Hello There, Guest! Login Register


Apa calda din teava specifica sau din grup ?

#1
Nu ar fi mai ok de luat apa calda din grup decat din teava de apa calda care preia apa statuta in boiler (plina cu salmonela)
La mine chiar si miroase apa (a metal ) luata din teava de apa
Cel mai ok ar fi de luat apa din grup deoarece este fresh (din rezervor) incalzita prin transfer (la HX) si are si gustul ok 

Voi ce spuneti
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#2
Poate ca are gust metalic si miroase dar pana la Salmonella ... Sa nu exageram. Apa o poți lua de unde vrei , avantajul la HX e ca va fi proaspătă, din rezervor
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#3
Lucrez la un bazin de inot si am vrut odata sa incalzesc apa din bazin cu apa calda si au innebunit toti sa nu fac acest lucru ca orice apa care sta intr-un boiler cald face salmonella 
Si inclin sa cred acest aspect deoarece apa incalzita si stationata in orice fel de boiler este interzisa consumului 

Mai multe detalii nu cunosc , oare la espressoarele cu DB cum o fi ca acolo zace apa in boilerul de cafea 
Poate are cineva cunostinte medicale sa ne elucideze acest aspect !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#4
Nu cred ca face salmonella la 124 de grade da' statuta probabil ca e.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#5
Dar ce te faci cu aburul? Ca din acelasi loc vine, nu?
Rocket Evoluzione V2 + Kinu M47 + VST + Gene Cafe CBR-101
 
Reply
#6
Macar asta sa fie singura otrava !!!!!

Mai grav decat asta e ca in timpul extractiei chiar si cu flush temperatura apei urca la 97 de gr cu PID reglat pe 121 .In afara extractiei el sta pe aprox 92 .Daca cobor din PID nu mai am abur !!!  Problema serioasa !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#7
(20-11-2015, 14:01)Bcc Wrote: Lucrez la un bazin de inot si am vrut odata sa incalzesc apa din bazin cu apa calda si au innebunit toti sa nu fac acest lucru ca orice apa care sta intr-un boiler cald face salmonella 
Si inclin sa cred acest aspect deoarece apa incalzita si stationata in orice fel de boiler este interzisa consumului 

Mai multe detalii nu cunosc , oare la espressoarele cu DB cum o fi ca acolo zace apa in boilerul de cafea 
Poate are cineva cunostinte medicale sa ne elucideze acest aspect !

Legionella , nu Salmonella. Sunt bacterii diferite, crede-mă pe cuvânt , cu asta mă ocup. Da , unele boilere ( cred că de la Vaillant , încălzeau o data pe zi apa din boilerele cu acumulare la 60 de grade, pentru a preveni infestata cu Legionella. Oricum , la peste 100 de grade, nu supraviețuiește nici un organism viu.
Dar ai dreptate, apa e stătută si poate avea gust metalic
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#8
Cei care va confruntati cu gust metalic incercati sa schimbati Bucovina cu o apa mai mineralizata (eu folosesc acum Aquatique). Conform analizelor bucovina e aproape apa distilata si asta nu e bine pentru metale.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#9
(20-11-2015, 23:57)Zaheyu Wrote: Cei care va confruntati cu gust metalic incercati sa schimbati Bucovina cu o apa mai mineralizata (eu folosesc acum Aquatique). Conform analizelor bucovina e aproape apa distilata si asta nu e bine pentru metale.

Eu am filtru  BWT bestcare s
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#10
ar fi de mentionat ca boilerele de cupru au propriile probleme (nu prea suporta lipirea de alte metale - coroziune galvanica etc.), dar si avantaje: cuprul, ca si argintul, sau aurul (...) e biostatic si antimicrobian deci nu se pune problema culturilor de bacterii in boilerele de cupru! cel putin cat stiu eu...

daca vorbim de boilerul de abur dintr-o masina espresso de casa, volumul sau e de 1-2 l si sunt putini cei ce-i folosesc apa, pentru ceai, de ex.
teava de apa fierbinte din boilerul de abur e folosita de multi doar pentru incalzirea cestilor, sau spalarea sitei din portafiltru etc.;
si mai stim ca, odata la cca. 2 sapt. e bine sa golesti prin purjari succesive, o buna parte din continutul boilerului de abur; se reduce in felul acesta riscul depunerilor de piatra in boiler;

ar mai fi de mentionat ca marimea acestui boiler deosebeste in primul rand - IMO - masinile de casa, de cele profesionale; la masinile espresso clasice (ca deosebite de cele din inox, plastic si electronica 'de substitutie') marimea boilerului este hotaratoare in ce priveste calitatea si mai ales reproductibilitatea extractiei;

ori masinile espresso clasice, sunt de regula o forma de masina HX (exceptand spring-lever-ele) si asta inseamna ca apa pentru extractie este proaspata mereu;
un boiler de abur mai mare inseamna un pret mai mare si o stabilitate termica superioara, fara repercursiuni in calitatea apei folosite la extractie;

cam acelasi lucru e valabil si pentru dual-boilere, cand boilerul de extractie e mic, cu atat mai mult cand e saturat, si de obicei alimentat tot printr-un schimbator;

dar in cazul masinilor de casa cu boiler de extractie mare, un litru, problema ridicata in acest thread, ar putea fi reala: temperatura in boilerul de extractie e mentinuta constanta, sub cea de fierbere - nu prea traiesc multe vietati, dar totusi, cand e din inox...

aceeasi problema exista la masinile profesionale cu levier si arc, (cu un singur grup de regula,) folosite in casa; in majoritate ele folosesc o forma sau alta de tehnologie dipper (sifon sub presiunea aburilor din boiler, folosit pentru extractie) si apa din boilerul mare, de 3-5 l se bea in espresso...
nimeni nu cred ca-si face mari probleme din asta, macar atata timp cat boilerul e de cupru...

chestia cu Bucovina aproape apa distilata, nu o inteleg... continutul de minerale e scris pe eticheta!
fiecare poate alege pentru baut (de sete...) ce apa-i place; eu am ales Bucovina, cu ceva timp inainte de a o folosi pentru espresso; pentru ca mi-a placut la gust, mai mult decat altele!
e adevarat ca nu sunt specialist in ape potabile si nici n-am baut vreodata apa distilata Smile

revenind in topic: nu folosesc pentru prepararea ceaiului si a altor bauturi din apa fierbinte, apa din masina espresso!
incalzesc pe plita, apa de la robinet;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#11
Bucovina are cam 3 grade germane duritate totala si un pH neutru. Deci e perfecta pentru metale. Poate apa osmozata sa faca probleme, avand duritatea unei ape distilate si un pH de obicei sub cel neutru. Metalul e corodat de un pH acid nu de o duritate mica. Gustul espresso-ului insa, teoretic, e influentat de ambele, mai ales de duritate, mineralele potentand gustul, ca sarea in bucate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)