• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Accesorii (in)utile

#1
Cum tot am cautat pe net dupa diferite accesorii, am mai gasit cateva utile poate inutile.

1) Timer (+ / -) pentru espresso, cu buzzer si cu magnet, simplu si ieftin (in afara de cel albastru), azi l-am primit, merge ok. Nu trebuie setat la fiecare utilizare (ramane setat pana la Reset). Video functionare.

2) Cantar digital de precizie, mini.

3) Termometru spuma lapte

4) Latte Art Pen

5) Tamper inox 53mm si 58mm

6) Senzor de temperatura PT100

7) PID cu iesire pt. SSR
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#2
Termometrul de lapte pot sa spun ca este un instrument util in faza de invatare, dupa care te inveti si nu mai ai nevoie. Pe al meu o sa-l pun pe bursa. Cantarul este foarte util si nu trebuie investite sume mari (cele de 30 de lei sunt ok). Latte Art Pen-ul poate fi inlocuit de o scobitoare, daca nu faci profesionist arta asta. Tamperul e vital, desigur. PID-ul cu releu SSR si senzor de temperatura reprezinta un instrument extrem de util dar nu il putem baga la categoria accesorii ci la tuning facut de oameni priceputi. Accesoriul nu presupune riscul de a strica o masinarie ci eventual riscul de a strica rezultatul dorit, daca nu il folosesti corect.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Nu-i fac reclamă lui @kawa, dar produsele de pe concept-art. de, pe care el le aduce pentru forumiști cu 10%reducere,par mai OK, decât cele din link-urile de mai sus.
Expobar Brewtus IV-R | Mahlkonig Vario | Tamper dinam. Concept-Art | GC CBR-101
 
Reply
#4
Cintare de 100g nu se gasesc?

(02-03-2013, 00:17)palado Wrote: Nu-i fac reclamă lui @kawa, dar produsele de pe concept-art. de, pe care el le aduce pentru forumiști cu 10%reducere,
Mai ales tamperul dinamometric. Mmmm, on my watchlist.Rolleyes
 
Reply
#5
Aici unul foarte bun :
http://www.amazon.de/TS-Schwarz-Feinwaag...032&sr=8-1

Eu îl folosesc de 1 an si nu am avut probleme cu el.
Expobar Brewtus IV-R | Mahlkonig Vario | Tamper dinam. Concept-Art | GC CBR-101
 
Reply
#6
Interesant ca in titlu scrie 100g iar in poza apare 'max 300g'.
 
Reply
#7
Sau aici
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
http://www.shopmania.ro/cadouri-diverse/...g-47369531

Dragut, dragut!!! Dar, dupa cele 2 comentarii de pe site, s-ar putea sa fie de proasta calitate.
 
Reply
#9
(02-03-2013, 01:41)nicosia Wrote: http://www.shopmania.ro/cadouri-diverse/...g-47369531

Dragut, dragut!!! Dar, dupa cele 2 comentarii de pe site, s-ar putea sa fie de proasta calitate.

Am si unul din acesta, dar este atat de mic incat devine dificila pozitionatea pentru a cantari recipientul in care se macina .
Eu am cantarul montat pe rasnita , rasnesc intr-un paharel metalic de la nespresso si cantaresc fiecare doza in timpul macinarii .
Modelul , identic , pentru 500g este mult mai comod de folosit .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#10
Clar, standardul nostru este cel de 500g.
 
Reply
#11
rezolutia de 0,1g la un cantar e pe deplin suficienta la dozare;
dozarea direct in portafiltrul cu sita are avantajele ei evidenta;
deci timerul rasnitei si macinatura pufoasa; apoi cu o paleta dreapta, pentru nivelare la bordura sitei, fara nici o presiune; tampare;

pentru cele de mai sus folosesc un cantar din cele de buzunar, dar cu capacitate de 1000g - aici sau aici; portafiltrul il asez pe o piesa de cauciuc modelata sa-l tina in echilibru si fac tara;
[attachment=480]
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#12
A, chiar voiam sa te intreb: te poti increde in timer-ul de la BB005 TM? Luca Bezzera spunea in clip ca risnita macina 1g/sec. 14g=14sec. Dar oare nu apar diferente in functie de marimea macinaturii?
Daca tu folosesti cintar, inseamna ca nu intotdeauna corespunde 1g la 1sec.
 
Reply
#13
Salut dragilor! Cei care aveti Lelit (modelul pl41e) stiti ca la teava de frotare a laptelui exista un cilindru (tub) din inox care imbraca teava. Intrebarea mea este daca l-ati folosit vreodata cand ati frotat lapte sau lucrati fara el? Ma bate gandul sa-l pun "la treaba" dar n-am incercat pana acum utilitatea lui.
Lelit PL41e, shower screen IMS Competition, Anfim Best, Saeco Poemia 8323, Hario Skerton
 
Reply
#14
Pentru calitatea cremei renunta la acel accesoriu. Eventual ii poti pune lui PL41E teava profi de pe PL41TEM.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
[Image: 942e1d9725368979cf0590be304f47e2.jpg]

Salut. Acest accesoriu de mai sus ce utilitate are ? Am văzut eu ceva pe net dar nu sunt convins.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#16
French press
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#17
Sau pate fi folosit si asa :
http://youtu.be/lFBp_aqV8k8
Ei , ce zici ?
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#18
E chiar asa usor pe cat pare ? Confused Huh

As da naibii de abureala si as incerca asa ceva, ca am un french press...
Conteaza cantitatea sau doar sa fie cam 2/3 din volum recipient ?
 
Reply
#19
Eu le fac copiilor crema de laptele cu asa ceva .
Am 2 Cilio , sunt complet metalice si incalzesc laptele , pe aragaz , in ele . 
Nu am incercat sa obtin finetea aia de crema , ca in clip , dar sunt convins ca ar merge . 
Am pus si cateva poze pe forum cu desene facute in Nessquik . Mai nou le fac crema cu scortisoara . Este si mai gustoasa dar si mult mai sănătoasa . 
Poti pune si mai putin de 2/3 din volum dar nu sub de 1/2 din cana si conteaza mult cum miști pistonului pentru a introduce aerul si dupa aceea pentru a-l incorpora in crema , ca sa obtii acea microspuma . 
Pentru asta , ca la latiere , ai mi multe mărimi si pentru French press . Poti sa alegi ce ti se potriveste .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#20
La pretul accesoriului credeti ca as putea obtine ceva bun ca si in videoclip, sau cat costa atata face ?
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#21
(05-03-2016, 09:22)Gozmin Wrote: La pretul accesoriului credeti ca as putea obtine ceva bun ca si in videoclip, sau cat costa atata face ?

Mi-ai amintit de gluma cu romanul ajuns in Africa , care vede pentru prima data o girafa si exclama :
" - Nu-i adevarat ! Asa ceva nu poate sa existe ! " desi vedea cu proprii lui ochi minunătia . 

Chiar functioneaza dar este nevoie de practica , indemanare ,  rabdare si cativa litri de lapte . 
Totusi , in clip este un guru in branșa !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#22
Daca incepem si acum ca este importanta si unghiul cotului cu azimutul precesiei echinoctiului... Rolleyes

Temperatura este importanta pentru spumarea in sine ? sau o aduce la 70 grade doar ca sa nu modifice temperatura cafelei ?
Din cate vad sita nu ajunge sa fie ridicata pana la suprafata... atunci ce aer sa introduca Huh Confused
Spuma de lapte la tub, ca frisca, nu s-a inventat ? Big Grin
 
Reply
#23
(05-03-2016, 11:11)renatoa Wrote: .....
Temperatura este importanta pentru spumarea in sine ? sau o aduce la 70 grade doar ca sa nu modifice temperatura cafelei ?
La aceasta temperatura laptele capata un maxim de dulceata iar crema este mai fina si mai elastica ..
Din cate vad sita nu ajunge sa fie ridicata pana la suprafata... atunci ce aer sa introduca  Huh  Confused
Asta este tehnica . Agitând laptele in acest mod , cu sita ridicata doar pana la suprafata laptelui , se introduce aer in cantitate mai mica . Este echivalentul acelor tssss ..... tssssss ...... scurt si repetat de la duza de abur .
Daca sita este ridicata deasupra laptelui atunci se produc clabucii , baloane mari de aer , care nu mai pot fi sparte , incorporate , omogenizate si transformate in microspuma. 
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#24
Vreau sa incerc si eu diseara. Ce marca/tip de lapte ar fi mai bun?
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#25
(06-03-2016, 13:07)Zaheyu Wrote: Vreau sa incerc si eu diseara. Ce marca/tip de lapte ar fi mai bun?

De multe luni eu folosesc doar Napolact 1,5 % . Este bun si Zuzu si Rarau si.....
Continutul de proteina este important . Cam la toate marcile si la orice concentratie a grăsimii , acesta este 3,2% .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#26
Vorbind de proteina, am gasit recent un lapte cu continut de proteina mult mai mare decat in laptele normal: 6%. Cica e obtinut prin ceva proces de filtrare la rece. Am facut cateva cappuccino de test. Nu au fost diferente mari la frotare dar in schimb cappuccino-ul facut cu acest lapte isi pastreaza spuma mult mai bine. La un cappuccino facut cu lapte normal spuma mi se pastreaza pana la 1/2, max 2/3 din ceasca. Cu acest lapte se pastreaza pana aproape de final.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#27
Cum se numește si de unde poate fi procurat?
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#28
Ii zice foarte generic "High protein milk", din pacate de unde poate fi procurat nu prea e de ajutor intrucat nu sunt in tara.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#29
O alegere automata interesanta http://www.electrocasnicediscount.ro/apa...5/2914.htm https://youtu.be/6bNOhXzErN0
 
Reply
#30
Arata oribil rezultatul
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)