• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


ATELIERUL DE CAFEA

#1
NU DAU NUME DE BRAND SAU FIRMA! DESCHID DOAR UN SUBIECT CE VAD CA VA PASIONEAZA! CUM "OBTIN" CAFEAUA IDEALA! MIHAI MA CONVINS SA INTRU PE FORUM SI DOAR RASFOIND CATEVA PAGINI CONSTAT CA SUNT MULTE DE INVATAT! ASA CA ASTEPT INTREBARI, LA CARE RASPUNSUL MEU SA FIE, SPER, PE MASURA!
 
Reply
#2
Bun venit Radu (Leonard Cafe)! Unul dintre marii specialisti ai tarii in espresso,espressoare si cafea.

Dragi forumisti, bombardati-l cu intrebari tehnice Smile Dar pe topicurile corespunzatoare. Pe acest topic pastram discutiile despre Atelierul de Cafea si despre Leonard Cafe.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Domnu Radu am vazut ca ati deschis recent o prajitorie in Sibiu. Ce ziceti si de una in Timisoara. Oras mai mare mai multi doritori Smile.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#4
Fara "domnu' " ca suntem pe forum si aici vorbim amical. Iar Radu (sau Marian cum il stiu unii) chiar este un baiat foarte prietenos.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(11-12-2012, 14:26)Lyvyoo Wrote: Fara "domnu' " ca suntem pe forum si aici vorbim amical. Iar Radu (sau Marian cum il stiu unii) chiar este un baiat foarte prietenos.

Mai mult decat prietenos!

(11-12-2012, 14:23)Cosmin Wrote: Domnu Radu am vazut ca ati deschis recent o prajitorie in Sibiu. Ce ziceti si de una in Timisoara. Oras mai mare mai multi doritori Smile.

Putem discuta! In Timisoara am inceput!
 
Reply
#6
Asadar Radule,

Eu folosesc un tamper dinamometric. Socul care se produce la click, atunci cand aplic forta reglata initial, afecteaza cafeaua din filtru? Se poduc crapaturi care favorizeaza channelingul la extractie?
Mersi Wink
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#7
(11-12-2012, 15:22)zuluafonu Wrote: Asadar Radule,

Eu folosesc un tamper dinamometric. Socul care se produce la click, atunci cand aplic forta reglata initial, afecteaza cafeaua din filtru? Se poduc crapaturi care favorizeaza channelingul la extractie?
Mersi Wink

TARE! DECI DISCUTAM DE NEWTON/CM(PATRAT)! DIN EXPERIENTA ITI POT SPUNE CA NU AI NEVOIE CHIAR DE UN TAMPER DINAMOMETRIC! CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE RASNITA! SI CAND VORBESC DESPRE EA MA GANDESC LA GRAD SI LA UNIFORMITATEA DE RASNIRE! RESTUL ESTE "POVESTE"!
 
Reply
#8
Da, stiu.Wink Ma intrebam daca tamperul dinamometric face mai mult bine sau rau sau nici una, nici alta.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#9
@Radu, am fi tare bucurosi, timisorenii, sa avem o prajitorie in oras Wink
 
Reply
#10
(11-12-2012, 15:45)zuluafonu Wrote: Da, stiu.Wink Ma intrebam daca tamperul dinamometric face mai mult bine sau rau sau nici una, nici alta.

RAU NU FACE. BINE CA IL AI!MULTI IL FOLOSESC PENTRU CA SIMPLIFICA MULT SI EVITA GRESELILE DE PRESARE! CA SA INTRU IN MAI MULTE DETALII DESPRE RASNITA, ITI POT SPUNE CA PUTINE SUNT CELE CE TREC TESTUL DE UNIFORMITATE! IN GENERAL, CELE DE HORECA SUNT MULT MAI RECOMANDATE, CHIAR DACA SUNT MAI SCUMPE. NU DAU MARCI, PENTRU CA M-AM FRIPT SI CU "NUME" CELEBRE! IMPORTANTE SUNT: TURATIE SI TIPIL DE CUTIT(MA REFER NU LA DIAMETRU CI LA CANELURILE DE RASNIRE). AM INTALNIT RASNITE FOARTE BUNE CU CUTITE ITALMIL(DOTARE DIN FABRICA), CEULTERIOR NU AU DEVENIT ANONIME INTRAND IN SERVICE IN ROMANIA!
 
Reply
#11
Tot la capitol rasnita, cutite conice de 38mm sau plate de 60mm?
 
Reply
#12
(11-12-2012, 16:42)astinga Wrote: Tot la capitol rasnita, cutite conice de 38mm sau plate de 60mm?

CELE CONICE SUNT IDEALE(IA IN CALCUL CA AU TURATIE MICA SI NU INCALZESC PREA MULT CAFEUA!MARELE LOR SECRET SUNT CANELURILE CE DAU O CURGERE CURSIVA LA RASNIRE.

(11-12-2012, 15:57)hateganul Wrote: @Radu, am fi tare bucurosi, timisorenii, sa avem o prajitorie in oras Wink

DE TIMISOARA NE LEAGA AMINTIRI FRUMOASE. IN 1991 CAFFE MIC, ERA PRIMA CAFEA PRAJITA IN ROMANIA DE DUPA 1990! PROBLEMA A FOST CA IN ACEEASI PERIOADA, TRAFICUL DE FRONTIERA CU CAFEA PRAJITA ERA IMENS! ASA CA NE-AM MUTAT MAI LA"VALE" ! IN BUCURESTI - CORNETU
DACA VOM GASI PE CINEVA CARUIA SA-I IMPARTASIM EXPERIENTA NOASTRA O FACEM CU BUCURIE. LA NOI "A PRAJI CAFEA" ESTE INCA IN FAZA DE PIONERAT. CINE SIMTE ASTA ACUM ARE NUMAI DE CASTIGAT MAI TARZIU. GANDESTE-TE CA IN ITALIA SUNT PESTE 4000 DE MICI PRAJITORI(AICI NU INCLUD MARCILE DEJA CONSACRATE)!
 
Reply
#13
Radu, o rugaminte MARE am si eu Smile scrie cu litere normale caci e foarte greu de citit scrisul cu litere mari.

A doua rugaminte pentru ceilalti useri este discutam organizat ca si pana acum. Despre rasnite, putem face un versus pe aria corespunzatoare, plate vs conice si mutam acolo discutiile. Si asa mai departe. Eventual puneti aici o rugaminte catre Radu, cu un link spre topicul vostru.

Pe acest subiect legat de Atelierul de cafea, se va vorbi despre Leonard Cafe si cafeaua prajita de ei, plus alte actiuni frumoase pe care le vor initia, cum a fost prajirea de Jamaica Blue Mountain la Sibiu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
se poate achizitiona cafea "pe persoana fizica " ca sa zic asa, in sensul de cantitati mici ? 200 - 300 gr ? exista vreun magazin in Buc ? am intrat pe site dar nu prea m-am prins... ms

revin cu erata la mesajul de mai sus, in sensul ca am scroll-uit pagina de pe site si am gasit magazinele..... e de la vreme
Gaggia Pure / Sage the Smart Grinder Pro / VST 15g / Hario Mini Mill /
 
Reply
#15
(11-12-2012, 16:42)astinga Wrote: Tot la capitol rasnita, cutite conice de 38mm sau plate de 60mm?

38 conice! !!

(11-12-2012, 18:22)Alec Scheul Wrote: se poate achizitiona cafea "pe persoana fizica " ca sa zic asa, in sensul de cantitati mici ? 200 - 300 gr ? exista vreun magazin in Buc ? am intrat pe site dar nu prea m-am prins... ms

revin cu erata la mesajul de mai sus, in sensul ca am scroll-uit pagina de pe site si am gasit magazinele..... e de la vreme

MEDELEEV 22! ESTE CEL MAI REPREZENTATIV! IN KOGALNICEANU 16 MAI ESTE CEVA DE LUCRU CU CEI CE IL GESTIONEAZA! NU FAC INCA DIFERENTA DINTRE FUMUL DE TIGARA SI CAFEA!!
PE CEL DE LA OBOR IL RELOCAM IN LUNA FEBRUARIE INTR-O NOUA LOCATIE UNDE SPERAM SA ADUNAM LA UN LOC IUBITORII DE CAFEA!
TINEM LEGATURA SI O SA DAU ANUNTUL DIN TIMP

IDEEA PENTRU CARE AM INTRAT PE FORUM A FOST SA DISCUTAM CATE CEVA DESPRE CAFEA SI NU DESPRE UN BRAND SAU UN SET DE CUTITE!
DOAR DESPRE CELE CATEVA BOABE CE LE POTI PRAJI, MACINA SI PREPARA CU PASIUNE! DESPRE CUPTOARE DE PRAJIT SI PERFORMANTA LOR, DESPRE DIFERENTA DE A PRAJI UN TIP DE CAFEA SAU ALTUL.ETC! ASA CA: STEP BY STEP! ASTEPT "PROVINCIA"Shy!

 
Reply
#16
Revin cu rugamintea lui Lyvyoo, mai apasa o data pe tasta CapsLock, pentru a scrie cu litere normale (mici).
Atunci cand scrii cu litere MARI e ca si cum ai tipa la ceilalti si nu cred ca asta e intentia. Wink
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#17
(11-12-2012, 23:36)Evolution Wrote: Revin cu rugamintea lui Lyvyoo, mai apasa o data pe tasta CapsLock, pentru a scrie cu litere normale (mici).
Atunci cand scrii cu litere MARI e ca si cum ai tipa la ceilalti si nu cred ca asta e intentia. Wink

Imi cer scuze pentru disconfortul creat! Scriu asa doar cand sunt foarte obosit! deci CapsLock down!
 
Reply
#18
Atunci cand stai si te gandesti iti pot trece prin cap vrute si nevrute! Ce ar fi daca cei ce prajesc cafea in Bucuresti si nu numai ar organiza din cand in cand anumite evenimente, impreuna?! Pe piata este loc pentru toti, iar din punctul meu de vedere respectul fata de concurenta este mai mult decat o obligatie! Fiecare are ceva ce nu are celalalt! Subiectul poate fi de mare interes!
 
Reply
#19
Eu unul sunt de acord 100% si chiar am spus mereu ca trebuie ca voi prajitorii sa fiti mai uniti si sa faceti ca lumea sa constientizeze diferenta fantastica intre o cafea ambalata din comert si o cafea proaspat prajita. Nici macar 1 din 100 de romani nu cred ca face aceasta diferenta.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#20
Vad pe Facebook ca joi la ora 15 se prajeste Jamaica si Avedis la Iasi! Ceva detalii?

Espressomani ieseni, poate veniti cu impresii de acolo (obiective).
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Noroc de postarea ta Lyvyoo, voi fi prezent negresit!!! Dealtfel, slaba mediatizare... dar poate se mai aduna dupa miros!
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#22
POate faci si doua poze sa le pui pe forum. Asteptam impresii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
Fost, vazut, placut, cumparat. 10 pentru initiativa, 10 pentru realizare, 10 pentru versatilitate. Nu-ti place de una, ia de alta! Am fost coplesit, ce mai, muuult peste nivelul meu de asteptare. Ce-i drept, si eu cam nepregatit, ca sa nu zic habarnist, deci, teren virgin, usor de cucerit. In rest, multa lume, cafegii, televiziune, ca la deschidere. Ba chiar am avut onoarea sa ''pornesc motoarele'' primei sarje de Jamaica Blue Mountain Coffee prajita ''locco''. Apoi, degustari la discretie, din partea casei, aparate-ncinse, curgeau cescutele rauri-rauri pe doua randuri. Mi-am rezervat loc in gand si pentru maine, mi-am achitat targuiala si prin bunavointa Domnului Radu m-am lipit si de doua cescute inscriptionate Leonard Caffe. Asa da atelier! Bravo din toata inima!
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#24
Pe cand asa ceva si in Buc ?
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#25
(21-12-2012, 00:26)sorin2505 Wrote: Pe cand asa ceva si in Buc ?

Sau chiar la Timisoara. O ocazie buna ar fi expozitia anuala VinVest care se desfasoara la Timisoara intre 19-21 Aprilie 2013. Desi expozantii sunt in special producatorii de vin am vazut stand-uri cu produse conexe. Dupa parerea mea cafeaua ca si vinul sunt produse naturale care prin pasiunea si mestesugul celor care le prepara, ne pot incanta papilele gustative cu o infinitate de arome.
Detalii despre expozitie si persoane de contact pe http://vinvest.ro/contact/
Lelit PL043 + Gaggia Classic + Tamper inox 58mm cu suport Bezzera
 
Reply
#26
Sunt sanse. Leonard participa des la astfel de targuri.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
Sunt la sun plaza la cumparaturi si am dat de un stand Leonard cu cafea proaspat prajita. Daca tot am dat de ei am luat Kilimanjaro la probe. Am vrut sa incerc blue mountain dar nu au adus aici la stand.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#28
Entonii daca e acelasi Leonard cu cel de la Obor (subsol) dupa parerea mea sunt bani aruncati pe fereastra. Adevarul e ca trec des pe langa acel stand. Niciodata nu mi s-a parut ca ar fi vorba de cafea proaspat prajita dupa felul in care sunt ambalate. De asemeni multe sortimente de ceai.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#29
Nu stiu nimic de ei, am zis sa incerc, spuneau ca prajesc pe Polona undeva.
Am zis ca vreau sa-mi dea ceva nespalat si a zis ca niciuna nu e spalata, ca nu se spala, ca se prajesc uscate...Smile Am zis ca vorbesc de cum le curata aia de la ferma de coaja. Nu am vrut sa continui discutia, caci nu avea sens.
Scria proaspat prajita, aveau multe origini arabica si una robusta.
Boabele aratau bine, le testez si va zic daca iese cafea ori ciorba.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#30
Eu stiam ca prajitoria / cuptorul / sediul central sunt in CORNETU
La Obor am intrebat si eu de cand e prajita cafeaua si nu a stiut sa-mi spuna.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)