12-06-2014, 21:30
(This post was last modified: 12-06-2014, 21:33 by cristian88.)
Salutare,
Acest spațiu doresc sa fie folosit doar de posesorii de Expobar Brewtus IV.
Acest lucru il doresc pentru a nu generaliza si divaga de la subiect.
Imi doresc sa scriem aici eventualele defecte si soluțiile găsite. Punctele tari ca si punctele mai slabe.
Aici as dori sa putem face si diverse comparații, ex. Același espressor,forța tampare, temperatura, aceeasi cafea si sita dar alta râșnița, si alte combinații, etc.
Imi doresc sa scriem povestea espresorului, cum l-am ales, factorii care ne-au determinat, prețul si de unde l-am achiziționat.
Modificări aduse, cum , si in cer scop, etc.
Poze cu mașinăria si clipuri cu extracții si latte espresso.
Ideea ar fi cam tot ce tine si se învârte despre acest espressor.
Am sa încep eu deși nu sunt un posesor veteran al acestui aparat, si deoarece am primit aparatul astăzi postarea mea va fi din doua parti.
Partea Întâia
...am pornit cu ideea de a lua un HX Lelit Pl 62, sau un VBM Domobar-SBDU, ...apoi as putea sa spun ca dupa multe postari primite din partea lui Liviu, RaduCarutasu, si informatii citite pe mai toate forumurile de specialitate din afara(CoffeeGeek, Home-Barista, Chriscoffee, Wholelattelove,...Coffeesnobs, etc) m-am decis cu inima indoita catre Expobar,....si bine am facut.
Eu l-am achizitionat din Olanda, de la espresso-machines.nu. L asfatul lui Liviu am ales vasrianta unuia nou, si nu a celui expus in showroom.
Pretul a fost 1194 euro, dar deoarece nu il mai aveau in stoc mi-au propus un discount de 15% pentru a pastra comanda la ei. ....
Si am asteptat, am asteptat, am asteptat ...41 de zile....fara cafea, uitandu-ma in ultimile zile la rasnita, in fiecare zi cand ajungeam seara acasa.
Am pus un fimulet aicicu despachetarea.
L-am desfacut sa observ cum se comporta supapa de presiune de la boilarul pentru latte.
Poze aici: https://www.dropbox.com/sh/nl21ubiu2gbyc...A07yyeUj-a
De asemenea am vrut sa vad dacă toate furtunurile de siliconsunt o.k.
Deoarece aveam eu impresia ca un furtun de silicon(cel ce vine din vasul de plastic)este prea aproape și se poate atinge de una din țevile de cupru, am decis sa o lipesc furtunul de silicon de lateralul peretelui cu banda scotch.
Momentan sunt, incantat, deși am inteles ca ar trebui reglat OVP la 10 bar, la mine când ii pun sita pt backflush imi indica 12 bar.
Intrebarea mea este .Nu este cumva mai bine sa il las asa? deoarece vla o tampare incorecta, sau la o râșnire prea grosiera sau fina as putea sa constat unde am greșit urmărind acul de la manometru? Daca am râșnit prea fin o sa îmi urce acul, dacă este prea gros acul de la manometru o sa-mi coboare.
Partea a doua va conține si extracții si latteuri, pe curând.
Acest spațiu doresc sa fie folosit doar de posesorii de Expobar Brewtus IV.
Acest lucru il doresc pentru a nu generaliza si divaga de la subiect.
Imi doresc sa scriem aici eventualele defecte si soluțiile găsite. Punctele tari ca si punctele mai slabe.
Aici as dori sa putem face si diverse comparații, ex. Același espressor,forța tampare, temperatura, aceeasi cafea si sita dar alta râșnița, si alte combinații, etc.
Imi doresc sa scriem povestea espresorului, cum l-am ales, factorii care ne-au determinat, prețul si de unde l-am achiziționat.
Modificări aduse, cum , si in cer scop, etc.
Poze cu mașinăria si clipuri cu extracții si latte espresso.
Ideea ar fi cam tot ce tine si se învârte despre acest espressor.
Am sa încep eu deși nu sunt un posesor veteran al acestui aparat, si deoarece am primit aparatul astăzi postarea mea va fi din doua parti.
Partea Întâia
...am pornit cu ideea de a lua un HX Lelit Pl 62, sau un VBM Domobar-SBDU, ...apoi as putea sa spun ca dupa multe postari primite din partea lui Liviu, RaduCarutasu, si informatii citite pe mai toate forumurile de specialitate din afara(CoffeeGeek, Home-Barista, Chriscoffee, Wholelattelove,...Coffeesnobs, etc) m-am decis cu inima indoita catre Expobar,....si bine am facut.
Eu l-am achizitionat din Olanda, de la espresso-machines.nu. L asfatul lui Liviu am ales vasrianta unuia nou, si nu a celui expus in showroom.
Pretul a fost 1194 euro, dar deoarece nu il mai aveau in stoc mi-au propus un discount de 15% pentru a pastra comanda la ei. ....
Si am asteptat, am asteptat, am asteptat ...41 de zile....fara cafea, uitandu-ma in ultimile zile la rasnita, in fiecare zi cand ajungeam seara acasa.
Am pus un fimulet aicicu despachetarea.
L-am desfacut sa observ cum se comporta supapa de presiune de la boilarul pentru latte.
Poze aici: https://www.dropbox.com/sh/nl21ubiu2gbyc...A07yyeUj-a
De asemenea am vrut sa vad dacă toate furtunurile de siliconsunt o.k.
Deoarece aveam eu impresia ca un furtun de silicon(cel ce vine din vasul de plastic)este prea aproape și se poate atinge de una din țevile de cupru, am decis sa o lipesc furtunul de silicon de lateralul peretelui cu banda scotch.
Momentan sunt, incantat, deși am inteles ca ar trebui reglat OVP la 10 bar, la mine când ii pun sita pt backflush imi indica 12 bar.
Intrebarea mea este .Nu este cumva mai bine sa il las asa? deoarece vla o tampare incorecta, sau la o râșnire prea grosiera sau fina as putea sa constat unde am greșit urmărind acul de la manometru? Daca am râșnit prea fin o sa îmi urce acul, dacă este prea gros acul de la manometru o sa-mi coboare.
Partea a doua va conține si extracții si latteuri, pe curând.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]