• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Achizitie rasnita

#1
Salutare,

Imi tot bat capul cu achizitia unei rasnite mai serioase.
Ma gandeam la un Ascaso i1 dar am vazut ca recent au aparut mai multi utilizatori cu probleme.
Am vazut apoi multe recomandari pentru Kinu. Chiar macina mai bine decat Ascaso? Care ar fi prima rasnita electrica care sa fie mai "buna".
Tot mai intreb de electrice din cauza de nevasta. Si asa era sa-mi iau Lelit-u' in cap din cauza ca nu scoate nimic care sa semene a espresso din cafeaua macinata ambalata (fata de vechiul nostru DeLonghi bco260 cd care scoatea ceva chiar baubil).
Ca sa revin la subiect, parca nu-mi prea vine sa dau 1800 pe un Vario Home (mai mult ca sigur nici n-as avea voie) iar un sh profi sigur e mult prea voluminoasa. Asa ca nu prea stiu ce mai ramane...
Lelit PL41TEM / Hario Skerton
 
Reply
#2
Vezi ca este de vanzare aici pe bursa o rasnita vario
 
Reply
#3
ia-ti ceva de la macap. e sub vario ca pret. insa nu te astepta la minuni. cum nici vario nu face mare baranza la pretul ei.
scoate din ipoteza sh. e doar o parere.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario
 
Reply
#4
Ia-ți lelit ul din oferta noastră cu reducere și conform legii ai voie sa îl returnezi în termen de 14 zile, basca ai garanție 2 ani... Nu e top dar ai stepless la el
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
#5
Eu as alege kinu si ii rasnesti tu la nevasta din timp intr-o cutiuta, cat sa aiba de 1-2 espresso.
Marele avantaj la astea manuale, dupa mine, este ca dimineata nu deranjezi.
Gaggia Espresso Pure + Ascaso i-mini i2 
 
Reply
#6
Ma intreb cate categorii de bautori de cafea exista daca rasnite de 1000 lei sunt considerate nesatisfacatoare, pentru cine or fi construite oare, cu siguranta nu pentru cei care cumpara automate... Confused Huh iar bautorul mediu de French Press sau filtru cu siguranta cumpara caramizi de la supermarchet.
De fapt adevarata problema de care iti dai seama de abia cand desfaci prima oara o asemenea rasnita este ca ea de fapt nu merita banii aia ! la ce gasesti in interior...

Oricum, am mai spus, personal nu consider o electrica potrivita pentru o bucatarie tipica, e mare, iti ocupa spatiu pretios, ii da aspect de alimentara cu hopper-ul ala... totul pentru ce? comoditatea de a apasa pe un buton si a avea rezultatul in 5 secunde ?
Kinu a aratata deja ca macina cel putin la fel de bine ca orice electrica costand dublu, e transportabil, silentios... iar 30 de secunde de macinat, in timp ce astepti 30 minute sa se incalzeasca masinaria... la naiba, consumi mai mult timp cu cantarirea !
Parerea mea...
 
Reply
#7
Am avut Lelit,acum am Vario.Prima este ok,doar ca are retentie si depunerea de cafea e zdravana trebuind foarte des curatata.La Vario,asa cum s-a mai scris ,depunerea este mai mult teoretica,nu este mare,iar chestia cu spatiul nu se aplica in cazul ei.De rasnit,rasneste bine.Exista o oarecare instabilitate a setarilor asa cum s-au mai plans unii useri,dar nu e din cale afara de evident acest neajuns,depinzand mai mult de tipul cafelei.Pretul e piperat fata de o manuala cu nume predestinat dezvoltarii cu efort a flexorilor,extensorilor,brahialior,supinatorilor si a ce mai e pe acolo pe langa radius si fratele sau cubitusul ,precum CHINUL. UndecidedDar asta nu prea conteaza intr-o lume si asa prea sedentara si cu atat mai mult daca esti un om tanar.

Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#8
Hai sa vedem cat va fi Kinu M68, într-o săptămână cum zicea un user.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Un sfat de la un fost posesor: fugi de Lelit.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#10
exlica-i omului ce ai impotriva ei.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#11
Eu am avut i1 (cuțite plate) si am foarte mulțumit de ea.
La un buget mic, cu siguranța as merge pe cea manuala Kinu
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13
 
Reply
#12
Am povestit pe forum tot ce am patimit cu Lelit. Atat aparate cat si service. Astept sa pice si espresorul ca sa-l pot schomba si p-asta...

Si eu tot kinu il recomand.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#13
Și eu tot vario la recomandarea forumiștilor. Nu am de ce sa ma plâng, dar eu nu sunt pretențios.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#14
(29-08-2016, 21:39)xanathos Wrote: ... Imi tot bat capul cu achizitia unei rasnite mai serioase.
Ma gandeam la un Ascaso ...
Am vazut apoi multe recomandari pentru Kinu...
Tot mai intreb de electrice din cauza de nevasta.... Si asa era sa-mi iau Lelit-u' in cap din cauza ca nu scoate nimic care sa semene a espresso din cafeaua macinata ambalata (fata de vechiul nostru DeLonghi bco260 cd care scoatea ceva chiar baubil).
Ca sa revin la subiect, parca nu-mi prea vine sa dau 1800 pe un Vario Home (mai mult ca sigur nici n-as avea voie) iar un sh profi sigur e mult prea voluminoasa. Asa ca nu prea stiu ce mai ramane...
 
(31-08-2016, 10:46)kum Wrote: Am povestit pe forum tot ce am patimit cu Lelit. Atat aparate cat si service. Astept sa pice si espresorul ca sa-l pot schomba si p-asta...

Si eu tot kinu il recomand.
 
(31-08-2016, 11:51)amarok Wrote: Și eu tot vario la recomandarea forumiștilor. ...

la 'recomandarea forumistilor' se ia si Lelit si Ascaso si Vario-home si Kinu si Gagia...
cam toti dorim 'ceva mai serios' dar ne proptim in entry-level -e pentru ca nu ne lasa cel de langa noi, sau Cel de Sus;
ok, e si acesta un traseu aliniat pe ideea per angusta ad augusta, adica acel mod de a invata pe calea dificila, acel mod de abordare care 'daca nu te omoara te face mai puternic" [Image: smile.gif]
cu inerente frustrari si chiar abandonuri, dar ce e mai grav - si-am tot spus asta: invatatul prepararii espresso pe scule entry-level, ne impinge in timp spre mediocritate, ne 'calibreaza' pe un espresso pe care-l reusim cat de cat baubil si care in timp devine un fel de etalon!
dupa care, desigur, incepem sa dam cu parerea! ...ha!

(Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect)
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#15
In teorie cel putin nu prea ar trebui sa vorbim de entry-level la niste scule de 1000-2000 de lei care ar trebuie sa realizeze o singura operatiune si aia simpla.
Cel putin in opinia mea reusesc sa scot un espresso cat de cat chiar si cu Skerton-ul actual. Dar in acelasi timp probabil nici nu prea am baut espresso care sa tinda spre perfect. Pana de curand credeam ca in Napoli si prin imprejurimi se gaseste cafea buna. E adevarat ca e arsa si probabil contine multa robusta, plus ca ultima data am vazut in mai multe locuri ca foloseau capsule, dar macar e mult mai buna decat in majoritatea locurilor de pe la noi si in plus mult mai ieftina.
Daca si acum imi curge ceva cat de cat ok in ceasca, oricum mai bun decat ce as putea cumpara prin oras (in majoritatea cazurilor), presupun ca o rasnita mai usor de reglat si mai precisa ar trebui sa asigure o cafea multumitoare.
Lelit PL41TEM / Hario Skerton
 
Reply
#16
De la un anumit nivel in sus cheltuiesti 90% mai mult pentru schimbari de gust care nu le percep nici 10%... din cei care au trecut de nivelul cafea de supermarket.

Nivelul de perfectiune al fiecaruia este relativ. A caracteriza acest nivel ca mediocritate este cel putin jignitor.
 
Reply
#17
(31-08-2016, 18:04)renatoa Wrote: De la un anumit nivel in sus cheltuiesti 90% mai mult pentru schimbari de gust care nu le percep nici 10%... din cei care au trecut de nivelul cafea de supermarket.
Nivelul de perfectiune al fiecaruia este relativ. A caracteriza acest nivel ca mediocritate este cel putin jignitor.

din cei 2860 de membrii acum, sa speram ca macar 2000 au trecut de nivelul de cafea de supermarket, si nu 10%, ci 5% dintre ei, sunt capabili sa perceapa schimbari de gust subtile in cafea, pe care restul muritorilor nu le percep - dupa cum zici...
tot asa, cca. 100 dintre noi se califica pentru a-si dubla investitiile in domeniul unei pasiuni a lor - cafeaua!
asta o vad eu ca parte plina a paharului si ce mi s-ar parea mie jignitor pentru altii, ar fi sa incerc sa-i lamuresc pe ceilalti, o mare majoritate, ca nu exista valori absolute pe care sa le caute! sa-i trag practic in acea dulce si netezita  mediocritate, pe care sa o zugravesc drept "perfectiunea relativa" destinata lor!

deslusesc - vina mea probabil - o rea intentie in rastalmacirile de mai sus;
de aceea threadul acesta il inchid pentru mine...


sorry OP (original poster) nu ti-am prea fost de folos: eu imi iau oricum un Sette 270 (1800 lei) ...
fragila, dar rapida si consistenta (macinatura), eleganta si comoda in lucru;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#18
(31-08-2016, 20:04)radudani Wrote: sorry OP (original poster) nu ti-am prea fost de folos: eu imi iau oricum un Sette 270 (1800 lei) ...
fragila, dar rapida si consistenta (macinatura), eleganta si comoda in lucru;

Ma bag si eu la un sette.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#19
Lol, deja STII ca e consistenta in macinatura, desi e produs nelansat, care se tot amana...
Si asta doar din imaginile si clipurile de pe net.
Asta da maiestrie.

Din cei 2860 de membrii, nici macar 1%, adica 28, nu simt nevoia sa isi exprime o parere, de nici un fel... asa ca sa nu facem presupuneri. Zic asta nefiind postari de la 28 useri unici in ultima saptamana...
 
Reply
#20
Omul a intrebat de rasnita...vad ca o dati in alteleSmile
 
Reply
#21
(31-08-2016, 20:18)renatoa Wrote: Lol, deja STII ca e consistenta in macinatura, desi e produs nelansat, care se tot amana...
Si asta doar din imaginile si clipurile de pe net.
Asta da maiestrie.
Ete scirt...
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#22
Nu este postare sa nu comenteze Renatoa...pe toate le stie, ca un om mareSmile
 
Reply
#23
Credinta mare, monser... te pui cu dragostea la prima vedere...
 
Reply
#24
Smile
 
Reply
#25
O parere de 412 lei, aici:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-M...8#pid48598
 
Reply
#26
(01-09-2016, 15:33)renatoa Wrote: O parere de 412 lei, aici:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-M...8#pid48598

Nu costa mare lucru la pretul asta dar pe site-ul producatorului nici macar nu apare (http://www.minimoka.es/en/molinillos/). Iar prin afara am gasit-o pe la 50-60 de euro. Deci probabil chiar e jucarie.
GR-0203 as lua-o in considerare in caz ca persista problemele cu Ascaso. Nu stiu cat de incredere sunt produsele Taurus iar firma importatoare nici atat (in caz ca se pune problema de garantie). Dar in lipsa de altceva...
Lelit PL41TEM / Hario Skerton
 
Reply
#27
Atunci chiar ca mai bine iei Kinu... lucreaza la pokemonu ala cu electrica, daca ai scapat de el, e lucru mare Smile
E de ajuns sa ai una in mana si o sa ma intelegi... nu are nimeni in orasul tau ?

PS: am revazut acum mesajul tau original... fara nici un dubiu macina mai bine decat orice electrica sub dublul valorii ei... si chiar mai sus !
 
Reply
#28
Daca nu te decizi pana saptamana viitoare spre sfarsit(când ma întorc din concediu),poti sa vii pana la mine in Corbeanca si sa te joci cu amândouă!Am si Kinu si Ascaso i1.Eu nu am avut probleme nici cu Ascaso i2 care acum e la colegul mihais,nici cu i1 pe care o folosesc din ce in ce mai rar de când o kinui pe aia mica!
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)