Hello There, Guest! Login Register


Acuratetea gustului

#1
 Voi chiar simtiti diferenta de gust la o modificare de 2-3-4 grade la extractie , sau la un tip de curba (timp/temperatura) de extractie fata de altul (mai plat sau mai hump) ,,, 
  Sesizati diferenta intre o cafea extrasa la 93 fata de 90 grd sau la un palier de genul +/- 1 grd la extractie fata de  +/- 3-4 grade .Oare este ceva personal ???  Poate lipsa de experienta .
  
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#2
Si un grad uneori e suficient pentr a modifica gustul.Doua,ca sa nu mai vorbesc de trei sau patru grade ,genereaza categoric diferente foarte mari de gust,in minus spre acid,acru ma rog si in crestere spre amar sau chiar amar.Nu ,nu este un moft,o parere indusa de atatea si atatea materiale citite pe forum ,ci rezultatul unor experiente personale provocate sau neprovocate.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#3
@Bcc, poti incerca chiar pe tine un test blind.
Faci un minim de 4 cafele, 2 la 90, 2 la 94, extrase in cesti identice, preparate din aceeasi cafea, macinata toata odata. Ideea e sa incerci sa pastrezi toti parametrii identici, in afara de temperatura. Marchezi cestile extrase la 90 cu un semn facut pe fundul cestii, in afara.
Rogi pe cineva sa le amestece bine asa incat tu sa nu stii care cesti sunt extrase la 90. Gusti cafeaua din cele 4 cesti si iei note iar la final verifici cum le-ai nimerit. E un exercitiu bun si pentru exersarea papilelor Smile.
 
Reply
#4
Zilele acestea am parte de o cafea mai pretentioasa la preparare in sensul ca apar ceva variatii de extractie in functie de  mici variabile legate de un gram in plus ,de o treapta sau 2 de rasnire.Oricum in ceasca se simt diferente.Se intampla uneori ,asta insemnand ca legat de experimente , e de luat in calcul si tipul cafelei si nivelul prajirii ei.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)