoptat-o alti constructori , alaturi de solutii eficiente pentru stabilizarea temperaturii apei de extractie, reprezina o alternativa care poate satisface cerinte ale altor categorii de utilizatori , a celor care isi doresc o împrospătare mai rapida a apei pentru prepararea cafelei . Acesta este si motivul pentru care unii producatori au gandit si rezervoare mai mici pentru apa desi , in interiorul expresorului , exista loc suficient si ar fi putut pune altele mult mai mari .

In rest si eu sunt de acord cu tine !  Smile
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#25
Acum sunt clare toate aspectele Smile
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#26
Datorita cantitatii impresionante de abur pe care o poate produce, din fabrica Vivaldi vine cu o duza cu 4 gauri de 1,3mm ceea ce este mult prea mult pentru latiera mica mai ales pentru cineva ca mine fara o pregatire sau experienta in frotare.
De aici nevoia pentru altfel de duze cu ajutorul carora lucrurile au devenit ceva mai facile, de la stanga la dreapta duza de fabrica si cele 2 duze cu 4 si 2 gauri de 0,9mm
[Image: 06ab4cdcea181213269ded128a53ffa9.jpg]
[Image: f9a806bc06dced56d2c06ebd81be5607.jpg]
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#27
stie cineva la prima  instalare, cu boilerele goale, cum se face umplerelea celui de cafea? cel de abur are sonda de nivel si se umple singur, dar cel de cafea?
La Spaziale S1 Vivaldi 
Ibric de urgenta
Sab E96 + Fiorenzato F5 - EX
Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80 - EX
 
Reply
#28
Daca pui o sita blind si dai drumul la extracție/pompa ar trebui sa se umple singur, nu?
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#29
De ce cu sita blind? Da-i drumul la extractie pana incepe sa curgă apa prin grup, imediat ce ai pornit espressorul daca nu ai comutator cu pozitie separata pentru functionare fara incalzire (la spaziale parca are).
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#30
Da nikso, daca ieșirea e pe sus ar trebui sa fie același lucru. Ma gandeam aiurea sa nu se mai piardă debit pana se umple, dar logic ca nici nu curge pe grup pana nu se umple Smile
Eram doar la prima cafea Smile
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)