Hello There, Guest! Login Register


Ajutor in alegerea unui espressor

#1
Question 
Salutare,
De cateva zile am inceput sa ma uit dupa un espressor semi automat eventual cu rasnita incorporata. Acest produs mi-a atras atentia Sage BES870UK care este varianta Europeana a Breville BES870XL. Este cineva cu experienta legata de aceste produse? Se gasesc direct pe piata din Romania?

Multumesc anticipat!


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#2
(25-05-2013, 17:02)delite Wrote: De cateva zile am inceput sa ma uit dupa un espressor semi automat eventual cu rasnita incorporata....

Care espressor e mai bun? Intai rasnita apoi restul!
Lelit PL043MM
 
Reply
#3
Nu am intrebat care espressor este mai bun si intainte de a posta am citit si respectivul articol. Am cerut recenzii pentru acest model daca exista vreun utilizator al forumului care l-a folosit sau a avut contact cu respectiva marca.
 
Reply
#4
E ok, dar gandeste-te pe viitor ce faci daca o piesa complexa se strica? Pentru ca masina in sine este destul de complexa. Piesele sunt foarte scumpe. Mai bine urmeaza sfatul lui Lyvyoo
Dodgyhttp://www.espressoman.ro/care-espressor...oi-restul/
O sa observi ce bine este sa ai informatia corecta si pertinenta, unde mai pui ca, inveti din greselile inaintasilor espressomani !!!Angel
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#5
Din cate stiu, nu are nimeni pe forum Breville, ca sa poata veni cu pareri concrete. In Romania nu se gaseste dar chiar si asa, personal mereu am avut o retinere fata de Breville din cauza electronizarii aparent excesive a aparatelor, inclusiv a rasnitelor. Daca Mahlkonig, unul dintre cei mai tari producatori de rasnite din lume, a mai avut probleme ici colo cu Vario, acel model de rasnita mult mai electronizata de la Breville are toate motivele sa fie suspecta la capitolul fiabilitate.

Revenind la espressor, Breville mi se par campioni in design si in marketing, fiind o firma care face si sandwich makere si aparate de prajit cartofi. Evident ca acel aparat va produce in final un espresso decent, poate chiar bun. Dar micile detalii fac espresso-ul delicios. Or, un aparat cu rasnita incorporata este din prima un impediment, asa cum s-a discutat si despre Lelit PL042EM, asta pentru ca apare conflictul intre temperatura foarte mare catre trebuie sa fie in piesele si carcasa espressorului si nevoia de temperatura "normala" a boabelor din rasnita. Caldura este unul din marii dusmani ai cafelei prajite. Apoi in viitor, daca vei dori un upgrade, nu vei putea vinde decat aparatul cu totul. E foarte posibil ca rasnita incorporata sa fie slabuta si sa rezolvi problema cu o rasnita separata, cu adevarat buna si spun asta prin prisma butonului acela de reglaj, fragil si limitat. Un espresso are la baza in primul rand o rasnita buna si apoi un espressor cu PID/fara PID/cu grup E61 sau fara...

Si iarasi ma leg de fiabilitate, caci avem in fata un espressor electronic. Totusi, intr-o eventuala decizie de cumparare, asemenea capodopere de design se iau doar cu garantie in tara ta. Altfel, chiar si cu bani, s-ar putea sa ai mari probleme in tara in a-l repara.

Iar ca pret, la banii astia iti iei espressor de talie mica dar cu PID sau cu un efort de 2-300E in plus sari la un HX. E drept, trebuie luata in calcul si o rasnita de minim 200E.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Am vazut, am utilizat, am admirat aparatul. Este bine gandit si realizat. Atat tehnologic, cat si ca design si utilitate. Singurul "minus real" al acestui aparat este faptul ca are thermobloc. In rest nu cred ca cineva ii poate gasi alte minusuri decat, teoretic, asa cum a facut-o Liviu mai sus... Iar ca sa fiu si mai transant, la doua cafele dimineata, s-ar putea sa conteze prea putin ca are thermobloc sau boiler de dimensiuni mici.
 
Reply
#7
Am scris tarziu mesajul, si nici nu am observat ca are thermoblock. La 700E thermoblock?!!! Un fel de Ford Mondeo cu motor de Matiz, la pret de Mondeo Full Options.
Majoritatea de pe forum bem doua cafele dimineata, iar in functie de "pohte" unii mai suplimenteaza cu inca una/doua. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai pretentii, mai ales cand dai o caruta de bani. Daca vorbeam de ceva la maxim 200E poate nu mai era cazul pentru cineva la inceput de drum, sa-si bata capul prea tare (dar si acolo sistemul de incalzire de pe Evolution este mult superior unui espressor cu thermoblock de acel nivel). Dupa ce ai pus PID pe boilerul tau de 220ml, bagi mana in foc ca are aceeasi instabilitate termica a unui espressor cu thermoblock? Smile In clip este si sistemul de incalzire de pe Breville.

Eu zic mereu ca trebuie analizate cu atentie solutiile, pentru ca e pacat sa dam bani multi pe scule care ne vor aduce in viitor frustrari, descoperind ca in acelasi buget sau cu ceva in plus, am fi putut alege lucruri mai performante.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#8
Multumesc frumos pentru ajutor. Pana la urma am renuntat la ideea de a avea rasnita incorporata si urmand sfaturile voastre ma gandesc sa achizitionez un Breville BES900XL. Ce parere aveti?
 
Reply
#9
Pascalau si Radudani a vrut sa-si cumpere la un moment dat acest model, din ce imi aduc aminte de pe Softpedia. POate intra sa ne spuna doua vorbe de ce au renuntat la idee.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
Mie mi-a placut foarte tare espressorul. Nu l-am luat pt. ca nu l-am gasit la 220V. Apoi am avut ocazia sa iau de pe forum un espressor bun la un pret foarte bun (multumesc KrisssKros),si am renuntat la idee. Acum, privind in urma, parca mi-as fi dorit sa-l fi luat pe acesta pt. avantajul evident dat de al doilea boiler. Problema e de studiat in continuare, mai ales ca au aparut multe review-uri intre timp. Singurul dezavantaj i-l vad in lipsa garantiei si service-ului la noi in tara.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#11
Clar ca e foarte riscant sa-l cumperi fara garantie in tara, mai ales ca e un espresor atipic, nevazut vreodata de service-urile din Romania. Si spun asta din perspectiva electronicii de pe el sau a decalcifierii care nu poate fi facuta in regim casnic, dar si a unor probleme de fiabilitate semnalate in afara, in joc fiind si piesele interioare, mult mai plasticoase (vezi aici si aici) decat ale unui espresso HX/DB din aceeasi gama de pret care pe interior are piese metalice si tevi din cupru.

Legat de brand mi-am exprimat pozitia mai sus. Dar sa zicem ca lasam la o parte traditia in espresso a unei firme.

Insa in primul rand trebuie sa punem pe masa pretul, ca sa stim in ce categorie de aflam. Fara a cunoaste exact toate costurile (transport, eventual comisioane transfer bancar, transformator 120-220 pentru 1600-2000W) estimez cel putin 1100E. La acest pret esti fix in categoria HX-urilor cu grup E61, masinarii mult mai solide, cu mult metal in ele, construite mult mai "simplu". Desigur nici de ADEVARATELE dual boilere nu esti foarte departe in acest buget. In strainatate un Expobar Brewtus IV costa cam 1270E + taxe de plata si transport (aprox. 80E), iar in Romania 1500E.

Daca vorbim de functionalitate, atunci trebuie sa mergem sa vedem ce face un espresso sa fie "perfect", din punct de vedere al espressorului - stabilitatea termica si presiunea de extractie. Daca presiunea poate fi reglata la 9 bar (cat este normalul) si pe un espressor ieftin, stabilitatea termica este cea mai grea reduta de cucerit. Totusi Breville vine setat cu 11-13 bar din fabrica, iar pentru a regla VALVA de suprapresiune DIN PLASTIC, trebuie sa desfaci masinaria si sa urmezi pasii de aici.

O dezbatere foarte argumentata despre stabilitatea termica la un HX si nu numai (poate prea tehnica pentru cineva la inceput) gasesti pe topicul acesta. Aici te vei lamuri ca stabilitatea termica este un lant de dotari tehnice, care nu pot fi inlocuite software sau prin piese miniaturizate. Cum un thermoblock nu poate inlocui un boiler de 220 ml Smile nici un PID (control electronic al temperaturii) pus pe boilerul dedicat espresso de 300ml si doar 600W de pe Breville (al doilea de pe Breville nu e controlat de PID) nu poate inlocui un boiler de 1.5l de pe un HX/DB si un grup solid de cupru/alama tip E61 (4kg cantareste numai grupul)

Toate aceste diferente ar fi intrat la apa daca Breville-ul in cauza costa 700E, caci aparatele sub acest prag au boilere mici ajutate de PID-uri, fara grupuri solide. Asa, la pretul actual evident ca va strani comparatii cu espressoare din categorii superioare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#12
Intentionez sa achizitionez espressor-ul din Germania, este rebranduit de Gastroback si are deja un transformator pentru 220v. Garantia este de 2 ani iar pretul de achizitie este de 996 EUR + 30 EUR transport prin DHL. Din recenziile pe care le-am vazut pentru acest espressor se pare ca vine presetat la 9 bari si in ciuda problemelor de calitate legate de Breville in trecut cica acest model este contruit si testat adecvat. Daca cu espressor-ul sunt oarecum dispus sa merg la risc am zis macar cu rasnita sa merg la sigur si m-am hotarat asupra laudatului Mahlkönig VARIO. O recomandare pentru un portafiltru gol de 58mm si eventual o sita?
 
Reply
#13
Eu cred ca in afara de fiabilitate, care intr-adevar este esentiala, nu i se poate reprosa nimic acestui espressor. Designul e OK, functiile sunt mai mult decat OK, pretul, este cel mai ieftin dual boiler de pe piata (din cate stiu eu), mult mai ieftin decat Expobarul, are boilere de inox, mai sanatoase decat cele din alama, iar stabilitatea termica sunt convins ca este comparabila cu cea a Expobarului. Boilerul de 300ml este ajutat de PID dar si de un HX incorporat in boilerul mare de abur plus o rezistenta separata in grup.
Conceptual, cred ca este cel mai avansat espressor de pe piata aparatelor de casa.

(27-05-2013, 16:09)delite Wrote: O recomandare pentru un portafiltru gol de 58mm si eventual o sita?

Pentru site vezi aici.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#14
Vorba vine garantie doi ani... Doar daca ai drum pe acolo, caci sa-l pui la posta pentru reparatii doar nu crezi ca te va costa tot 30E. Un curier obisnuit iti ia cel putin 200E (cel putin asa mi-au spus vreo 2-3 cand m-am interesat eu acum doi ani).

Dar asa ca diversitate nu ar strica sa avem si un Breville pe forum Smile

Orice hotarare ai lua, cantareste-o bine!
(27-05-2013, 16:12)Pascalau Wrote: iar stabilitatea termica sunt convins ca este comparabila cu cea a Expobarului. Boilerul de 300ml este ajutat de PID dar si de un HX incorporat in boilerul mare de abur plus o rezistenta separata in grup.
De ce spui asta?
Un espressor cu boiler de 300ml, 600W si grup electric subtirel sa fie egal unui espressor cu boiler de 1.5l, 1200W si grup E61?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#15
Liviu, tu ce ti-ai lua acum daca ai avea bugetul de espressor si rasnita al lui Delite?
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#16
Delite a spus ca rasnita isi ia separat.
Eu unul mi-as lua HX cu E61, la care as adauga un termometru Eric (sau varianta romaneasca pusa de dragos5178), pentru precizia temperaturii la grup. In maxim 1200E sunt diverse variante.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#17
(27-05-2013, 19:51)Lyvyoo Wrote: De ce spui asta?
Un espressor cu boiler de 300ml, 600W si grup electric subtirel sa fie egal unui espressor cu boiler de 1.5l, 1200W si grup E61?
Nu spun eu asta. S-au facut teste. Am citit undeva, numai stiu unde, ca pe parcursul extractiei temperatura scade doar cu un grad. Ceea ce mi se pare OK, fata de 5-6 grade la Lelit 41TEM de exemplu.
Pe de alta parte eu sunt ferm convins ca se pot scoate 60ml de apa la o temperatura constanta folosind multa electronica ca alternativa la boilere si grupuri masive. Bineinteles cu alta fiabilitate. Dar electronica devine din ce in ce mai ieftina.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#18
(27-05-2013, 16:12)Pascalau Wrote: ......... are boilere de inox, mai sanatoase decat cele din alama, .......
La ce te-ai referit cand ai scris cele de mai sus ?
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 
 
Reply
#19
(27-05-2013, 20:40)Pascalau Wrote: Nu spun eu asta. S-au facut teste. Am citit undeva, numai stiu unde, ca pe parcursul extractiei temperatura scade doar cu un grad. Ceea ce mi se pare OK, fata de 5-6 grade la Lelit 41TEM de exemplu.
Link-urile... Smile Un Dual Boiler cu doar doua kg mai greu decat Lelit-ul tau, evident ca naste suspiciuni Smile

41TEM costa 500E. De asta spuneam ca la 1000-1100E ai alte optiuni mai avansate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
Am comandat rasnita Mahlkonig Vario de la Partener Coffee prin intermediul paginii de discount ieri si astazi mi-a ajuns. Totul a decurs perfect, personalul firmei fiind foarte prietenos. Astazi sper sa imi fie expediat si espressor-ul ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie livrat. Tipul care a livrat rasnita zicea sa sun la service-ul Mahlkonig pentru a regla rasnita sau ceva de genul asta, are cineva idee ce vroia sa spuna? Ce parere aveti despre cafeaua Columbia Supremo de la Papa Jacques?


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#21
Uite aici discutiile despre Vario.

(28-05-2013, 11:36)Lyvyoo Wrote: 41TEM costa 500E. De asta spuneam ca la 1000-1100E ai alte optiuni mai avansate.
Compari mere cu pereSmile. Hai sa facem comparatie cu alt dual boiler. Ce alt dual boiler gasim la 1000E?

(28-05-2013, 08:51)Silvio Wrote: La ce te-ai referit cand ai scris cele de mai sus ?
Boilerele de alama oxideaza. Acea cocleala nu face tocmai bine la sanatate.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#22
Quote:Breville este " mai ieftin decat Expobarul, are boilere de inox, mai sanatoase decat cele din alama" .....

Alama este un aliaj realizat din Cu si Zn .

Boilerele , grupul E61 si tevile la Expobar sunt din cupru , primele chiar de inalta densitate .
Cuprul nu reactioneaza cu apa !
Din cate am citit si imi aduc aminte , ionii de cupru distrug bacteriile si microorganismele din apa.
Inoxul , intr-adevar , nu reactioneaza nici cu aerul si nici cu apa dar nici nu are vreun efect asupra minusculelor vietati din apa .
Citeam intr-un articol ca in cateva ore microorganismele din apa depozitata intr-un vas din cupru dispar , in timp ce intr-un vas din inox acestea erau prezente si dupa cateva zile .
Eu nu am vazut tevi sau boiler coclit in Expobar .
O sa postez , pe forum , in momentul in care va cocli Expobarul .

Stabilitatea termica nu o comentez dar dau niste cifre :
- conductivitatea termica a cuprului este de 399 W/mK , iar la inox 14,4 W/mK .
- densitatea cuprului este de 8,96 g/cm3 , iar a inoxului 7,6 g/cm3 .

De aici diferente mari ale inertiei termice , ale vitezei cu care se reincalzeste fiecare material etc.

Si la Lelit am PID , insa cantitatea de metal din constructia boilerului si a grupului nu ajuta , prea mult , la stabilitatea termica a aparatului

Da , sunt diferente de pret sensibile intre cele 2 aparate , 1000 Eur Breville si 1300 Expobar , insa supraevaluat ( ca performante ) este primul .

Acest model este mai popular in State si am citit si eu despre el anul trecut .
Din cele lecturate atunci am remarcat ca multi useri discutau ca au facut upgrade de la Breville la Expobar , Alex Duetto , Rocket etc si nu in sens invers !!

Daca bugetul nu este o constrangere as analiza mai atent optiunile .
Este o alegere , nu foarte ieftina , pe termen lung .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#23
(28-05-2013, 15:11)Pascalau Wrote: Compari mere cu pereSmile. Hai sa facem comparatie cu alt dual boiler. Ce alt dual boiler gasim la 1000E?

Pai tocmai asta spun, ca sunt fructe diferite, apropo de pierderile de cateva grade pe Lelit-ul de 500E. Acolo e oarecum "normal". INsa trebuie sa vedem cu cifre si grafice care este situatia pe Breville, unde la 1000-1100E investiti nu mai este normal.

La 1000E nu gasesti Dual Boiler nou, dar asta nu inseamna ca Breville merita considerat Dual Boiler, cu 300ml boiler de extractie. Poate "mini dual boiler". Asa si Lelit isi considera PL60 ca fiind Dual Boiler si chiar pe unele site-uri apare si Gaggia Baby Twin (eronat) ca fiind Dual Boiler. Twin chiar are thermoblock pentru aburi, deci e o rusine sa promovezi asta. Lelit are doua boilere mici. Dar confuzia asta e facuta intentionat, pentru marketizare.

Ce sustin eu este ca la banii aia alternativa este un HX "sanatos" cu boiler mare si grup E61 + o sonda de temperatura in grup. Dar e bine sa fie pareri si preferinte diferite. Asa aflam si noi mai multe despre diverse aparate, cu bune si rele.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#24
am deschis thread-ul luandu-ma dupa titlu, dar vad ca nu intra in discutie decat o singura optiune si asta, deja finalizata;
subscriu in intregime la observatiile pertinente ale lui raducarutasu si lyvyoo!

IMO:
- espressoman/home-barista, adica un pasionat de espresso; cel mai probabil dornic de experimentari si perfectionare; daca e asa, atunci recomandarea mea este mereu pentru o masina robusta, simpla, dar care sa permita orice performanta; limita sa-i fie numai cel ce o utilizeaza; sa permita valorificarea unui talent si a unei pasiuni existente, dar si a unei indemanari castigate in timp;
modelul in discutie nu intra in aceasta categorie; profile de presiune? profile de temperatura? abur puternic? control manual?
- probabil n-am inteles: dai cca. 1000EUR pe o combina espresso si mai cumperi si un grinder de aproape 400EUR, separat?
- desigur o diversitate de pareri ajuta tuturor sa inteleaga marginile unei lumi in care ne miscam, dar personal cel putin, nu pot sa postez intr-un forum de specialitate ca intr-un chat, sau ca pe skype; orice afirmatie mai indrazneata merita sustinuta de documentarea propriilor experiente, de referinte/link-uri de oarece calibru; nu o putem introduce cu seninatate pentru ca asta credem, sau ca am citit undeva, nu mai tinem minte unde...pentru ca altii, anonimi cititori, sa preia ideea si sa o duca mai departe, tot asa, fara sa mai stie unde au citit...
- sunt printre cei care pun la indoiala multe percepte tabu din lumea asta espresso; dar ramane un hard core, putin diferit pentru fiecare,
pe care-l respectam cu totii pentru ca ne defineste ca si comunitate; ca exemplu: (imi place sa cred ca) un espressoman/barista-de-casa va accepta ca unul din cele mai 'de aur' espresso poate fi preparat pe un NS Aurelia II si ca unul, chiar mai bun, poate fi preparat pe o masina de casa, manuala cu levier, gen Cremina - model de simplitate si robustete, mai poate fi preparat chiar si pe un HX de casa; dar imposibil, pentru orice eperimentat barista, pe o masina de facut espresso de 4-5 Kg, cu plastic si tabla de otel, eventual si cu PID-uri Smile
am folosit un an un 'espressor' Krups - fiecare incepe de unde poate, sau de unde e, dar trebuie sa ajunga la a intelege detaliile tehnice si a accepta cele de mai sus, pentru a se putea intelege cu ceilalti...
si in afara de consideratiile tehnice, mai ramane ceva si mai greu de definit, un espresso "facut cu mana ta"; si atunci, pentru restul, nu vad o deosebire esentiala intre o masina espresso (super)automata si una semi-automata, dar debila, 'carpita' cu automatizari plug-in;

cele de mai sus nu pot fi, cred, pricina de polemica;
daca se intelege ca reprezinta deosebirea dintre o abordare traditionala, intuitiva si una modernista, mai stiintifica si comercial-pragmatica;
deocamdata e loc pentru fiecare, dar inoxul, plasticul modern, computer aid-ul, sau macar protezarea PID, sunt viitorul si in espresso; batranele firme de familie italiene vor fi cumparate de, sau metamorfozate in, colosi ai lumii cafelei; si atunci poate vom fi de acord ca ibricul de cupru al bunicii facea o turceasca nemaipomenita in comparatie cu actuala combina chinezeasca, din inox si plina de luminite colorate Smile

* Aurelia II (fie si pentru WBC 2013) e o masina tradtionala grefata inteligent cu destula electronica; ce se poate imagina ca ar trebui controlat, poate fi controlat manual sau programat la ea; boilerele sunt de... cupru si are si schimbator de caldura - fara legatura cu considerente de marketing; si inca ceva Aurelia, modelul precedent era probabil cea mai stabila termic masina comerciala;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#25
Espressorului in discutie nu i se poate reprosa decat fiabilitatea.
Bineinteles ca si eu sunt adeptul lucrului simplu si bine facut. Cred si eu ca trecerea de la Breville la Expobar este un upgrade.
Dar... Daca e adevarat ce scrie AICI, ca pe parcursul extragerii unui shot temperatura scade doar cu un grad, asta inseamna o stabilitate termica foarte foarte buna. Ce conteaza cum se ajunge la aceasta stabilitate termica daca ea exista. Ca foloseste multa electronica sau ca foloseste multe kilograme de cupru tot aia e.
Varianta cu multa electronica are chiar avantajul de a fi mai rapida in obtinerea temperaturii dorite. Sa nu uitam ca vorbim de un aparat pe care i-l folosim acasa.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#26
Doua chestii:
1. In afara de fiabilitate i se poate reprosa pretul foarte mare raportat la specificatiile tehnice reale si calitatea materialelor din care este facut (ai vazut plastic de ajuns in interior pt. 1000E platiti)

2. Aprecierile userilor de pe Amazon sunt cat se poate de neconcludente in domeniul espresso. Trebuie rasfoite forumurile gen homebarista/coffeegeek.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#27
(31-05-2013, 01:27)Lyvyoo Wrote: 2. Aprecierile userilor de pe Amazon sunt cat se poate de neconcludente in domeniul espresso. Trebuie rasfoite forumurile gen homebarista/coffeegeek.

Din ce am vazut pe coffeegeek marea majoritate a recenziilor erau favorabile. Firma de unde l-am luat se pare ca avea o clauza in care specifica ca expedierea se face la 5 zile din momentul in care primesc banii pe care eu nu am vazut-o Smile In aceste conditii sper ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa il primesc.
 
Reply
#28
[quote='raducarutasu a' pid='7325' dateline='1369828563']
Quote:Din cate am citit si imi aduc aminte , ionii de cupru distrug bacteriile si microorganismele din apa.

Click
 
Reply
#29
Am primit astazi espressor-ul Rolleyes. Dupa cateva teste am reusit sa sa scot un un double espresso in 30 secunde(producatorul spune ca o extractie perfecta dureaza intre 25 si 35 de secunde) cu un gust decent luand in considerare ca am folosit o cafea de calitate slaba(Stretto - combinatie arabica cu robusta). Am comandat 500g de Columbia Supremo de la Papa Jacques pe care abia astept sa o primesc sa pot testa espressor-ul cu o cafea decenta.


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#30
(12-06-2013, 00:36)delite Wrote: Am primit astazi espressor-ul
Sa-l stapanesti sanatos si sa-ti aduca satisfactii fara numar. Pune-l in semnatura; parca vad p-acolo si ceva bucata din Vario.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)