• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Alegere espressor Gaggia

#1
Buna. Vreau sa cumpar un espressor Gaggia, insa nu stiu ce sa aleg intre Noul Baby, Baby Dose, Baby Class si Baby Twin. Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine diferentele dintre ele , sa stiu daca merita diferenta de pret dintre ele. Stiu ca toate au sistem de dozare, abur rapid (nu stiu cu ce ajuta). Din cate am inteles Gaggia Classic e un espressor bun, oare Baby Class ar fi cam acelasi lucru, doar cu mai multa tehnologie (electronica)? Baby Twin are doua boilere (dar cica al doilea, pt abur, nu ar fi nu stiu ce si se strica repede) si are preinfuzie (ajuta mult?)
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului, insa incerc deja de o luna sa gasesc espressorul cel mai potrivit si as vrea totusi sa il am pana de Craciun.
PS: Am rasnita profesionala (folosita intr-un bar), imprumutata deocamdata, stiu ca e foarte importanta. Si voi cumpara site nepresurizate si teava de abur profesionala sau cappuccinatorul de la gaggia.
Multumesc pt raspunsuri.
 
Reply
#2
Bun venit pe forum Ramona,

Gama Baby a fost prima lansata de Gaggia prin anii '70. De atunci s-au schimbat multe si din ce scriu utilizatorii pe forumurile internationale, noua gama Baby a decazut mult in fiabilitate, batranul Classic fiind cea mai buna alternativa casnica de la Gaggia. Dintre toate, Baby Twin se detaseaza ca fiind cel mai problematic espressor, forumul international al utilizatorilor de Gaggia fiind plin de raportari in acest sens. Baby Twin nu are Dual Boiler ci un boiler si o cutiuta de aluminiu, cat un chibrit, care infierbanta niste apa in plus. E un proiect tare ciudat si probabil de aici si multiplele probleme raportate in afara.

Vazand totusi ca ai un buget mediu la dispozitie si o rasnita buna in custodie (poate ne dai si marca/modelul pentru curiozitatea noastra) ar fi pacat sa nu faci pasul catre Lelit PL41TEM (2047 lei la importator). Sunt deja multi utilizatori pe forum care il au si care pot sa adauge mai multe detalii practice. Sunt si topicuri deschise in acest sens. De ce? Pentru ca are boilerul dublu ca marime fata de Baby, pentru ca are PID (deci vei controla digital temperatura, fixand in functie de cafeaua folosita o temperatura ideala de plecare), pentru ca are teava profesionala de aburi si nu mai trebuie sa o montezi separat, pentru ca are manometru desi nu e asta un lucru asa de important, iar pe ultimul loc as pune considerentele estetice, care dupa gusturile mele sunt in favoarea Lelit-ului, dar asta conteaza cel mai putin.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Iti multumesc pentru raspuns. Cu bugetul nu e chiar asa, momentam am alte prioritati (bebe mic si altele). Tocmai pentru ca stau mai mult acasa cu fetita am nevoie de un espressor si am inceput sa caut unul cam la 500 - 700 lei. Dar am ajuns pe forum unde am inteles ca daca tot cumpar unul, macar sa fie un Gaggia (Evolution), de la care am ajuns la Gaggia Dose pentru ca i si mi place ideea de dozare. Dar am gasit un magazin de unde pot achizitiona Gaggia in rate, ei nu au Lelit, si am zis ca daca tot iau in rate sa iau ceva mai bun si asa am ajuns la cele 4 (si ele au sistem de dozare). Dar poate ar fi mai bine sa ma indrept catre Classic daca astea au asa multe probleme. Desi speram macar la un Baby Dose sau Baby Class sa fie mai bune. De Twin am mai citit pareri proaste, dar vroiam si parerea ta.
Rasnita nu e acasa acum sa vad exact marca, dar din cate am cautat acum pe net ar fi Macinator K-6.
 
Reply
#4
Mai bine mergi pe Classic atunci si iti mai raman bani de o cafea buna. E un espressor superior gamei Baby. Daca partenerul e cat de cat mester, teava de aburi se poate inlocui cu una semiprofesionala de pe Rancilio Silvia si poti face crema de lapte adevarata, nu spuma cu baloane.

Orice alegere ai face, calitatea espresso-ului nu va fi dat de Baby sau Classic ci de modul cum stii sa setezi rasnita si de prospetimea cafelei.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(15-12-2012, 20:41)ramona.liana Wrote: Dar am gasit un magazin de unde pot achizitiona Gaggia in rate

In rate? Unde? Cum?
 
Reply
#6
(17-12-2012, 22:20)astinga Wrote:
(15-12-2012, 20:41)ramona.liana Wrote: Dar am gasit un magazin de unde pot achizitiona Gaggia in rate

In rate? Unde? Cum?

din ce stiu eu, fara a face reclama, cafemagia.ro vinde in rate (card avantaj 2 rate si card banca transilvania 3rate)
Expobar Office Leva EB-61 1 GR + Eureka Mignon + Hario Mini Mill + Concept Art:c.espresso, c.cappuccino + Latiera Motta 50cl + termometru lapte concept art+ IMS 16/20g +IMS E61 200IM
 
Reply
#7
Este si la cafemagia. Eu am gasit magazinele pe site la cei de la Gaggia Romania, la parteneri. Fara sa fac reclama, eu vorbeam de elanko.ro . E si posibilitatea de rate online sau card.
 
Reply
#8
Stati linistiti, nu e nicio reclama, atat timp cat este o informatie utila si altora. Espressoman e un forum deschis la "minte" Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
(18-12-2012, 18:46)Lyvyoo Wrote: Stati linistiti, nu e nicio reclama, atat timp cat este o informatie utila si altora. Espressoman e un forum deschis la "minte" Smile

Ok.... Dupa ce mi-ai raspuns la primul mesaj am renuntat la ideea de Baby si am hotarat sa iau Classic. Dar am ramas cu gandul si la Lelit si acum nu stiu ce sa fac. Despre Classic am tot citit ce forum si vad ca e bun, dar are nevoie de cateva modificari. In ceea ce priveste Lelit, nu ar fi ok si Lelit PL41E ? Sau conteaza foarte mult ca are PID si manometru Lelit PL41TEM ? Stiu ca sunt importante, dar intrebarea ar fi: nu ma descurc fara ele? La Lelit am inteles ca nu se poate modifica presiunea, atunci ce face manometrul? Conteaza mai mult modificarea presiunii pe Classic sau reglarea temperaturii la Lelit? Si asa, ca marca in general, daca bine am inteles ar fi mai bun Lelit ? Banuiesc ca dimensiunea la site nu ar fi o problema asa mare din moment ce Lelit vine oricum cu site nepresurizate si nu ar trebui sa caut altele.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
 
Reply
#10
Ai un topic intreg pe aceasta tema, aici. Revino cu intrebari dupa ce citesti sau posteaza direct acolo.
Alegerea e mai grea acum caci s-au apropiat preturile si stai mai mult pe ganduri. PL41E costa pana la finalul anului aprox. 1400 de lei, iar Classic aprox. 1200 de lei. PL41TEM este de departe cel mai bun raport calitate/pret, dar costa aprox. 2000 de lei si doar tu stii daca esti dispusa sa-i dai sau nu.

Inca nu am aflat daca teava de aburi de pe PL41TEM merge montata si pe PL41E. Ar fi extraordinar.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Buna, sunt incepator pentru a da un sfat bun, dar un lucru stiu sigur, feriti-va de masinile cu incalzitor din aluminium.
       
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#12
Mmmm, nu e o regula. Boilerul de alama de exemplu, in conditii la fel de extreme, se acopera cu o suprafata verde toxica. Dar sunt extreme. Despre boilere din aluminiu s-au purtat discutii majore pe forumurile de afara, contra fiind in special userii Rancilio Silvia (boiler de alama), care in USA s-a luptat mult timp cu Gaggia CLassic.

In poza de mai sus sunt componente neintretinute si folosite in bataie de joc. Asa poate ajunge orice tip de boiler.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Da, am citit pe forumuri, dar in domeniul alimentar (in care lucrez) de ani buni aluminiu, asazis "alimentar", a fost interzis cu desavarsire. De fapt am vazut cum s-a patat portafiltrul meu Saeco. L-am inlocuit si aceiasi situatie in decurs de o luna. Sfatul celor de la service: "dupa utilizare uscati-l".
A, uitam, am mai primit un sfat :" nu lasa-ti aparatul in pozitia de obtinere abur, intotdeauna sa fie plin boilerul cu apa", adica reamorsarea dusului.
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#14
Discutia nu e neaparat aluminiul la Evo si Classic, care oricum se acopera singur la utilizare cu un strat alb protector (oxid de aluminiu), ci contactul dintre capacul de alama si boilerul de aluminiu. Insa cea mai mare incredere in aceasta privinta o am in Tex, liderul grupului de pasionati Gaggia de pe Yahoo, un om nepartinitor, sincer, cam la 60 de ani, inginer in rezistenta materialelor. Lunar pune mana pe multe Classic, Evolution sau editii mai vechi de Gaggia (gen Carezza sau old Baby) pe care le modifica OPV/PID (si unde e cazul SPV), si vede cel mai bine starea de coroziune. De 20 de ani bea espresso facut din diverse astfel de espressoare si e foarte lucid Smile Foarte des pune si poze pe grup unde se poate vedea cum sta treaba. Poti da un search pentru discutii pro si contra aici. In alta ordine de idei, la un moment dat, Uniunea Europeana a scos din birouri toate espressoarele (scumpe) La Cimbali, care folosesc boilere de cupru sau alama, pe motiv de continut ridicat de plumb si nichel Smile Merg mai departe si vad ca s-au gasit cantitati mari de acrylamida in unele cafele si oricum cele prajite prea tare aveau deja. Cofeina in exces mai are si ea efectele sale adverse, uneori grave pentru cei mai bolnavi. Deci motive de ingrijorare sunt la orice pas, iar daca asculti un specialist raw vegan nu o sa-ti vina sa mai bei lapte de vaca sau sa manaci carne. Deci nu trebuie transformat tot consumul de cafea sau de alte alimente, preparate in diverse moduri, in paranoia (nu ma refer la tine). Moderatia e de baza.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
Off-topic
S-ar pute sa partizan "alama", din cauza instalatiei din zona Arges, de unde ma alimentez cu un lichid pe care francezii il numesc "apa de viata". Dupa ce beau din el, am o parere neutra ce-i drept, dar inainte nu Blush. Cand am luat isomacul eram "inainte" Tongue.
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#16
Buna,
Pana la urma am profitat de reducerea de inca 5% de sarbatori oferita de Lelit si am cumparat un Lelit PL41E. In dimineata aceasta a ajuns, la fel si cafeaua Papa Jacques Columbia Supremo si am adus si rasnita de care iti spuneam acasa. Doar ca, surpriza, rasnita e imensa. Nu parea asa mare cand o vedeam langa espressorul din bar Smile Sper sa ii gasesc loc pe undeva... Daca nu, iau o Hario Mini Mill acum sau Lelit PL043MM in cateva luni.
Multumesc inca o data pentru ajutor.
 
Reply
#17
Nu uita sa revii cu impresii dupa ce te obisnuiesti cu aparatele.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Salut,

M-am hotarat la inceputul acestui an sa achizitionez un espressor iar primele idei au fost sa intru pe site-urile cu electrocasnice si sa-mi aleg ceva de acolo, eventual la reducere.

Bugetul era maxim 2000 de lei (dar daca se poate mai putin, de ce nu?). Sunt incepator in ale espresso-ului, am consumat de cateva ori, mi-a placut, dar atat. Dimineata consum cafea la ibric (cum fac majoritatea romanilor) dar am zis sa incerc ceva nou.

In cele cateva dati cand am baut espresso mi-a placut dar nu m-a dat pe spate, poate calitatea lasa de dorit dar nu mi-am dat seama nefiind un cunoscator.

Initial, am vrut sa iau ceva super automat ca imi placea cum arata, multa electronica, am vazut un aparat cu cititor de amprenta, ce mai? am fost impresionat.

Asta s-a intamplat pana am ajuns pe acest site. Am citit, m-am lamurit si am ajuns la urmatoarea lista de cumparaturi de pe un site de specialitate:

- espressor Gaggia Evolution
- rasnita Gaggia MM Steel (imi place designul si am vazut si pareri pro)
- capucinator de la Gaggia

Cei care mi-au confirmat comanda telefonic mi-au recomandat si o cafea dar nu mai stiu numele din pacate...asa cum am spus, sunt nou in asa ceva.

Bugetul la care am ajuns este de aproximativ 1400 lei. Cu bugetul initial de 2000 as fi putut lua un espressor de la Lelit sau Ascaso dar am zis sa nu fortez nota fiind la inceput.

Probabil dupa pranz voi prepara primul meu espresso (sau ce va iesi) si sper sa revin cu pareri bune.

Oricum, aparatele pe care le-am luat par a fi de calitate si cu traditie, sper sa iasa ceva bun. Stiu ca pentru un espresso bun ai nevoie de cafea proaspat parajita, gasirea ei in Brasov va fi o provocare. Evident, si pretul isi va spune cuvantul, n-as vrea sa ajung la preturi mari / Kg.
Gaggia Evolution + Lelit PL043MM + Tamper home made (Inox)
 
Reply
#19
gasesti la cafeteca in brasov cafea proaspat prajita. sau comanda prin curier. cu alte cafele efectiv nu o sa-ti iasa nimic
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#20
Il salut pe tizul meu (dupa numele de familie), Nicolae Smile

Din pacate ai facut greseala sa te informezi de la cei mai "neinformati sfatuitori" (magazinele, cu mici exceptii) si ai procedat mai departe la achizitie. Cu Evolution-ul e ok, desi avand buget mai mare poate iti gaseai o alta varianta (Classic). Dar cu rasnita nu. Eu am facut un tutorial de modificare a rasnitei MM Steel, insa recomandarea cumpararii ei nu pot sa o fac decat celor in maxima criza de bani care vor neaparat o rasnita electrica ieftina, nedorind sa dea la manivela unei manuale. Chiar si asa, tot e mai bine sa astepti si sa mai gasesti 3-400 de lei pentru un MDF/I-mini.

Mai concret, rasnita MM Steel nu macina corect pentru espresso si vei avea mari dificultati in a o folosi, mai ales ca nu macina direct in portafiltru iar cafeaua se electrizeaza de acel borcan, imprastiindu-se si luandu-ti mult timp sa o aduni de pe pereti si sa o pui in portafiltru. Totusi nu ai plecat la drum cu un buget de 800 de lei ci cu unul de 1400-2000 si e bine sa nu faci risipa. Dupa primele espresso facute vei dori sa o arunci pe geam caci nu vei avea crema. Spre deosebire de altele, care dupa inca vreo 5-6 espresso isi dezvaluie secretele, MM Steel tot la fel de slabuta va fi si nu te vei putea juca cu gradul de macinare decat in doua trepte functionale. Cand stii ca ai avut un buget foarte foarte mic la dispozitie sunt premise sa fii multumit si asa, dupa modificare, dar cand ai avut 1400-2000 frustrarile vor fi mult mai mari ca satisfactiile. Eu am punctat doar dezavantajele de ordin functional, fara a mai spune de viteza de rotatie imensa 18.000rpm fata de un maxim de 700-1400 rpm cat este admisibil pentru conservarea aromelor.

Deci daca poti sa faci retur in cele 10 zile legale ti-ai face un mare bine caci la SH vei pierde jumatate din valoare. Ai la 700 si ceva de lei Ascaso I-mini care este incomparabila sau altele, in caz ca vrei sa investesti mai mult. De fapt rasnita si cafeaua proapata reprezinta cheia, nu espressorul neaparat.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Mda, stiam eu ca trebuie sa pun o intrebare inainte sa le comand....
Nu voi intentiona sa modific rasnita, probabil o voi returna si voi lua ceva existent pe site (dupa aprobarea bugetului Big Grin), daca se poate o recomandare de pe kfea.ro as fi recunoscator (nu vreau sa fac reclama acestui site)

As vrea sa iau de pe acelasi site (http://www.kfea.ro) deoarece mi-a placut promtitudinea si mi-au recomandat si o cafea buna (papa jacques aqua tibia - prajita in 28.01.2013).

Intradevar, espresso-ul facut nu avea crema, rasnita fiind setata pe cel mai fin grad de macinare.

Am cateva intrebari despre cum se foloseste corect respectiv functionarea espressorului:
- este OK daca las apa in rezervorul de apa?
- este normal sa picure apa in momentul in care vreau sa folosesc steamer-ul rotativ?
- care dintre sitele primite sunt sub presiune si care nu? din ce am vazut eu sita pentru 2 cafele (si cea pentru o cafea) are multe gauri pe o parte si un singura pe cealalta parte, cea primita cadou de la magazinul online are doar "un set" de gauri.
- ce apa trebuie folosita? se fierbe inainte, pot sa iau ceva apa la sticla de 5 litrii, care este recomandata. Din pacate calitatea apei de robinet din Brasov lasa de dorit (din pct de vedere al calcarului) si n-as vrea sa infund espressorul in cateva luni (oricum la 6 luni cu o medie de 2 cafele pe zi mi s-a recomandat sa fac decalcifiere).

Multumesc pentru raspunsuri.

Edit: am atasat si o poza cu primul espresso facut


Attached Files Thumbnail(s)
   
Gaggia Evolution + Lelit PL043MM + Tamper home made (Inox)
 
Reply
#22
pot veni si eu in sprijin am un gaggia clasic negru suflat cu aur ,gaggia clasic mai exact ,estetic este 9.5 din 10 ,spun asta fiindca nu este chiar nou ,functioneaza impecabil si un pret ar fi in jur de 800 ron .are sita dubla ,simpla si sita oarba.Portfiltrul este si el poleit.Daca nu este tentat nimeni o sa-l pun pe bursa cat de curand si cu pozele aferente.http://www.elegandoro.com/english/gaggiaclassic.htm am pus informativ un site ptr a va face o idee
o seara faina
........uitasem ,de ce -l vand ?upgrade Smile
am pus ochii pe un bfc junior plus,sper sa primesc de la fane sau de la liviu ceva detalii despre aceasta jucarie
astept cu mare nerabdare sfaturiile dar si aparatul
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#23
Cu link-urile nu e vorba de reclama, stai linistit. Suntem destul de deschisi pe forum. Doar ca nu conteaza amabilitatea in domeniul asta ci pretul + corectitudinea tehnica a unui sfat... Toate aparatele vin de la importatorul marcii in Romania, deci magazinele au aceeasi sursa. Dupa cum vezi amabilitatea a dus la o recomandare nepotrivita care acum iti da batai de cap.

Cele mai ieftine si bune variante sunt Ascaso I-mini sau Lelit PL043MM. Gaggia MDF are dozator si nu e ok. Numai ca tu hotarasti daca vrei sa platesti diferenta pana la pretul de importator, de la 870 lei la 740 lei, doar de dragul amabilitatii Smile

Legat de intrebari:
- apa trebuie sa stea mereu in rezervor. De ce nu ai lasa-o acolo? E grav cand lipseste si pompa trage in gol.
- dupa ce se incalzeste espressorul pentru aburi (cam un minut de la apasarea butonului dedicat) la invartirea rotitei va picura putina apa, dupa care ar trebui sa iasa doar abur. Daca picura in permanenta e un defect si trebuie sa contactezi vanzatorul.
- detalii despre site presurizate / nepresurizate ai aici - http://www.espressoman.ro/site-presuriza...esurizate/
- ca si apa trebuie sa folosesti una foarte soft, cu putin Ca in compozitie. De aceea trebuie sa urmaresti atent etichetele. In general apele plate sunt puternic mineralizate si iti vor calcifia rapid espressorul. Totusi, dupa specificatiile de pe eticheta, Bucovina contine cel mai putin Calciu. Mai arunca un ochi prin supermarket, poate s-au mai schimbat lucrurile, dar mai jos de 10mg/l de Ca nu cred ca vei gasi. Alta solutie este dedurizatorul, insa nu se justifica investitia la espressorul tau. Pentru decalcifiere sa nu cumperi tot felul de substante scumpe. Sarea de lamaie (continuta de fapt de caele substante) este de ajuns, iar instructiunile sunt aici.

Mai ai nevoie si de un tamper serios (cu baza de inox) si de o cana de inox pentru spumarea laptelui.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Cola, poti deschide topic pe bursa despre vanzare (oricum omul si-a luat Evolution) iar despre un sfat legat de alta achizitie te poate ajuta oricine de pe forum nu neaparat noi, insa deschide un topic separat cu link, pret etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
(02-02-2013, 22:12)Lyvyoo Wrote: Cu link-urile nu e vorba de reclama, stai linistit. Suntem destul de deschisi pe forum. Doar ca nu conteaza amabilitatea in domeniul asta ci pretul + corectitudinea tehnica a unui sfat... Toate aparatele vin de la importatorul marcii in Romania, deci magazinele au aceeasi sursa. Dupa cum vezi amabilitatea a dus la o recomandare nepotrivita care acum iti da batai de cap.

Cele mai ieftine si bune variante sunt Ascaso I-mini sau Lelit PL043MM. Gaggia MDF are dozator si nu e ok. Numai ca tu hotarasti daca vrei sa platesti diferenta pana la pretul de importator, de la 870 lei la 740 lei, doar de dragul amabilitatii Smile

Legat de intrebari:
- apa trebuie sa stea mereu in rezervor. De ce nu ai lasa-o acolo? E grav cand lipseste si pompa trage in gol.
- dupa ce se incalzeste espressorul pentru aburi (cam un minut de la apasarea butonului dedicat) la invartirea rotitei va picura putina apa, dupa care ar trebui sa iasa doar abur. Daca picura in permanenta e un defect si trebuie sa contactezi vanzatorul.
- detalii despre site presurizate / nepresurizate ai aici - http://www.espressoman.ro/site-presuriza...esurizate/
- ca si apa trebuie sa folosesti una foarte soft, cu putin Ca in compozitie. De aceea trebuie sa urmaresti atent etichetele. In general apele plate sunt puternic mineralizate si iti vor calcifia rapid espressorul. Totusi, dupa specificatiile de pe eticheta, Bucovina contine cel mai putin Calciu. Mai arunca un ochi prin supermarket, poate s-au mai schimbat lucrurile, dar mai jos de 10mg/l de Ca nu cred ca vei gasi. Alta solutie este dedurizatorul, insa nu se justifica investitia la espressorul tau. Pentru decalcifiere sa nu cumperi tot felul de substante scumpe. Sarea de lamaie (continuta de fapt de caele substante) este de ajuns, iar instructiunile sunt aici.

Mai ai nevoie si de un tamper serios (cu baza de inox) si de o cana de inox pentru spumarea laptelui.

O sa iau Lelit PL043MM, sper sa fie OK de data asta.

M-am prins pana la urma de ce am nevoie de cana de inox, se incalzeste laptele mai repede.

Iar pentru tamper de inox, am o cunostinta care poate strunji din inox asa ceva.

Merci mult pentru sfaturi.
Gaggia Evolution + Lelit PL043MM + Tamper home made (Inox)
 
Reply
#26
(03-02-2013, 11:29)Nicolae Fratila Wrote: O sa iau Lelit PL043MM, sper sa fie OK de data asta.

Buna alegere, n-o sa-ti para rau Wink
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#27
Nicolae, ai reusit sa o schimbi? Cum te descurci cu noua rasnita?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
(06-02-2013, 18:14)Lyvyoo Wrote: Nicolae, ai reusit sa o schimbi? Cum te descurci cu noua rasnita?

salut, maine sau vineri ar trebui sa ajunga noua rasnita (Lelit PL043 MM). Am niste intrebari legate de utilizare rasnita si espressor:

- cum setez rasnita Lelit, pe cel mai fin mod?
- ce lapte se foloseste pentru a face acea "crema de lapte"? cat mai gras (lapte de vaca de la nana floare) sau lapte degresat?
- cum sa reglez acea rotita cand vreau sa fac crema de lapte, pe maxim?, daca o reglez la jumatate face o spuma destul de subtire si sincer, enervanta.
- mi s-a spus de la magazin ca o cafea prajita proaspata se macina dupa o saptamana ca sa se "aseze uleiurile", este adevarat sau nu?
- cata cafea se pune in filtru, am pus prea putina si baltea apa, am pus prea multa si nu pornea espressorul.

Hmmmm....mai e cale lunga pana sa-mi iasa si mie crema care e in filmuletele de pe youtube ori nu fac ceva corect...
Gaggia Evolution + Lelit PL043MM + Tamper home made (Inox)
 
Reply
#29
Incearca sa te uiti pe topicurile deja existente, caci sunt pentru fiecare problema in parte (daca nu creeaza unul nou), in functie de ariile forumului, si intervin-o cu intrebari suplimentare oricand ai nevoie, dar pe topicurile respective. In felul acesta nu amestecam subiectele. Deja pe acest topic am pornit de la espressoare si am ajuns la rasnite Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)