• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Aproape totul despre Expobar Brewtus IV

#1
Salutare,
Acest spațiu doresc sa fie folosit doar de posesorii de Expobar Brewtus IV.
Acest lucru il doresc pentru a nu generaliza si divaga de la subiect.
Imi doresc sa scriem aici eventualele defecte si soluțiile găsite. Punctele tari ca si punctele mai slabe.
Aici as dori sa putem face si diverse comparații, ex. Același espressor,forța tampare, temperatura, aceeasi cafea si sita dar alta râșnița, si alte combinații, etc.
Imi doresc sa scriem povestea espresorului, cum l-am ales, factorii care ne-au determinat, prețul si de unde l-am achiziționat.
Modificări aduse, cum , si in cer scop, etc.
Poze cu mașinăria si clipuri cu extracții si latte espresso.
Ideea ar fi cam tot ce tine si se învârte despre acest espressor.

Am sa încep eu deși nu sunt un posesor veteran al acestui aparat, si deoarece am primit aparatul astăzi postarea mea va fi din doua parti.

Partea Întâia Smile
...am pornit cu ideea de a lua un HX Lelit Pl 62, sau un VBM Domobar-SBDU, ...apoi as putea sa spun ca dupa multe postari primite din partea lui Liviu, RaduCarutasu, si informatii citite pe mai toate forumurile de specialitate din afara(CoffeeGeek, Home-Barista, Chriscoffee, Wholelattelove,...Coffeesnobs, etc) m-am decis cu inima indoita catre Expobar,....si bine am facut.
Eu l-am achizitionat din Olanda, de la espresso-machines.nu. L asfatul lui Liviu am ales vasrianta unuia nou, si nu a celui expus in showroom.
Pretul a fost 1194 euro, dar deoarece nu il mai aveau in stoc mi-au propus un discount de 15% pentru a pastra comanda la ei. ....
Si am asteptat, am asteptat, am asteptat ...41 de zile....fara cafea, uitandu-ma in ultimile zile la rasnita, in fiecare zi cand ajungeam seara acasa.
Am pus un fimulet aicicu despachetarea.
L-am desfacut sa observ cum se comporta supapa de presiune de la boilarul pentru latte.
Poze aici: [Image: AABrpl1hfr1s8V1A07yyeUj-a] https://www.dropbox.com/sh/nl21ubiu2gbyc...A07yyeUj-a
De asemenea am vrut sa vad dacă toate furtunurile de siliconsunt o.k.
Deoarece aveam eu impresia ca un furtun de silicon(cel ce vine din vasul de plastic)este prea aproape și se poate atinge de una din țevile de cupru, am decis sa o lipesc furtunul de silicon de lateralul peretelui cu banda scotch.
Momentan sunt, incantat, deși am inteles ca ar trebui reglat OVP la 10 bar, la mine când ii pun sita pt backflush imi indica 12 bar.
Intrebarea mea este .Nu este cumva mai bine sa il las asa? deoarece vla o tampare incorecta, sau la o râșnire prea grosiera sau fina as putea sa constat unde am greșit urmărind acul de la manometru? Daca am râșnit prea fin o sa îmi urce acul, dacă este prea gros acul de la manometru o sa-mi coboare.
Partea a doua va conține si extracții si latteuri, pe curând.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#2
Felicitari pentru achizitie si sper sa revii cu vesti extraordinare despre shot-urile obtinute. Rasnita e si ea un punct forte, fata de cele casnice, cu acea retentie inerenta despre care vorbeai.

OPV-ul fixeaza-l la 10,5. Radudani de exemplu, a pus pe tapet atata teorie despre presiune incat ti-ar trebui argumente solide sa sustii teoria ta de mai sus. Eu am cazut de multe ori pe 8 bar si a fost ok. Schimb cafelele des si nu mai mult de 300g din fiecare, deci m-am obisnuit cu unele shot-uri de incercare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(15-06-2014, 23:29)Lyvyoo Wrote: Felicitari pentru achizitie si sper sa revii cu vesti extraordinare despre shot-urile obtinute. Rasnita e si ea un punct forte, fata de cele casnice, cu acea retentie inerenta despre care vorbeai.

OPV-ul fixeaza-l la 10,5. Radudani de exemplu, a pus pe tapet atata teorie despre presiune incat ti-ar trebui argumente solide sa sustii teoria ta de mai sus. Eu am cazut de multe ori pe 8 bar si a fost ok. Schimb cafelele des si nu mai mult de 300g din fiecare, deci m-am obisnuit cu unele shot-uri de incercare.
...multumesc Lyvyoo, este posibil sa vina RaduCarutasu pe la mine maine sa ma ajute sa fac ajustarile de rigoare.....dupa prima zi m-am gandit sal fac un combo cu rasnita si sa-l dau. Mi-a mancat sufletul....parca tot ce stiam despre espresso nu se mai aplica.
O sa revin dupa ce ma lamuresc si voi reusi sa beau un espresso macar la nivelul Lelitului pe care am ajuns sa-l regret. Radu a zis ca este ceva normal si m-am linistit,....sper sa ies din postul "cafelei" cat de curand.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#4
Smile Asa am zis si eu cand am trecut de la Bezzera BZ10 la Brewtus. Ma rog, in ideea in care "tot" ce stiam despre espresso nu se mai aplica pe noul aparat, nu in ideea de a-l arunca pe geam Smile Rabdarea si experimentarea sunt esentiale in espresso.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(12-06-2014, 21:30)cristian88 Wrote: Salutare,
Acest spațiu doresc sa fie folosit doar de posesorii de Expobar Brewtus IV..

In legatura cu punctul neutru si cu modul in care se realizeaza preinfuzia manuala la
Expobar , ai in acest filmulet toate detaliile care trebuiesc cunoscute astfel incat sa poti realiza corect si aceasta etapa , daca se doreste .
Faptul ca , in cazul tau , pompa intra in functiune in momentul in care se aduce levierul in aceasta pozitie , neutra , asa cum ti-am zis nu mi se pare ok .

Poate acest film este mai vechi iar la modelele mai noi au schimbat ceva ( desi nu cred ) !
http://m.youtube.com/watch?v=zKDvJUxrXDo
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#6
Quote:Poate acest film este mai vechi iar la modelele mai noi au schimbat ceva ( deși nu cred ) !
http://m.youtube.com/watch?v=zKDvJUxrXDo
Am contactat Kafea.ro, si am sa ma duc maine cu el in service.
O sa revin cu rezolvarea.
Oricum Radu merci, acum fac datorita ție un capuccino foarte gustos,(inca nu aspectuos) Smile
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#7
caffea.ro, caci ceilalti nu au treaba cu aparatura semiprofesionala... Or fi stiut olandezii de ce iti fac discount-ul acela Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
(17-06-2014, 17:52)Lyvyoo Wrote: caffea.ro, caci ceilalti nu au treaba cu aparatura semiprofesionala... Or fi stiut olandezii de ce iti fac discount-ul acela Smile
da caffea.ro. Nu știu ce sa zic, aparatul a venit din Spania, nu a mai trecut pe la ei , si are data de 06.05.2014 ca data a fabricatei.
Stefan de la service mi-a spus ca este posibil sa fie mișcat contactul de la maneta de acționare a extracției, si la o simpla testare este f. probabil sa nu-ti dai seama. Nu pot spune ca nu pot trai fără pre-infuzie, dar dac o are vreau sa o folosesc. Maine o sa am mai multe amanunte, a zis ca o sa-l fac pe loc....si eu sper asta.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#9
vesti foarte bune Smile
...am cu expobarul si s-a rezolvat.
ok problema a fost lipsa atentiei a celor ce l-au asmblat, mai precis,...maberul dfe la grup are 3 pozitii, iar in partea de sus pana sa intre in corp este un buton pe care il actioneaza doar in pozitiile de neutru si sus-[attachment=1660]
Butonul era putin prea mult scos in afara astfel ca inclusiv in pozitia neutru se actiona pompa.
Au scos o garnitura alba si cam asta a fost tot.-[attachment=1661]
Si inca o veste buna, pentru garantie am acontactat expobarul din spania, si dna./domnisoara Carolina Arbona Trilles (c.arbona@creminternational.com) mi-a dat spus sa contactez caffea.ro caci garantia se aplica in toata U.E.
...fiind neincrezator deoarece firma intermediara olandeza mi-a spus ca probabil nu o sa am garantie si in romania, am vrut sa platesc costul interventiei, dar dl Stefan a refuzat spunandu-mi ca paratul este acoperit de garantie, + mnu adorit nici un "bonus" pentru interventia sa. -asa da, jos palaria Smile
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#10
Salut,

Citesc acest forum de aproape 3 luni si doresc sa multumesc tuturor celor care posteaza din pasiune/nevoi pe acest forum. Este primul meu post si povestea mea suna cam asa, cautam prin supermarket un espressor pentru birou (ma uitam la SAECO Philips) si am zis ca e mai bine sa citesc ceva review-uri inainte, moment in care am descoperit expressoman.ro si de atunci se scrie istoria cafelei pentru mine, am citit nopti intregi si primul pas a fost sa-mi cumpar un Skerton si cafea de la Sarkis (Domnul Mihai tot respectul).
Marturisesc ca pana atunci foloseam cafea de la Tchibo magazinul din mall-ul Promenade / mod de preparare French-press. Am inceput cu modul de preparare la ibric si la presa pana m-am decis sa comand rasnita si espressorul din semnatura, trebuie sa recunosc ca am folosit copy & paste de la Liviu - am zis ca nu are rost sa fac investitii mai mari decat au facut cei cu experienta, ma tenta o rasnita k30 cum are Radu dar Liviu intr-un mail m-a sfatuit ca Vario e ok si multumesc pentru sfat.
Am facut achizitiile cu discount-ul de rigoare si vreau sa va spun ca nu a durat mult pana am reusit sa obtin un expresso care imi place la nebunie, eu nefiind bautor de expresso acum beau unul dimineata si unul seara, sa nu mai spun de prieteni si cunostinte, i-am inebunit pe toti si incerc sa-i conving sa foloseasca cafea de la prajitorii recomandati pe forum.
Expobar-ul este setat la 12 bari, o sa ma ocup mai tarziu de modificarea la 9 bari, sincer nu prea am cu ce sa compar ce am in ceasca in prezent dar cu trecerea timpului sper sa-mi antrenez papilele, oricum pentru mine e un salt urias.
O sa revin cu poze si cu cereri de ajutor daca o sa am nevoie si sigur o sa am.
Va doresc o seara placuta
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, Skerton, Porlex, Lido 2 (pre-comanda), Tamper dinamometric Concept Art, site VST 7g-20g (on the way)
 
Reply
#11
bine ai venit Gaby printre fericitii posesori de Expobar B. IV Smile
te asteptam cu poze, si chiar cu o extractie pe youtube,
sa-l stapanesti sanatos!
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#12
Bun venit Gaby,

Daca imi spui numele complet ma dumiresc si eu, caci de principiu este o diferenta mare de la K30 la Vario, si de calitate si pret. E greu sa compari categoria 2000E cu cea de 400E.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Multumesc pentru urarile de bun venit,

Promit ca revin cu poze si filmulete.

Liviu, poate nu m-am exprimat correct, puteam sa achizitonez K30 dar am optat pentru Vario din 2 motive: sunt incepator si parerile tale sunt "pro" Vario pentru home useri, citez din mailul primit de la tine:

"Mahlkonig Vario este o rasnita aproape fara retentie la macinare (0,5g versus 2-3g celelalte), cu reglajele stepless practic, extrem de bine marcate, cutite ceramice, fara mizerie in jur la rasnire (cu exceptia unor cafele care se imprastie mai haotic), mai silentioasa fata de restul si mult mai bine construita (in Elvetia) fata de rasnitele casnice de sub ea.. "

Ti-am lasat un MP cu datele mele.
In orice caz trebuie sa mai fac o achizitie si pentru birou ce va include tot setul ( rasnita, expressor, site, tamper....) si atunci poate merg pe K30 sau alta ransita in functie de informatiile pe care o sa le mai acumulez si de sfaturile expressomanilor.
As dori sa particip la evenimente legate de cafea sau "private meeting" sa am termen de comparatie cu ce fac acasa, in baruri nu prea merg si imi este foarte greu sa accept ca in baruri / cafenele se respecta riguros regulile de aur pentru un expresso de calitate (reguli ce le-am invatat aici pe forum).
Toate cele bune !!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, Skerton, Porlex, Lido 2 (pre-comanda), Tamper dinamometric Concept Art, site VST 7g-20g (on the way)
 
Reply
#14
Acum m-am linistit si eu Smile

Sper sa se intample mai multe evenimente despre cafea, ca sa avem la ce participa, insa sunt extrem de putine, din pacate. Din septembrie, cand se mai intoarce lumea din concedii, poate o mai punem de o intalnire mai ampla. Am o propunere sa participam la Tea & Coffee Festival 2014.

Dar deja suntem offtopic Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
M-am gandit sa-mi inlocuiesc pompa vibratoare cu una rotativa.
Stie cineva daca mai este necesar sa acizitionez si alt ceva in afara de pompa rotativa.
Nu ma intereseaza sa o instalez la retea, vreau doar sa am pompa rotativa.
si daca se poate o varianta mai ieftina de unde sa o achizitionez.
merci
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#16
Te interesează tot ansamblul pompa-motor sau doar pompa? Am luat de aici:
http://www.dairshop.ro/pompa-rotativa-150l-h.html
La 167 RON. Acum vad ca nu mai spun cât costa... Suna-i. Motorul este destul de scump...Nu am o sursa ieftina.

Varianta cu pompa vibratoare are supapă de sens pe circuit? Dacă nu are îți va trebui și una din asta. Altceva nu îmi vine în cap însă poți oricând compara schemele explodate alte celor doua variante.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#17
(31-08-2014, 22:36)nickso Wrote: Te interesează tot ansamblul pompa-motor sau doar pompa? Am luat de aici:
http://www.dairshop.ro/pompa-rotativa-150l-h.html
La 167 RON. Acum vad ca nu mai spun cât costa... Suna-i. Motorul este destul de scump...Nu am o sursa ieftina.

Varianta cu pompa vibratoare are supapă de sens pe circuit? Dacă nu are îți va trebui și una din asta. Altceva nu îmi vine în cap însă poți oricând compara schemele explodate alte celor doua variante.
merci,o sa ii sun si ii intreb si de restul de componente necesare pentru conversie
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#18
Cu plăcere. Încă o chestie... Nu știu cum ai loc în espressor pentru pompa și motor însă, dacă le montezi vertical, ar fi bine ca pompa sa fie jos și motorul sus, pentru a evita afectarea motorului în cazul unei scurgeri de la pompa.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#19
De ce ai face schimbarea?
Motorul poate sta si sub chiuvetă.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#20
(02-09-2014, 14:51)Lyvyoo Wrote: De ce ai face schimbarea?
Motorul poate sta si sub chiuvetă.

[attachment=1793]

Cam asa ar fi la final...Dar banuiesc ca iti doresti transformarea asa cum vine din fabrica totul intern.Cel mai simplu in acest caz e sa apelezi la importator si sa ti-l transforme ca din fabrica cu piesele de origine.Ramane de vazut costul unei asemenea operatiuni.Cred ca Liviu poate sa afle cel mai rapid treaba asta.Si pe mine ma bate gandul sa-l modific asa.
Expobar Brewtus IV, Mazzer Super Jolly modata doserless, VST-uri ridgeless, Espro dinamometric flat.
 
Reply
#21
Dar care sunt motivele schimbarii?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(02-09-2014, 18:20)Lyvyoo Wrote: Dar care sunt motivele schimbarii?

...zgomotul, ultimul cappuccino il fac destul de tarziu cam aproape de 12 noaptea.
Si am o vecina care se culca mai devreme, si cum bucataria am marit-o putin, si peretii sunt din beton armat, se pare ca o zgomotul o deranjaza.
Dar observand cat de mare este deranjul am renuntat, folosesc seara doua pernite mici in stanga si in dreapta espressorului....ca asa este viata la bloc, cu peripetii Smile)
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#23
Sunt detinator de Brewtus 4 si ma gandeam sa-i cumpar tatalui meu un Lelit41TEM, asa ca inceput. Am intrebat la distribuitor ce si cum, si la intrebarea daca-l pot ei seta la 9 bar, s-a scandalizat foarte tare si mi-a spus ca nu recomanda coborarea lui la 9 bari pt ca daca macin cafeaua prea fin si pompa nu face fata, intr-o luna il duc in service... Voi v-ati setat expobar-ul mai jos de 15 bar?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, Tamper dinamometric Concept Art
 
Reply
#24
Cam asa ar fi la final...Dar banuiesc ca iti doresti transformarea asa cum vine din fabrica totul intern.Cel mai simplu in acest caz e sa apelezi la importator si sa ti-l transforme ca din fabrica cu piesele de origine.Ramane de vazut costul unei asemenea operatiuni.Cred ca Liviu poate sa afle cel mai rapid treaba asta.Si pe mine ma bate gandul sa-l modific asa.

da, ideea este ca in aceeeas carcasa expobarul vine ori cu pompa vibratoare ori cu pompa rotativa.
daca faci modificarea posteaza pe forum te rog pretul si daca exista modificari in ceasca, multam´
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#25
cristian88 - pe linie de Expobar nu am ce sa intreb caci ai acel surub de reglaj dedicat, lucru intalnit doar la alte espressoare cu pret mai mare, in niciun caz la cele SBDU.

bogmol - cateva explicatii tehnice ai si de la Radudani, aici si aici. Concluzia este ca intr-o extractie de espresso presiunea este importanta, dar asta nu inseamna ca un SBDU cu presiunea de 10-12 bar (cam asa vin ele din fabrica ) va produce un rezultat pe care tatal tau sa-l deosebeasca la un ipotetic test de alt espressor SBDU reglat la 9 bar. Nici tu nu vei simti asta pentru ca vorbim de lucruri de finete. Am scris in acel topic recomandat mai multe. Sunt alte variabile care influenteaza mult mai vizibil lichidul din ceasca (rasnire, cafea, distributie, tampare, temperatura de plecare etc.)

Practic niciun producator de espressoare mici nu se incurca sa vorbeasca de modificarea presiunii, acesta fiind taramul forumistilor.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#26
am inteles. Exista vreun risc sa-l avariez daca-i cobor presiunea? ma refer la expobar
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, Tamper dinamometric Concept Art
 
Reply
#27
Nu cred ca producatorul a pus surub de reglaj fara anumite limitari de siguranta. Mergi din aproape in aproape pana cazi pe presiunea dorita. Nu e ca la decalcifiere cand interventia userului poate dauna Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
(10-09-2014, 20:18)bogmol Wrote: Sunt detinator de Brewtus 4 si ma gandeam sa-i cumpar tatalui meu un Lelit41TEM, asa ca inceput. Am intrebat la distribuitor ce si cum, si la intrebarea daca-l pot ei seta la 9 bar, s-a scandalizat foarte tare si mi-a spus ca nu recomanda coborarea lui la 9 bari pt ca daca macin cafeaua prea fin si pompa nu face fata, intr-o luna il duc in service... Voi v-ati setat expobar-ul mai jos de 15 bar?

eu il tin la 10bar care este echivalentul a 9 bar. este film pe forum ce explica motivele pentru care la espressoarele de casa 10 bar =9bar in ceasca.
mie imi merge bine(doua luni de folosinta).

(10-09-2014, 20:54)Lyvyoo Wrote: cristian88 - pe linie de Expobar nu am ce sa intreb caci ai acel surub de reglaj dedicat, lucru intalnit doar la alte espressoare cu pret mai mare, in niciun caz la cele SBDU.

bogmol - cateva explicatii tehnice ai si de la Radudani, aici si aici. Concluzia este ca intr-o extractie de espresso presiunea este importanta, dar asta nu inseamna ca un SBDU cu presiunea de 10-12 bar (cam asa vin ele din fabrica ) va produce un rezultat pe care tatal tau sa-l deosebeasca la un ipotetic test de alt espressor SBDU reglat la 9 bar. Nici tu nu vei simti asta pentru ca vorbim de lucruri de finete. Am scris in acel topic recomandat mai multe. Sunt alte variabile care influenteaza mult mai vizibil lichidul din ceasca (rasnire, cafea, distributie, tampare, temperatura de plecare etc.)

Practic niciun producator de espressoare mici nu se incurca sa vorbeasca de modificarea presiunii, acesta fiind taramul forumistilor.

salut Liviu, dintr-o eroare de editare a reesit ca eu intreb Smile, e un quote la sfarsit dar nu si la inceput, scuze Smile
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#29
folosesc de curand sita de 18g de la vst, problema este la cafeaua care ramane in portafilter, este f. namoloasa, si nici cafeaua nu iese grozav, iar manometru se duce in 10bar!! Eu am fixat OVP-ul la 10 bar, dar cand este prea multa cafea sau prea fina, presiunea se ducela max. 10 bar. Nu ar trebui sa se duca la maxim 9 bar cu cafea in portafiltru,?adica 10 bar fixatu nu ar trebui sa fie 9 in portafiltru?
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#30
Cine si de unde si-a luat o duza de steamer cu doua gauri ? Exista si compatibile banuiesc, devreme ce in specificatiile lui Gold Pro apar mai multe marci de espressoare. As comanda duza impreuna cu un cauciuc / plastic pentru miscarea tevii de aburi, caci i-am scos acel sistem anti burn si acum e tare fierbinte...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)