• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


A J U T O R. need espressor

#1
Salutare,
Domnilor experti,beginneri,novice, am rugamintea sa aveti mare rabdare cu mine. Avem la birou(suntem aprox 34 de omuleti) un      
https://www.google.ro/search?q=lavazza+b...sFZO9pM%3A    si vrem sa il inlocuim (daca este posibil)cu un espressor care sa ne coste mai putin deoarece se pare ca ne ajunge cam mult(cafeaua propriu-zisa). Banuiesc ca va trebuie si alte detalli pe care momentan nu le am/stiu(P.S.:eu nu beau cafea). In principiu ne intereseaza un espressor care sa scoata ceva decent(nu suntem connaisseuri)-eventual la aceeasi minima calitate ca la cel de sus daca se poate-gen vine omul si fie baga capsula fie apasa pe buton(din cate stiu eu-chiar daca nu beau cafea- cafeaua-boabe achizitionata proaspata e recomandata),se rasneste bobita si iese licoarea, evident intr-un timp cat mai scurt.Pt cei care ar avea eventuale solutii astept intrebarile voastre cu ce v-ar interesa pt a-mi putea oferi solutia cea mai buna. Cheers!
 
Reply
#2
Noi la birou avem aparate superautomate. Punem boabe, apasam pe buton, jucaria rasneste, tampeaza, face preinfuzie, extrage. La fiecare dintre acesti pasi se pierde din calitate deoarece comfortul apasarii unui buton inseamna rasnita slaba, tamper slab etc. Macar nu se bea cafea din pastile. Noi avem Saeco intelia si doua Gaggia Brera. Colegii care le folosesc spun ca ce iese din Gaggia Brera ar avea un gust mai bun. Nu sunt adeptul acestui tip de aparate si am refuzat sa recomand achizitionarea vreunui model dar in urma achizitiei lor, ma ocup de decalcifierile periodice. Gaggia Brera are 3 ani de cand face 30-40 de "bauturi" zilnic si inafara de decalcifierea lunara cu sare de lamaie si cate o pastile de curatat uleiurile nu a vazut. Noi costa in jur de 2000-2500 lei. Poate pe OLX le gasesti mai ieftin dar fara garantie. Nu lua cu sisteme de cappuccino pentru ca se imbranzeste laptele pe conducte si devine periculos pentru sanatate. Daca veti folosi cafea proaspat prajita, veti avea rezultate decente pentru un superautomat. Atentie, masinile de acest tip nu scot crema ci spuma deasupra shotului.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#3
La birou avem si noi (aprox 25 de persoane) un aparat Lavazza automat ce functioneaza cu doze lavazza blue si din care obtin o cafea decenta tinand cont de contextul in care principala activitate desfasurata este munca si nu sueta la o cafea. Pt cei din top management exista un espresssor semiautomat (nu am reusit sa identific ce marca) unde personalul administrativ le pregateste cafeaua din pod-uri. 
Opinia mea este ca nu merita atata bataie de cap sa te complici cu un semi-automat si rasnita, pt ca asta o facem acasa unde avem timp si rabdare.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#4
singura optiune pe care o aveti e un automat (gaggia, saeco, jura etc) in functie de buget. cafeaua este inferioara celei obtinute de la un semiautomat si rasnita, dar asta nu-i o varianta la birou decat daca vrei sa te transformi in barman. cum zicea si stefandinescu mai sus, pt capucino trebuie curatenie care-i imposibil de tinut de 35 de oameni.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#5
La volumul vostru un automat e cam singura soluție. Preferabil unul cu posibilitate reglării granulației rasnirii. La un reglaj aproape de minim (cafea fină) vei obține rezultate decente. Din păcate cafeaua proaspăt prăjită nu e tocmai o alegere bună, rezultatele în ceașcă față de o comercială medie nu vor fi prea evenimente
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
Acelasi noob insistaWink: m-ar interesa tipuri de automate(mura-n-gura e cel mai bine), eventual si o cafea decenta sau macar linkuri utile(comenzi,reviews,etc). Bugetul e flexibil dar pt asta tre sa ma documentz cat mai bine(ca sa vedem cat de flexibil eSmile).Utile ar fi si linkuri de unde le-as putea comanda(automate,cafea). Ca si update la problema am aflat ca ne ajunge undeva la 1000-1200 cafeaua/luna. Deci daca presupunem ca 1000-1200/luna(cat ne ajunge cafeaua din prezent) iar la achizitionarea unui nou automat cafeaua ne-ar ajunge Y, bugetul ar fi undeva la (X-Y)x12luni. Inca nu am calculat cam ce cantitate se bea in cei 1000-1200 dar voi reveni cu date.Multuuuuuu!
 
Reply
#7
GaggiaBrera sau Saeco Intelia in aceasta ordine. Nu Deloghi, Krupps etc. Cafea de brand iti recomand..... Glumeam. Nimeni de aici nu iti va recomanda altceva inafara de cafea de la prajitori. Pentru preturi: shopmania.ro, compari.ro, price.ro.Buget 2000-2500 lei pt recomandarile mele.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#8
(04-05-2016, 16:20)stefandinescu Wrote: GaggiaBrera sau Saeco Intelia in aceasta ordine. Nu Deloghi, Krupps etc. Cafea de brand iti recomand..... Glumeam. Nimeni de aici nu iti va recomanda altceva inafara de cafea de la prajitori. Pentru preturi: shopmania.ro, compari.ro, price.ro.Buget 2000-2500 lei pt recomandarile mele.

cam cat ajunge 1 kg de cafea decenta?espresso-urile sunt cremoase? se poate face cappuccino?pe mine ma intereseaza un aparat la care apesi butonul si iese espresso-ul sau ce vrea fiecare. REPET: NU sunt consumator de nici un fel de cafea(ibric,espresso,aeropress) si de aceea pun aceste intrebari idioate. Va multumesc pt rabdare.
 
Reply
#9
80-100 lei. Mai depinde si de reducerile de pe forum, de varianta luata (4x250g > 1x1000g)...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#10
(05-05-2016, 13:24)Mihai L Wrote: 80-100 lei. Mai depinde si de reducerile de pe forum, de varianta luata (4x250g > 1x1000g)...

daca nu reusesc sa fac comanda in timp util si ramanem fara cafea este posibila achizitionarea oricarui tip de cafea cat timp este boabe? exista cafea boabe in comert decenta pt espressoare?
 
Reply
#11
La un consum relativ mare nu e o problema cu cantitatea si transportul (la multi e gratis peste o anumita valoare). In general 1-3 zile sunt suficiente sa ajunga comanda. Cafeaua din comert eu unul nu o consider decenta.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#12
Aparat sa apesi pe buton sa faca cafea fara intretinere nu exista ,trebuie sa-l incarci cu cafea/apa,sa golesti zatul,sa-l cureti,sa-l decalcifiezi...Din 1kg de cafea faci 80-120 de cafele ,depinde de aparat de reglaje si cafea.Cafea decenta  se gaseste de la 50 lei/kg lavazza crema,segafredo sau 70/kg julius meinl.
 
Reply
#13
(05-05-2016, 21:52)alin28 Wrote: Aparat sa apesi pe buton sa faca cafea fara intretinere nu exista ,trebuie sa-l incarci cu cafea/apa,sa golesti zatul,sa-l cureti,sa-l decalcifiezi...Din 1kg de cafea faci 80-120 de cafele ,depinde de aparat de reglaje si cafea.Cafea decenta  se gaseste de la 50 lei/kg lavazza crema,segafredo sau 70/kg julius meinl.

Ma refeream in principiu la facutul cafelei exceptand intretinerea. Aparatul poate face cappuccino? Intretinerea cat de des se face(decalcifierea de care zici-cum se face?) cafeaua de care zici e boabe sau rasnita? Nu stiam sa existe cafea sub 60-70 kg boabe. Aici ma refer la aparatele Gaggia Brera si Saeco Intelia.
 
Reply
#14
Decalcifierea tne de duritatea apei si numarul de shoturi extrase. Aparatul indica atunci cand este cazul. Ai grija sa ai la birou sare de lamaie si ai rezolvat.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#15
plssssssssssssssssss am nevoie de niste marci de cafea!ceva care sa mearga la Gaggia Brerea sau Saeco Intelia.
Deci ziceti ca ar fi mai bun un aparat care nu face cappuccino?
Din ce am inteles la decalcifiere e suficienta sare de lamaie si o pastila?E suficienta decalcifierea lunar?
 
Reply
#16
Astia-s cei mai buni  Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
(05-05-2016, 15:21)bibanu Wrote:
daca nu reusesc sa fac comanda in timp util si ramanem fara cafea este posibila achizitionarea oricarui tip de cafea cat timp este boabe? exista cafea boabe in comert decenta pt espressoare?
da, se poate folosi orice cafea boabe. cat de buna e cea din comert fata de cea de la prajitori ai sa te convingi singur.
(09-05-2016, 14:20)bibanu Wrote: Aparatul poate face cappuccino?
au teava de abur, dar nu prea cred ca o sa-si bata lumea capul sa invete sa froteze laptele.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#18
(09-05-2016, 16:59)Lyvyoo Wrote: Astia-s cei mai buni  [Image: smile.gif]

ok, asta am inteles, dar de unde ii gasesc pt comenzi?
 
Reply
#19
Google este un sfetnic bun, avand in vedere ca sunt destul de multe variante.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#20
E primul post, deci nu ma luati prea in serios.
Folosesc de vreo 5 ani un aparat cu capsule lavazza blue.
Acum 1,5 ani, pentru ca am nevoie sa fac cafea la doua adrese distincte, am achizitionat un Gaggia Brera la recomandarea furnizorului de capsule (macar m-a scapat de krups-sechele).
Am incercat 10-20 de tipuri de cafea boabe si diverse tipuri de mix arabica-robusta si concluzia este ca lavazza blue lb1000 face cafea mai buna decat gaggia brera. Sigur, suspectez ca aparatul meu poate este defect. L-am dus o tura in service, cica au umblat la rasnita dar certitudinea este ca nu-l pot face sa scoata 30 ml in mai mult de 10-11 secunde. Repet, este posibil sa fie defect.
In ce priveste intretinerea la birou, noi facem cam 10-15 cafele cu lavazza blue. Si oamenii cred ca si asta este prea complicat. La gaggia brera intretinerea este mult mai mare consumatoare de timp.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#21
ai scris doar ca sa ne confirmi ca aparatul lavazza face cafea mai buna decat gaggia brera?
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | OE Lido E | VST 18/20g ridgeless | Tidaka 58.5 tamper
 
Reply
#22
rasnita macina prea gros , granulatia trebuie sa fie mult mai fina, chiar daca e nou pe forum si foloseste pastile [Image: biggrin.gif]  ,e totusi colegul nostru,care trebuie convertit,nu? [Image: blush.gif]
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
#23
(19-06-2016, 13:39)orwo Wrote: rasnita macina prea gros , granulatia trebuie sa fie mult mai fina, chiar daca e nou pe forum si foloseste pastile [Image: biggrin.gif]  ,e totusi colegul nostru,care trebuie convertit,nu? [Image: blush.gif]
Sistemul e altfel la el. Ca sa scoata spuma din acea cafea (prajita odata), acel aparat are un sistem de sifonare. Nu va scoate pururea in 25-30 sec.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#24
M-am convertit deja. Pl81t+m4d ma asteapta sa le ridic marti. Cu reducere substantiala espressoman. (Sa fie primita!)
Mi-am dat cu parerea pentru ca am ambele aparate mentionate in postul anterior.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#25
(19-06-2016, 14:32)OvidiuBB Wrote: M-am convertit deja. Pl81t+m4d ma asteapta sa le ridic marti. Cu reducere substantiala espressoman. (Sa fie primita!)
Mi-am dat cu parerea pentru ca am ambele aparate mentionate in postul anterior.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bine ai venit ! 10 pcte județul Dâmbovița, hai că se poate!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#26
direct in liga mare,wow!!! [Image: biggrin.gif]
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
#27
Ca sa-ti curga 30 ml in 25 secunde trebuie sa te duci cu macinatura destul de aproape de limita la care se infunda aparatul si nu mai curge cafeaua. In plus setarea asta nu-i fixa, ai tot timpul de ajustat la ea. Un producator de automate niciodata n-o sa faca asta fiindca in 90% din cazuri cand s-ar infunda aparatul de la cafeaua macinata prea fin asta inseamna aparat trimis in service, eventual pe garantie si client nemultumit. E cam greu sa explici filozofia espresso-ului unuia care cauta aparat care sa-i faca totul la o singura apasare de buton. Si eventual i se pare ca a platit o galagie de bani pe un aparat superpremium.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#28
(19-06-2016, 16:00)orwo Wrote: direct in liga mare,wow!!! [Image: biggrin.gif]


Citesc pe modul silent de vreo 10 zile. Initial aveam de gand sa schimb grupul de preparare la gaggia brera (vreo 50€). Citind mi-am dat seama ca nu are sens sa mai bag vreun leu in aparatul respectiv asa ca de saptamana viitoare incep o noua aventura.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#29
Ovidiu, scoate semnatura de la Tapatalk, pls.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#30
the auto brew ratio video is on!!!
http://global.lamarzocco.com/en/the-auto...deo-is-on/
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)