• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Ai merge la o cafenea literara? (premiu 1kg de cafea)

#1
Da, este un eveniment, unii oameni se mai gandesc sa deschida si cafenele literare. Nu am cunoscut-o pe Laura decat acum cateva zile cand mi-a scris cu o rugaminte si, analizand conceptul ei de cafenea, am decis ca trebuie sa o ajutam. Mai ales ca usor, usor, ideea de cafenea ce foloseste proaspat prajita va intra intr-o oarecare monotonie, disparand elementul de nou,  managerii fiind nevoiti sa vina cu lucruri mai interesante fata de concurenta din ce in ce mai acerba.

Laura vrea sa deschida o cafenea cu specific literar, unde se va bea o cafea buna proaspat prajita cu siguranta, cu jazz si blues live, cu eventimente ale scriitorilor si mai ales cu multe carti,  inclusiv e-readere la fiecare masa, cu tematica vasta - filozofie, cultura generala, dezvoltare personala, psihologie, beletristica, carti in limbi straine etc. & presa internationala ex. revista Science, ziarul New York Times, etc. Mi-au placut si randurile finale din descrierea conceptului: "Sa promovam Individualitate si diversitate in gandire, pentru ca diversitatea sta la baza evolutiei. • Sa luam atitudine, in stilul nostru (fara sa excludem tehnologia, ci folosind-o intr-un mod constructiv)"

Poate e prea frumos sa fie adevarat, dar va indemn sa o ajutam cu 10minute libere, pentru completarea unui chestionar facut de ea, ca modalitate de testare initiala  cu "lumea reala" a unei idei promitatoare. 

Chestionarul se afla aici: 

https://docs.google.com/forms/d/1FuHgQAc...Y/viewform

Pentru ca mi s-a parut un concept de viitor, am rugat primul prajitor care mi-a sarit in cale sa ne sponsorizeze demersul acesta cu  1 kg de cafea, iar Andrei de la Claro a acceptat pe loc, oferind pe 1 noiembrie, cand se inchide chestionarul, 4 pungi de 250g de cafea, la alegere din site, prin tragere la sorti. Ca o precizare, chestionarul este anonim, dar cine opteaza si pentru premiu, trebuie sa completeze adresa de email in campul dedicat.

Mai mult decat premiul frumos oferit, conteaza ca am pus si noi umarul ca si comunitate la sustinerea unui concept frumos, poate un viitor loc de intalniri.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Am completat. Astept premiul  Big Grin

Am cateva recomandari: 
1. Spatiile bune sunt foarte rare si se gasesc greu. Trebuie sa ai rabdare pana cand il gasesti pe cel potrivit conceptului tau. Vorbeste cu vecinii inainte sa semnezi contractul de inchiriere si cere-le referinte despre proprietar. Angajeaza un arhitect si investeste minimul posibil in amenajari.
2. Deschide dupa 15 Septembrie. Cand e frig oamenii beau mai multa cafea.
3. Trebuie sa ai locuri de parcare in apropriere.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#3
Multumesc Liviu, ai descris foarte bine si in detaliu conceptul. Multumesc Andrei pentru sustinere.

Intr-adevar este un proiect de suflet, pentru suflet. Si orice sugestie, pozitiva sau negativa, este foarte importanta si binevenita.  La randul meu, voi raspunde aici pe forum oricarei intrebari despre concept.
Ar fi frumos sa "slefuim" proiectul impreuna, sa il aducem la o forma finala frumoasa si fiabila. 
Si, de ce nu, in cateva luni sa ne intalnim cu totii in Cafeneaua Literara pentru a sarbatori succesul.

O zi minunata tuturor espressomanilor.

(09-10-2015, 22:53)Papa Jacques Wrote: Am completat. Astept premiul  Big Grin

Am cateva recomandari: 
1. Spatiile bune sunt foarte rare si se gasesc greu. Trebuie sa ai rabdare pana cand il gasesti pe cel potrivit conceptului tau. Vorbeste cu vecinii inainte sa semnezi contractul de inchiriere si cere-le referinte despre proprietar. Angajeaza un arhitect si investeste minimul posibil in amenajari.
2. Deschide dupa 15 Septembrie. Cand e frig oamenii beau mai multa cafea.
3. Trebuie sa ai locuri de parcare in apropriere.

Multumesc frumos pentru sfaturi Papa Jacques. Voi tine cont de ele.
 
Reply
#4
Am completat si eu chestionarul pe care il consider destul de bine alcatuit si foarte detaliat. Iti doresc mult succes, rabdare si perseverenta in acest concept, Laura! La finalul tuturor pregatirilor pentru inaugurare, te rog sa ne spui (daca nu e confidential) cam cat a costat materializarea acestui proiect si cat de greu a fost.
Lelit PL41e, shower screen IMS Competition, Anfim Best, Saeco Poemia 8323, Hario Skerton
 
Reply
#5
(10-10-2015, 00:24)Kosta David Wrote: Am completat si eu chestionarul pe care il consider destul de bine alcatuit si foarte detaliat. Iti doresc mult succes, rabdare si perseverenta in acest concept, Laura! La finalul tuturor pregatirilor pentru inaugurare, te rog sa ne spui (daca nu e confidential) cam cat a costat materializarea acestui proiect si cat de greu a fost.

Multumesc pentru feedback Kosta David, voi impartasi cu placere informatiile si experienta la lansare.
Sper ca rezultatele testarii de concept sa fie pozitive, ceea ce ar insemna ca proiectul ar putea functiona in practica (si ar reprezenta unda verde pentru inceperea implementarii).
 
Reply
#6
(09-10-2015, 23:15)Laura Minculete Wrote: Multumesc Liviu, ai descris foarte bine si in detaliu conceptul. Multumesc Andrei pentru sustinere.

Intr-adevar este un proiect de suflet, pentru suflet. Si orice sugestie, pozitiva sau negativa, este foarte importanta si binevenita.  La randul meu, voi raspunde aici pe forum oricarei intrebari despre concept.
Ar fi frumos sa "slefuim" proiectul impreuna, sa il aducem la o forma finala frumoasa si fiabila. 
Si, de ce nu, in cateva luni sa ne intalnim cu totii in Cafeneaua Literara pentru a sarbatori succesul.

O zi minunata tuturor espressomanilor.

(09-10-2015, 22:53)Papa Jacques Wrote: Am completat. Astept premiul  Big Grin

Am cateva recomandari: 
1. Spatiile bune sunt foarte rare si se gasesc greu. Trebuie sa ai rabdare pana cand il gasesti pe cel potrivit conceptului tau. Vorbeste cu vecinii inainte sa semnezi contractul de inchiriere si cere-le referinte despre proprietar. Angajeaza un arhitect si investeste minimul posibil in amenajari.
2. Deschide dupa 15 Septembrie. Cand e frig oamenii beau mai multa cafea.
3. Trebuie sa ai locuri de parcare in apropriere.

Multumesc frumos pentru sfaturi Papa Jacques. Voi tine cont de ele.

Mult, mult succes ! Tocmai vroiam să completez formularul, ulterior am văzut că se referă la cafenelele din capitală.
O idee excelenta , numai ca va fi o cafenea pentru intelectuali ( adică pentru cei cărora ne place să citim, în detrimentul TV-ului).
Iar ideea de a consuma o cafea bună intr-o atmosferă relaxantă , cu muzică bună , e excelentă. Combinația perfectă.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#7
Bună Laura. Frumoasa idee.. Îmi imaginez o cafenea intima, cu muzica în surdina și oameni singuri, la masa, citind... Espresso, ca idee, nu prea se potrivește cu conceptul de biblioteca, deoarece nu este genul de bautura de care se poate trage 15 minute. Mai potrivite sunt metodele de extracție prin filtrare? Ce mi se pare greu de gestionat este cazul în care îți vin grupuri de oameni sa bea o cafea și sa socializeze.. Te-ai gândit cum o sa se împace omul singur, care citește, cu grupul care în nici un caz nu o sa își bea cafeaua în liniște? O soluție ar fi sa nu deschizi o cafenea cu cărți... Si mai degrabă o biblioteca în care se găsește o cafea extraordinara Smile

Chestionarul am vrut sa îl completez și eu însă mi-am dat seama ca nu mi se adresează. Mănânc în oraș ocazional și beau cafea la cafenele și mai rar...motivele principale fiind lipsa timpului și ca acasă beau o cafea foarte buna. Dacă mai adaug și lipsa de încredere în condițiile sanitare din restaurantele și cafenelele noastre...este o surpriza ca se mai întâmplă totuși sa ma așez la o masa în oraș. Iar când se întâmplă aproape întotdeauna ma întâlnesc cu cineva sa stau de vorba. Pentru cărți am apelat, în ultima perioada, la bookster... Destul de comod, asa cum cautam totul în ultima perioadă. când vei deschide cafeneaua o sa vin probabil sa vad cum este, voi lauda din suflet conceptul deoarece sunt de părere ca avem mare nevoie de revenirea la citit cărți, și voi cauta cu disperare timp sa mai ajung pe acolo. Dar asta este stilul meu de viață... Tu însă te vei adresa oamenilor care au un program mai lejer și care au tăria sa își rupă o ora pe zi pe care sa o dedice relaxării, la o carte și o cafea buna.

Multa bafta în continuare! Sper sa se concretizeze și sa ai succes.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#8
Pentru ca un sondaj sa fie relevant, trebuie completat de diverse categorii cu diverse preferinte si obiceiuri, deci cazul tau Nickso nu cred ca este unul scuzabil Smile Ia-o de la capăt si hai sa ajutam fata Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Hai bine, fie Smile l-am completat. ce vream sa spun este ca prima parte nu are optiunea de "ocazional"...ceea ce m-a facut sa cred ca nu se adreseaza acestui tip de client. si chiar daca nu, ma bucur sa pot ajuta.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#10
Si nu cred că are relevantă neapărat daca suntem din Bucuresti sau nu, ci poate daca suntem dintr-un oras mai mare sa nu, apropo de scopul sondajului Laurei.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
(10-10-2015, 14:34)nickso Wrote: Bună Laura. Frumoasa idee.. Îmi imaginez o cafenea intima, cu muzica în surdina și oameni singuri, la masa, citind... Espresso, ca idee, nu prea se potrivește cu conceptul de biblioteca, deoarece nu este genul de bautura de care se poate trage 15 minute. Mai potrivite sunt metodele de extracție prin filtrare? Ce mi se pare greu de gestionat este cazul în care îți vin grupuri de oameni sa bea o cafea și sa socializeze.. Te-ai gândit cum o sa se împace omul singur, care citește, cu grupul care în nici un caz nu o sa își bea cafeaua în liniște? O soluție ar fi sa nu deschizi o cafenea cu cărți... Si mai degrabă o biblioteca în care se găsește o cafea extraordinara Smile

Chestionarul am vrut sa îl completez și eu însă mi-am dat seama ca nu mi se adresează. Mănânc în oraș ocazional și beau cafea la cafenele și mai rar...motivele principale fiind lipsa timpului și ca acasă beau o cafea foarte buna. Dacă mai adaug și lipsa de încredere în condițiile sanitare din restaurantele și cafenelele noastre...este o surpriza ca se mai întâmplă totuși sa ma așez la o masa în oraș. Iar când se întâmplă aproape întotdeauna ma întâlnesc cu cineva sa stau de vorba. Pentru cărți am apelat, în ultima perioada, la bookster... Destul de comod,  asa cum cautam totul în ultima perioadă.   când vei deschide cafeneaua o sa vin probabil sa vad cum este, voi lauda din suflet conceptul deoarece sunt de părere ca avem mare nevoie de revenirea la citit cărți, și voi cauta cu disperare timp sa mai ajung pe acolo. Dar asta este stilul meu de viață... Tu însă te vei adresa oamenilor care au un program mai lejer și care au tăria sa își rupă o ora pe zi pe care sa o dedice relaxării, la o carte și o cafea buna.

Multa bafta în continuare! Sper sa se concretizeze și sa ai succes.
Buna Nickso, intr-adevar, este o combinatie delicata care necesita foarte multa grija la implementare. Iau deja in considerare toate aceste aspecte pentru a gasi echilibrul potrivit intre cafenea si carti, iar sfaturile tale ma ajuta sa analizez acest aspect si mai in profunzime, din alt unghi. 

Asta am simtit si eu, ca avem nevoie sa ne intoarcem la lectura de calitate, deoarece directia in care se indreapta mass-media, in special tv-ul, este dezamagitoare. De exemplu, imi este greu sa imi imaginez evolutia generatiilor formate de emisiunile si tabloidele cu cele mai mari "ratinguri" actuale.

Nu este o problema daca vrei sa completezi chestionarul, chiar daca nu iesi in oras de obicei (intrebarile au si varianta de raspuns "nu cumpar cafea" sau "nu mananc in oras"). Raspunsurile tale raman in continuare importante si relevante prin notele pe care le dai si ceea ce completezi in partea a 2-a a chestionarului, care se refera doar la testarea de concept (la cum vezi ideea, care consideri ca sunt punctele forte, slabe, etc).

Iti multumesc mult pentru sustinere.

(10-10-2015, 09:10)Vladislav Wrote:
(09-10-2015, 23:15)Laura Minculete Wrote: Multumesc Liviu, ai descris foarte bine si in detaliu conceptul. Multumesc Andrei pentru sustinere.

Intr-adevar este un proiect de suflet, pentru suflet. Si orice sugestie, pozitiva sau negativa, este foarte importanta si binevenita.  La randul meu, voi raspunde aici pe forum oricarei intrebari despre concept.
Ar fi frumos sa "slefuim" proiectul impreuna, sa il aducem la o forma finala frumoasa si fiabila. 
Si, de ce nu, in cateva luni sa ne intalnim cu totii in Cafeneaua Literara pentru a sarbatori succesul.

O zi minunata tuturor espressomanilor.

(09-10-2015, 22:53)Papa Jacques Wrote: Am completat. Astept premiul  Big Grin

Am cateva recomandari: 
1. Spatiile bune sunt foarte rare si se gasesc greu. Trebuie sa ai rabdare pana cand il gasesti pe cel potrivit conceptului tau. Vorbeste cu vecinii inainte sa semnezi contractul de inchiriere si cere-le referinte despre proprietar. Angajeaza un arhitect si investeste minimul posibil in amenajari.
2. Deschide dupa 15 Septembrie. Cand e frig oamenii beau mai multa cafea.
3. Trebuie sa ai locuri de parcare in apropriere.

Multumesc frumos pentru sfaturi Papa Jacques. Voi tine cont de ele.

Mult, mult succes ! Tocmai vroiam să completez formularul, ulterior am văzut că se referă la cafenelele din capitală.
O idee excelenta , numai ca va fi o cafenea pentru intelectuali ( adică pentru cei cărora ne place să citim, în detrimentul TV-ului).
Iar ideea de a consuma o cafea bună intr-o atmosferă relaxantă , cu muzică bună , e excelentă. Combinația perfectă.
Multumesc frumos Vladislav, exact, este o cafenea pentru cei carora prefera cititul in detrimentul TV-ului.

Poti completa chestionarul chiar daca nu esti din Bucuresti. 
La intrebarile legate de zona, scrie in campul "Other:" doar orasul in care locuiesti. Acest detaliu va ajuta la sortarea ulterioara a raspunsurilor (la analiza).

O seara faina.

(10-10-2015, 15:41)nickso Wrote: Hai bine, fie Smile l-am completat. ce vream sa spun este ca prima parte nu are optiunea de "ocazional"...ceea ce m-a facut sa cred ca nu se adreseaza acestui tip de client. si chiar daca nu, ma bucur sa pot ajuta.

Multumesc pentru completarea chestionarului Nickso. O seara minunata.
 
Reply
#12
Laura , indrăzneața idee ! 

Cafeneaua literară este un concept minunat , dar o sa abordez acest subiect din alta perspectiva .
Plec de la premiza ca iti doresti o afacere profitabila , cu o amortizare a invstitiei intr-un timp rezonabil .

Profilul de client care va frecventa cafeneaua va fi reprezentat de persoane iubitoare de literatura si nu numai , care vor avea la dispozitie timp suficient sa sa aseze la o masa si sa inceapa o lectura placuta lor sau sa participe la unul dintre evenimentele pe care te gandesti sa le organizezi .
Vor mai fi si oameni care vor intra pur si simplu sa bea o cafea buna . Acestia insa nu reprezinta tinta proiectului tau .
Vor comanda o cafea si vor zăbovi o ora , doua sau mai mult , cufundați in universul cartilor . 

Se vor gandi oare clientii ca tu vei avea de platit salarii , chirie , materiale , taxe , impozite si , pe timpul cat vor sta in cafenea , sa consume pentru a acoperi , in mod corect , o parte din efortul pe care va trebui sa il faci ca sa susții financiar acest proiect ? 

Cum te gandesti , in acest moment ,  sa acoperi cheltuielile de functionare ?
Nu va deveni , oare , cafeaua doar un pretext ? 
Spun asta deoarece cred ca numai din adaosul pe care il vei practica la cafea va fi greu sa acoperi cheltuielile .
Ce se va intampla daca clientii vor gasi in cafenea lecturi sau alte activitati interesante si vor zabovi inauntru 2-3 ore doar cu o cafea sau doua la masa ? 

Mi-am permis sa abordez tema din aceasta perspectiva doar pentru ca ai sugerat sa " șlefuim " proiectul impreuna ! 

Succes !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#13
(10-10-2015, 21:33)RaduCarutasu Wrote: Laura , indrăzneața idee ! 

Cafeneaua literară este un concept minunat , dar o sa abordez acest subiect din alta perspectiva .
Plec de la premiza ca iti doresti o afacere profitabila , cu o amortizare a invstitiei intr-un timp rezonabil .

Profilul de client care va frecventa cafeneaua va fi reprezentat de persoane iubitoare de literatura si nu numai , care vor avea la dispozitie timp suficient sa sa aseze la o masa si sa inceapa o lectura placuta lor sau sa participe la unul dintre evenimentele pe care te gandesti sa le organizezi .
Vor mai fi si oameni care vor intra pur si simplu sa bea o cafea buna . Acestia insa nu reprezinta tinta proiectului tau .
Vor comanda o cafea si vor zăbovi o ora , doua sau mai mult , cufundați in universul cartilor . 

Se vor gandi oare clientii ca tu vei avea de platit salarii , chirie , materiale , taxe , impozite si , pe timpul cat vor sta in cafenea , sa consume pentru a acoperi , in mod corect , o parte din efortul pe care va trebui sa il faci ca sa susții financiar acest proiect ? 

Cum te gandesti , in acest moment ,  sa acoperi cheltuielile de functionare ?
Nu va deveni , oare , cafeaua doar un pretext ? 
Spun asta deoarece cred ca numai din adaosul pe care il vei practica la cafea va fi greu sa acoperi cheltuielile .
Ce se va intampla daca clientii vor gasi in cafenea lecturi sau alte activitati interesante si vor zabovi inauntru 2-3 ore doar cu o cafea sau doua la masa ? 

Mi-am permis sa abordez tema din aceasta perspectiva doar pentru ca ai sugerat sa " șlefuim " proiectul impreuna ! 

Succes !

Multumesc Radu Carutasu, atat pentru apreciere, cat si pentru abordarea ta foarte foarte interesanta. 
Pentru a fi sincera, m-am gandit la aceste posibile probleme si la eventuale solutii, dar nu pot spune ca am gasit inca Solutia. 

Cum este o tema totodata delicata si foarte complexa, propun sa initiem o dezabatere in care fiecare espressoman care are o potentiala solutie, idee de rezolvare, sa o propuna aici si sa o discutam impreuna.

Tema dezbaterii, pe scurt, este: Cum ar trebui organizata Cafeneaua Literara astfel incat comandarea unei cafele (eventual si cea mai ieftina din meniu) sa nu se transforme in pretext de a sta 3h inauntru doar pentru a citi carti bune gratis?

Pentru toti cei cu idei, sa nu uitam sa tinem cont ca in concept este mentionat accesul gratuit la carti. Un scurt exemplu ar fi poate util pentru intelegerea solutiei de catre toti cei care o citim.

Ce parere aveti?

"May the best (solution) win"
 
Reply
#14
Buna Laura,
Orice noua locatie care adopta un concept original si care ofera cafea buna ma va avea drept client.
Iti fac o sugestie, fa o vizita la Seneca Anticafe, am convingerea ca o sa afli multe lucruri despre un concept relativ similar cu al tau, un loc unde oamenii vin sa studieze sau sa socializeze intr-un context intim cu toate facilitatile la discretie (carti, retroproiectoare, internet, mancare, jocuri, etc.) unde platesti numai timpul petrecut.
 
Reply
#15
Laura, îți urez încă o dată mult succes !
Am completat si eu formularul.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#16
(11-10-2015, 09:10)eugenm Wrote: Buna Laura,
Orice noua locatie care adopta un concept original si care ofera cafea buna ma va avea drept client.
Iti fac o sugestie, fa o vizita la Seneca Anticafe, am convingerea ca o sa afli multe lucruri despre un concept relativ similar cu al tau, un loc unde oamenii vin sa studieze sau sa socializeze intr-un context intim cu toate facilitatile la discretie (carti, retroproiectoare, internet, mancare, jocuri, etc.) unde platesti numai timpul petrecut.

Buna Eugen M, Iti multumesc frumos pentru sugestie. Nu am ajuns inca la Seneca Anticafe, voi merge cat de curand. 
O zi frumoasa.

(11-10-2015, 10:08)Vladislav Wrote: Laura, îți urez încă o dată mult succes !
Am completat si eu formularul.

Multumeeeeesc,  o zi placuta.

Buna ziua espressomani, cum este acest nou inceput de saptamana?

Am verificat raspunsurile in Google Forms si avem 219 astazi. Dintre acestea, 34 au fost completate de voi. 
Va multumesc frumos celor ce ati completata deja si, va invit sa completati, pe cei care nu ati avut inca timpul necesar.
Scopul nostru este sa ajungem la 460 de raspunsuri (deci ne mai trebuie inca 241), pentru a avea un studiu de piata relevant.
Sa nu uitam ca Andrei (Claro), ne ofera si un premiu: 1 kg de cafea proaspat prajita, la alegere de pe site, pt un espressoman norocos (care completeaza chestionarul si isi lasa adresa de email in campul aferent).

O zi minunata tuturor!
 
Reply
#17
Din poignee. Ar putea functiona:
1. pe abonament lunar/anual, ca un club
2. plata pe ora, toata cafeaua pe care o poti bea inclusa


(11-10-2015, 01:59)Laura Minculete Wrote:
(10-10-2015, 21:33)RaduCarutasu Wrote: Laura , indrăzneața idee ! 

Cafeneaua literară este un concept minunat , dar o sa abordez acest subiect din alta perspectiva .
Plec de la premiza ca iti doresti o afacere profitabila , cu o amortizare a invstitiei intr-un timp rezonabil .

Profilul de client care va frecventa cafeneaua va fi reprezentat de persoane iubitoare de literatura si nu numai , care vor avea la dispozitie timp suficient sa sa aseze la o masa si sa inceapa o lectura placuta lor sau sa participe la unul dintre evenimentele pe care te gandesti sa le organizezi .
Vor mai fi si oameni care vor intra pur si simplu sa bea o cafea buna . Acestia insa nu reprezinta tinta proiectului tau .
Vor comanda o cafea si vor zăbovi o ora , doua sau mai mult , cufundați in universul cartilor . 

Se vor gandi oare clientii ca tu vei avea de platit salarii , chirie , materiale , taxe , impozite si , pe timpul cat vor sta in cafenea , sa consume pentru a acoperi , in mod corect , o parte din efortul pe care va trebui sa il faci ca sa susții financiar acest proiect ? 

Cum te gandesti , in acest moment ,  sa acoperi cheltuielile de functionare ?
Nu va deveni , oare , cafeaua doar un pretext ? 
Spun asta deoarece cred ca numai din adaosul pe care il vei practica la cafea va fi greu sa acoperi cheltuielile .
Ce se va intampla daca clientii vor gasi in cafenea lecturi sau alte activitati interesante si vor zabovi inauntru 2-3 ore doar cu o cafea sau doua la masa ? 

Mi-am permis sa abordez tema din aceasta perspectiva doar pentru ca ai sugerat sa " șlefuim " proiectul impreuna ! 

Succes !

Multumesc Radu Carutasu, atat pentru apreciere, cat si pentru abordarea ta foarte foarte interesanta. 
Pentru a fi sincera, m-am gandit la aceste posibile probleme si la eventuale solutii, dar nu pot spune ca am gasit inca Solutia. 

Cum este o tema totodata delicata si foarte complexa, propun sa initiem o dezabatere in care fiecare espressoman care are o potentiala solutie, idee de rezolvare, sa o propuna aici si sa o discutam impreuna.

Tema dezbaterii, pe scurt, este: Cum ar trebui organizata Cafeneaua Literara astfel incat comandarea unei cafele (eventual si cea mai ieftina din meniu) sa nu se transforme in pretext de a sta 3h inauntru doar pentru a citi carti bune gratis?

Pentru toti cei cu idei, sa nu uitam sa tinem cont ca in concept este mentionat accesul gratuit la carti. Un scurt exemplu ar fi poate util pentru intelegerea solutiei de catre toti cei care o citim.

Ce parere aveti?

"May the best (solution) win"
expobar hx, vario home, vst 18 ridgeless, espro tamper & pitcher 35 cl, sotie intelegatoare
 
Reply
#18
Va retransmit dragi espressomani rugamintea Laurei, ca in masura in care aveti 10min. libere, sa completati acel chestionar propus de ea, caci nu a trecut de 40 de aplicatii de pe forum, si tare n-as vrea ca un proiect asa frumos sa fie influentat de oameni care nu au nicio treaba cu o cafea de calitate, ce vor completa chestionarul pe strada sau in alte medii.

Repet, nu trebuie sa fiti din Bucuresti, orice oras peste 100.000 de locuitori fiind relevant, caci publicul unei cafenele din Bucuresti nu este doar...bucurestean. Vorbim si de oameni in tranzit, de studenti, turisti etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
Quote:Multumim, raspunsul tau a fost inregistrat.
Ne-ai lasat adresa ta de email/facebook? In scurt timp vei fi anuntat daca acesta Cafenea cu Tematica Literara va fi deschisa (parerea ta chiar conteaza pentru noi, iar decizia de dezvoltare a proiectului va fi luata in functie de raspunsurile tale).
Iti dorim o zi plina de zambete.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#20
Duminica anuntam castigatorul, deci puneti-va reminder sa completati chestionarul pana atunci, indiferent de localitate, varsta, ocupatie etc.  Speram ca in curand sa putem bea o cafea buna, impreuna cu Laura, in locatia pe care multi dintre noi deja ne-am imaginat-o Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Buna seara espressomani. Va multumesc foarte mult celor care ati completat si ati venit cu sfaturi.

In semn de solidaritate pentru nefericitul incident de vineri seara, vom decala anuntarea castigatorului acestui concurs pentru marti, 3 noiembrie. Multa sanatate tuturor.

Cu drag,
Laura
 
Reply
#22
(09-10-2015, 22:16)Lyvyoo Wrote: Da, este un eveniment, unii oameni se mai gandesc sa deschida si cafenele literare. Nu am cunoscut-o pe Laura decat acum cateva zile cand mi-a scris cu o rugaminte si, analizand conceptul ei de cafenea, am decis ca trebuie sa o ajutam. Mai ales ca usor, usor, ideea de cafenea ce foloseste proaspat prajita va intra intr-o oarecare monotonie, disparand elementul de nou,  managerii fiind nevoiti sa vina cu lucruri mai interesante fata de concurenta din ce in ce mai acerba.

Laura vrea sa deschida o cafenea cu specific literar, unde se va bea o cafea buna proaspat prajita cu siguranta, cu jazz si blues live, cu eventimente ale scriitorilor si mai ales cu multe carti,  inclusiv e-readere la fiecare masa, cu tematica vasta - filozofie, cultura generala, dezvoltare personala, psihologie, beletristica, carti in limbi straine etc. & presa internationala ex. revista Science, ziarul New York Times, etc. Mi-au placut si randurile finale din descrierea conceptului: "Sa promovam Individualitate si diversitate in gandire, pentru ca diversitatea sta la baza evolutiei. • Sa luam atitudine, in stilul nostru (fara sa excludem tehnologia, ci folosind-o intr-un mod constructiv)"

Poate e prea frumos sa fie adevarat, dar va indemn sa o ajutam cu 10minute libere, pentru completarea unui chestionar facut de ea, ca modalitate de testare initiala  cu "lumea reala" a unei idei promitatoare. 

Chestionarul se afla aici: 

https://docs.google.com/forms/d/1FuHgQAc...Y/viewform

Pentru ca mi s-a parut un concept de viitor, am rugat primul prajitor care mi-a sarit in cale sa ne sponsorizeze demersul acesta cu  1 kg de cafea, iar Andrei de la Claro a acceptat pe loc, oferind pe 1 noiembrie, cand se inchide chestionarul, 4 pungi de 250g de cafea, la alegere din site, prin tragere la sorti. Ca o precizare, chestionarul este anonim, dar cine opteaza si pentru premiu, trebuie sa completeze adresa de email in campul dedicat.

Mai mult decat premiul frumos oferit, conteaza ca am pus si noi umarul ca si comunitate la sustinerea unui concept frumos, poate un viitor loc de intalniri.

Buna seara dragi espressomani. 
Am placerea de a va anunta castigatorul premiului oferit de Andrei (Claro), 1 kg de cafea proaspat prajita la alegere de pe site (http://www.clarocafe.ro).  Asadar, felicitari Anda Barbu (numarul 209 din lista, selectat aleatoriu cu ajutorul site-ului random.org).

Anda, vei fi contactata pe emailul lasat, te rog sa verifici atat inbox-ul, cat si spam-ul, pentru livrarea premiului. Daca nu se primeste nici un raspuns pana la sfarsitul saptamanii, se va relua extragerea.

Va multumesc inca o data tutror pentru implicare si pentru sfaturi, mi-a facut mare placere sa discutam si daca totul decurge bine, voi reveni cu mare drag cu o invitatie la deschidere.

Toate cele bune tuturor!
 
Reply
#23
Multumim si noi Laura pentru expunerea proiectului si lui Andrei pentru premiu. Chiar e unul dintre proiectele frumoase care se pregatesc, si suna excelent pe hartie. Iti dorim succes in implementare si sa ne tii la curent neaparat cu evolutia. Si neaparat sa nu te lasi prada marcilor de cafea care te vor amagi cu scule in comodat si spaga de exclusivitate. NU renunta niciodata la ideea unei cafele de calitate intr-un loc de acest gen.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)