(27-12-2016, 23:22)RobertKovacs Wrote: Retentia nu deranjeaza....m-am obisnuit de la Lelit...
Ce ma intereseaza e la care dintre cele 3 sunt mai bine aliniate cutitele...adica care face macinatura mai ok ...la range-ul de 500-550 EUR....
e bine ca ai trecut mai departe de obsesia cu
retentia [Image: smile.gif]
am - cumparata de acum un an - palnia deja modificata, cu orificiu si gauri de fixare sus si gaura largita jos, pentru a transforma macapul meu intr-un
on-demand ; mai am si un timer electronic, deci toata bucataria...
de 2 ori le-am montat pana acum si dupa 1-2 ore, o zi cel mult, am revenit la simplitatea in operare a
doser-ului!
ce-mi convine mie este acel lucru in 2 timpi: (1) macinare in doser - (2) clampanire in sita/cos/filtru (
whatever - nu-mi place sa-i zic sita...)
si ce ajuta la asta, e camera de iesire a macapului, foarte mare si usor accesibila, mai ales cu o pensula cu coada lunga;
si azi, cu o indonezie si o costa rica proaspat prajite azi noapte, le-am degustat SO macinand 18,2g din hopper in 18,1g in cos/filtru... sa va spun ca nu mi s-a parut deloc o chitibusareala tot procesul?
oricum, daca cineva ar ajunge sa gandeasca la fel, ar face-o urmare a propriei experiente, nu pentru ca mie imi place asa!
intrebarea cu
alinierea cutitelor nu are, ca probabilitate, un raspuns lucrativ!
doar - ca exercitiu de imaginatie - ti-ar folosi referintele unui centru de service de aiurea, care are de-a face cu zeci de rasnite mari zilnic etc.
ce valoare ar avea afirmatia mea, ca da,
Macap M7 900R are cutitele frumos aliniate, ca da, scoate o bautura mai buna in ceasca... mai buna decat in care caz? si daca-as avea un
Ceado e37s (pe care-l consider un superlativ pret/performanta!) as putea deosebi gustul in ceasca?!
poate - chiar cred asta - daca-s compara cu un
Robur (cutite conice, care sunt totul in cazul espresso-ului traditional!)
dar nici n-as incerca, fara sa am si... un refractometru cu laser pentru TDS si un analizor dimensional si de forma a particulelor... ha
[Image: smile.gif] etc.!
singura modalitate... babeasca de a verifica alinierea cutitelor e cea - am mai dat
linkul, nu-l mai verific - aratata de Matt Pertger pe iutub, cu un marker usor de sters, netoxic (
[Image: smile.gif] ) pentru
MK43 (care se stie, in ciuda miilor de euro valoare, trebuie proptit cu cate o foita de aluminiu ca sa scoata gust bun...)
MC7 are camera de iesire obturata de teava aceea indoita:
ceea ce nu prea-ti lasa alte optiuni decat modificarea OD cu palnia aceea de inox;
sigur, trebuie neaparat sa ai in vedere modelul R, deci cu optiunea
stepless:
MC7 are motor puternic, e robusta, deci incredibil de consistenta (ca oricare din masinile astea mari si cu putere mare) in setari; la o rasnita de 100-150W rezulta rasniri diferite la boabe dure, sau mari, fata de boabe mai moi, sau mai mici, si la boabe de prajite de o zi, fata de boabe prajite la 10 zile; rezultatele sunt mult netezite la o rasnita de putere si dantura mari;
a, Macap MC7 e in zona 450 euro, ori cauti rasnite mai scumpe, in zona 500-550 euro...
ce mai pot adauga: in niste saptamani, sper sa am o rasnita Sette 270 (1800 lei); probabil am sa scriu despre diferentele fata de Macap M7;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)