Hello There, Guest! Login Register


Aeropress + rasnita

#1
Salut, 

Revin catre voi cu o alta intrebare privind o achizitie pentru parintii mei: Ei beau destul de multa cafea la ibric si am vazut ca si-au luat recent o rasnita, dar una slaba, cu lame metalice si fara control asupra gradului de macinare. 
M-am gandit sa le cumpar un aeropress si o rasnita potrivita atat pentru acesta, cat si pentru cafeaua la ibric, insa nu stiu catre ce sa ma orientez. Poate ma ajutati voi...

Multumesc anticipat!
 
Reply
#2
Salve.

Măcinătura tradițională pt. irbik este foarte fină, aproape ca făina de fină. Ca să scoți așa ceva dintr-o manuală îți cam trebuie timp, formă fizică și ceva forță. Deci clar le trebuie o râșniță electrică.

Cea mai avantajoasă râșniță pt. home use (raport preț/calitate/robustețe) ar fi o Eureka Mignon. Cel mai avantajos preț îl are o Manuale, care nu are electronică (dar care are și cuțite ceva mai mici - 55 vs 50 mm).
Chiar acum au cei de la BS un Manuale resigilat la 1400 de lei. Pe forum apar Mignon-uri 15BL pe la 1400-1500 de lei în mod frecvent.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#3
Ce beau romanii la ibric are foarte putine in comun cu ceea ce se intelege prin ibric, in lumea pasionatilor de cafea. Din experienta mea, cei mai multi bautori de "ibric romanesc" nu vor sa bea o cafea la ibric preparata corect.

O rasnita de genul celei de mai jos e arhisuficienta:

https://barshaker.ro/Rasnite-Cafea/Rasni...ea-AVX-CG5
 
Reply
#4
Cu putina disciplinare, se poate macina decent si cu cea cu lamele, totul este daca sunt dispusi la ceva manopera suplimentara.
Ma refer la impartirea rasnirii in 3-4-5 etape scurte, de maxim 20 secunde, pentru a impiedica incalzirea, si cernerea macinaturii cu sita de faina intre etape, pentru un rezultat mai uniform.
Ai fi surprins de ce rezulta...

Pe de alta parte, ar mai fi intrebarea daca vor aprecia rezultatele care ies din noua metoda de preparare ... lipsa caimacului si a zatzului pentru unii poate fi un soc cultural... de netrecut.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)