• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Aici Timisoara!

#1
Salut!

De aproape 2 luni beau si eu espresso acasa! In ciuda faptului ca este metoda mea de preparare preferata de cand am aflat ca mai exista si altceva decat ibricul si a faptului ca nu fac multe compromisuri in ceea ce priveste calitatea produselor pe care le consum, ani de randul, din comoditate, am ramas blocat pe capsule. Pana in primavara aceasta cand mi-am pierdut nervii si mi-am achizitionat echipamentul din semnatura. 

Ah! Precizare: evident nu m-a sfatuit Lyvyoo sa-mi iau rasnita incorporata! Smile  Decizia tine de grija pe care am considerat ca trebuie s-o acord agitatiei pe care a creat-o in sanul familiei si pe blatul insulei de bucatarie tranzitia de la masina mica si draguta  Tongue  de bagat capsule in ea la noua solutie / uzina. Independent de dezavantajele rasnitei incorporate amintite in multe locuri, dpdv optic si al curateniei in utilizarea rasnitei, Lelit-ul cu rasnita incorporata a produs mult mai putin stres decat ar fi produs doooouaaa chestii noi mari si producatoare de zgomot si mizerie.

Evident ca imi pare rau ca nu am facut trecerea mai repede si ca am pierdut atatea ocazii de a nu baga cafeaua aia din capsule in mine! Smile Ironia sortii face ca, dupa ani de trafic cu capsule peste granita, acum producatorul respectiv tocmai ce si-a anuntat intrarea in Romania.

Ca toti proaspetii espresomani, am baut foarte multa cafea in ultimile saptamani! Avand in vedere ca sunt navetist de Bucuresti, deja am apucat sa testez in aceasta scurta perioada cate 2-3 cafele de la Sarkis, Guido si HotSpot. Acum m-am linistit putin si incerc sa devin mai consistent in preparare fara sa schimb prea des cafeaua - Sarkis Chic e materialul didactic! Mi-a placut mult si Sarkis EQ.

OPV-ul l-am reglat la 9bar (10bar in blind) - la 042 accesul este destul de facil! Nu sunt convins de faptul ca valoarea aceasta este mai toleranta cu modul de pregatire a pucului - am ramas cu impresia ca extractia se agita mai devreme decat inainte de ajustare. Pe de alta parte, cum spuneam, am testat cam multe soiuri de cafea si relevanta comparatiei (feeling-ului pana la urma, ptca sunt departe de a fi capabil sa documentez incercarile cu exactitatea si aviditatea de care dau dovada multi dintre cei care scriu aici) sa fie limitata.

Inca nu m-am jucat cu PID-ul. Temperatura scade insa cu pana la 10 grade pe timpul extractiei (sper ca am retinut corect - vezi mai sus remarca vav de capacitatea de documentare), chiar si in conditiile in care aparatul este pornit de mult timp (ramane aprins intre 0700 si ultimul espresso pe la 1800). De asemenea am remarcat ca dupa terminarea extractiei, temperatura creste repede si nu se opreste pana pe la 102-104 grade!!! Nu am apucat sa citesc inca f multe despre PID, dar nu-mi suna bine.... Any thoughts?

Tamperul dinamometric de 57,5mm l-am luat pentru ca mi se parea ca ramane o margine prea groasa nepresata si, evident, pentru a fixa unul din parametrii prepararii.

Sa aveti un shot bun maine dimineata!
LELIT PL042TEMD, tamper dinamometric ConceptArt 57,5mm
 
Reply
#2
Welcome in the club! Smile
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#3
Bun venit pe fourm,

Sa inteleg ca nu ai niciun motiv de regret ca Timisoara nu are prajitorie  Smile 

Am observat in multe cazuri pe forum ca espressoarele cu rasnita incorporata sunt un bun medicament pentru familie / partenera, atunci cand vii din zona automatelor sau a capsulelor. Planeaza o parere ca ar fi mai usor de folosit insa aceasta sa fie ultima dilmema a posesorului... Bine ca se face pasul in barca espressomanilor caci ocazii pentru a face comparatii / upgrade-uri se vor mai gasi.

Despre pierderile de temperatura pe PID (normale de altfel) incepuse o discutie aici.  
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)