• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


10-20% discount in Iasi, la Prajitoria Maison du Cafe

#1
[Image: piQgAok.png]

Ii spunem oficial bun venit prajitoriei Maison du Cafe din Iasi, un oras care se dezvolta din ce in ce mai frumos in ceea ce priveste cafeaua de calitate.

Stilul de prajire abordat este unul mai intens decat profilele light-medium, cu scopul de a atenua la maxim aciditatea si a facilita o crema densa, in zona full city. Detalii vom avea pe topicul dedicat.

Prajitoria Maison du Cafe din Iasi ofera espressomanilor 10% discount permanent pentru toate originile disponibile, prin introducerea la finalizarea comenzii online pe site-ul prajitoriei, a codului:

maison10

Pentru anumite sortimente selectate reducerea este de 20%. Luna aceasta, pana pe 15 aprilie, sortimentul selectat este  Panama Estrellas, care beneficiaza de 20% discount prin folosirea pe site-ul prajitoriei, la finalizarea comenzii, a codului:

maison20

Costul transportului este de 14 lei oriunde in tara, iar din Iasi cafeaua se poate ridica fara costuri de la cafeneaua prajitoriei, din Str. Vasile Alecsandri nr. 9, Iasi. In link se afla si datele de contact ale lui Octavian (telefon si email), cel care va tine legatura cu noi pe forum cu userul OctavDuMaison
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
O veste buna. Multi ne dorim cafea full city.
Gaggia Color; Quamar T80e
 
 
Reply
#3
Subscriu 57
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1
 
Reply
#4
Multumim, deja am bagat o comanda, Brazilia Bourbon, Columbia Supremo si Panama Estrellas.
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1
 
Reply
#5
Cu multa placere, Iulian!
Mi se pare absolut normal ca pe cel mai mare forum din domeniul cafelei din Romania sa mai fie din cand in cand si reduceri mai mari.
Asta este doar prima "surpriza" din partea noastra. Mai urmeaza si altele in viitor 
(12-04-2017, 22:12)rauliulian Wrote: Multumim, deja am bagat o comanda, Brazilia Bourbon, Columbia Supremo si Panama Estrellas.
 
Reply
#6
Dupa cum a precizat si Liviu in postarea de mai sus, periodic vom avea reduceri mai mari la unele sortimente. Asadar, incepand de astazi si pana la sfarsitul acestei luni, va oferim o reducere de 20 % pentru Indonesia Sumatra Mandheling!
Pentru a beneficia de reducere, trebuie sa folositi pe site-ul prajitoriei la finalizarea comenzii (rubrica "Aplica un cupon de discount") codul maison20 .
 
Reply
#7
Cum se poate in aceeasi comanda sa aplicam simultan cele 2 coduri de reducere ?

De exemplu, vreau sa comand Indonezia Sumatra (maison20) si Guatemala (maison10).

Multumesc.
Vibiemme Domobar + PID Rex-C100, San Marco SM92, Tamper 58mm, sita dus IMS Competizione, latiera JoeFrex 590ml + 350ml
 
 
Reply
#8
Da, intr-adevar, pe site se poate folosi doar un singur cupon de discount. Insa nu este problema, puteti aplica doar un singur cod si astfel noi vom sti de unde vine comanda si vom face noi toate reducerile dupa.
Toate cele bune!
(16-05-2017, 10:34)CalinM Wrote: Cum se poate in aceeasi comanda sa aplicam simultan cele 2 coduri de reducere ?

De exemplu, vreau sa comand Indonezia Sumatra (maison20) si Guatemala (maison10).

Multumesc.
 
Reply
#9
Multumesc pentru raspuns Smile
Vibiemme Domobar + PID Rex-C100, San Marco SM92, Tamper 58mm, sita dus IMS Competizione, latiera JoeFrex 590ml + 350ml
 
 
Reply
#10
Cu multa placere!
(17-05-2017, 09:07)CalinM Wrote: Multumesc pentru raspuns Smile
 
Reply
#11
Daca tot suntem in perioada concediilor, ne-am gandit ca ar fi bine sa faceti cateva economii! Asadar, incepand de astazi si pana pe data de 28 Iulie, va oferim o reducere de 25 % la toate sortimentele de cafea!
Pentru a beneficia de reducere, trebuie sa folositi pe site-ul prajitoriei la finalizarea comenzii (rubrica "Aplica un cupon de discount") codul maison25 .
De asemenea, dupa aceasta perioada, intre 30 Iulie - 13 August, vom fi in concediu de odihna si nu vom putea prelua comenzi. Va multumim pentru intelegere!
Toate cele bune!
 
Reply
#12
tin sa'i multumesc lui Octavian, pe aceasta cale pentru ajutorul in achizitia adaptorului pentru termometru!

acum, trebuie sa fac rost si de niste cafea. Brazilia Yellow Bourbon de la el recomand cu ardoare!
==== acum: La Marzocco Linea Classic 1EE + Mazzer Mini ==========================
==== nu acum: La Scala Butterfly HX cu grup E61 (in vanzare, detalii pe bursa sau PM) ====
 
Reply
#13
In sfarsit am ajuns si in decembrie, luna cadourilor!
Intram in atmosfera sarbatorilor cu 1 decembrie, ziua nationala a tuturor romanilor. Pentru a sarbatori cum se cuvine, doar astazi, 1 decembrie, userii espressoman vor avea o reducere speciala de 30 % la toate sortimentele de cafea! - cod cupon maison30 pe http://www.maisonducafe.ro
Incepand de maine, 2 decembrie si pana la sfarsitul lunii, 31 decembrie, userii espressoman vor avea un discount suplimentar fata de cel normal -> 20 % reducere pe http://www.maisonducafe.ro la sortimentele precizate mai jos.
Toate cele bune!

Columbia Supremo
Brazilia Santos
Costa Rica
Guatemala
El Salvador
Indonesia Sumatra
Kenya A.A.
Nicaragua Maragogype
Nicaragua Maravilla
Panama Estrellas
India Plantation
Dec
Cafea arabeasca
Blend: Sweet Sunrise
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
#14
(01-12-2017, 16:01)OctavDuMaison Wrote: doar astazi, 1 decembrie, userii espressoman vor avea o reducere speciala de 30 % la toate sortimentele de cafea! - cod cupon maison30 pe http://www.maisonducafe.ro

Cuponul nu functioneaza

[Image: cNhyRW9.jpg]
Expobar Brewtus IV DB, Mazzer Kony E, Mazer Major, Mazzer Mini, Quamar T80, diverse accesorii
 
Reply
#15
Intr-adevar, era o eroare pe acolo.
Am verificat acum si ar trebui sa functioneze.
In orice caz, daca nu merge, puteti scrie la observatii espressoman si aplicam noi reducerea.
O seara placuta!
(01-12-2017, 17:21)KrisssKros Wrote:
(01-12-2017, 16:01)OctavDuMaison Wrote: doar astazi, 1 decembrie, userii espressoman vor avea o reducere speciala de 30 % la toate sortimentele de cafea! - cod cupon maison30 pe http://www.maisonducafe.ro

Cuponul nu functioneaza

[Image: cNhyRW9.jpg]
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
#16
Pot face comanda pe site azi si ridica cafeaua maine din magazin cu reducerea de 30%?

Care este cea mai dulce cafea single origin pe care o aveti acum in stoc ?
 
Reply
#17
Buna seara,
Sigur, puteti face comanda pe site si sa o ridicati maine din magazin.
Eu consider Indonesia Sumatra Mandheling mai dulce, dar este strict opinia mea, care poate fi considerata subiectiva.
O seara placuta!

(01-12-2017, 19:23)PrinzEugen Wrote: Pot face comanda pe site azi si ridica cafeaua maine din magazin cu reducerea de 30%?

Care este cea mai dulce cafea single origin pe care o aveti acum in stoc ?
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
#18
Caut cafele cu aciditate redusa cu pronuntate tonuri dulci. Ce recomanzi? Merita incercata Nicaragua Maragogype sau sa optez pentru Indonezia din recomandarea de mai sus?
QuickMill QM67,  Sette 270W, sita IMS, tamper QuickMill, tamper dinamometric baza IMS, latiera Motta
 
Reply
#19
O cafea cu aciditate foarte scazuta este India Plantation, insa nu are arome florale, avand nuante pronuntate de cacao. Indonesia Sumatra are de asemenea aciditate scazuta, insa tonuri mult mai dulci.
Nicaragua Maragogype cred ca este o cafea foarte echilibrata, usor mai acida decat cele doua sortimente mentionate mai sus (insa nu atat de acida incat sa deranjeze - pot sa spun ca e o aciditate delicata). Arome florale, gust catifelat, dulce (ciocolata). Retrogust persistent de fructe de padure. Parerea mea e ca merita incercata Nicaragua (nu vreau sa influentez decizia cumpararii insa - aceasta este a dumneavoastra Smile)) ).
O seara placuta!


(01-12-2017, 21:01)pacala Wrote: Caut cafele cu aciditate redusa cu pronuntate tonuri dulci. Ce recomanzi? Merita incercata Nicaragua Maragogype sau sa optez pentru Indonezia din recomandarea de mai sus?
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
#20
(01-12-2017, 22:07)OctavDuMaison Wrote: O cafea cu aciditate foarte scazuta este India Plantation, insa nu are arome florale, avand nuante pronuntate de cacao. Indonesia Sumatra are de asemenea aciditate scazuta, insa tonuri mult mai dulci.
Nicaragua Maragogype cred ca este o cafea foarte echilibrata, usor mai acida decat cele doua sortimente mentionate mai sus (insa nu atat de acida incat sa deranjeze - pot sa spun ca e o aciditate delicata). Arome florale, gust catifelat, dulce (ciocolata). Retrogust persistent de fructe de padure. Parerea mea e ca merita incercata Nicaragua (nu vreau sa influentez decizia cumpararii insa - aceasta este a dumneavoastra Smile)) ).
O seara placuta!
 
(01-12-2017, 21:01)pacala Wrote: Caut cafele cu aciditate redusa cu pronuntate tonuri dulci. Ce recomanzi? Merita incercata Nicaragua Maragogype sau sa optez pentru Indonezia din recomandarea de mai sus?

Ok, am sa merg pe Sumatra si test Nicaragua. Livrare in Craiova. Nu e nevoie sa va grabiti - daca luni o sa fie aglomerat, de marti incolo.
QuickMill QM67,  Sette 270W, sita IMS, tamper QuickMill, tamper dinamometric baza IMS, latiera Motta
 
Reply
#21
Va multumim! Am primit comanda.
Luni expediem toate coletele cu Cargus si cel mai probabil vor ajunge marti.
O seara placuta!

Quote:Ok, am sa merg pe Sumatra si test Nicaragua. Livrare in Craiova. Nu e nevoie sa va grabiti - daca luni o sa fie aglomerat, de marti incolo.
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
#22
(01-12-2017, 22:56)OctavDuMaison Wrote: Va multumim! Am primit comanda.
Luni expediem toate coletele cu Cargus si cel mai probabil vor ajunge marti.
O seara placuta!
Quote:Ok, am sa merg pe Sumatra si test Nicaragua. Livrare in Craiova. Nu e nevoie sa va grabiti - daca luni o sa fie aglomerat, de marti incolo.

Ai putea recomanda un profil de temperatura pentru cele doua tipuri de cafea?
Multam.
QuickMill QM67,  Sette 270W, sita IMS, tamper QuickMill, tamper dinamometric baza IMS, latiera Motta
 
Reply
#23
Am trimis un raspuns pe e-mail.
Toate cele bune!
(05-12-2017, 13:22)pacala Wrote:
(01-12-2017, 22:56)OctavDuMaison Wrote:  
Quote: 

Ai putea recomanda un profil de temperatura pentru cele doua tipuri de cafea?
Multam. 
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
#24
Si pe mine m-ar interesa niste sfaturi despre temperatura, brew ratio si timpul de degazare (sunt toate foarte proaspat prajite).

Am luat Yirgacheffe (care miroase excelent - are un parfum "dulce" - inca nu am extras), Columbia Supremo si Nicaragua Maragogype.

De exemplu, la Columbia Supremo am observat ca o prefer spre un brew ratio de 1:3, fata de 1:2, si am extras pe la 93 pe termometrul tip Eric , dar o sa incerc o temperatura ceva mai scazuta. Foarte placuta, nu am mai incercat asa o Columbia Supremo. Sunt incepator cu descrierea aromelor, dar a fost ca si cum as fi simtit o foarte fina aroma de tutun tip trabuc (nu sunt fumator), foarte placut, cu aciditate mai putina, dar cu gust echilibrat.
Honne, Quamar Q13/75 E (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T, La Pavoni
 
Reply
#25
(06-12-2017, 00:57)cradun Wrote: Si pe mine m-ar interesa niste sfaturi despre temperatura, brew ratio si timpul de degazare (sunt toate foarte proaspat prajite).

Am luat ........Nicaragua Maragogype.
Inca mai am din lotul luat de la Iasi.
In cazul meu, rezultate maxime am la 92 gc, doza 18 grame, extractie 45 grame.
Preinfuzie 4 sec, site VST (cu IMS nu am nuantele fine florale), timp extractie 28-30 sec.
La 9 bar am in gust complex, echilibrat  si bogat in gust, cu arome evidente, corp si aspect corecte.
La 7,5 bar am corp bun, aspect ok, gust cu multa cacao, ciocolata dar  fara acele nuante delicate florale.
In ambele cazuri fara bitter si fara retrogust ce cenusa, tutun, fum, lemn ars.
Cafeaua are cam trei saptamani de la prajire.

Succes.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Hottop kn-8828p-2k, Acaia L.

 
 
Reply
#26
(06-12-2017, 11:26)RaduCarutasu Wrote:
(06-12-2017, 00:57)cradun Wrote: Si pe mine m-ar interesa niste sfaturi despre temperatura, brew ratio si timpul de degazare (sunt toate foarte proaspat prajite).

Am luat ........Nicaragua Maragogype.
Inca mai am din lotul luat de la Iasi.
In cazul meu, rezultate maxime am la 92 gc, doza 18 grame, extractie 45 grame.
Preinfuzie 4 sec, site VST (cu IMS nu am nuantele fine florale), timp extractie 28-30 sec.
La 9 bar am in gust complex, echilibrat  si bogat in gust, cu arome evidente, corp si aspect corecte.
La 7,5 bar am corp bun, aspect ok, gust cu multa cacao, ciocolata dar  fara acele nuante delicate florale.
In ambele cazuri fara bitter si fara retrogust ce cenusa, tutun, fum, lemn ars.
Cafeaua are cam trei saptamani de la prajire.

Succes. 

In asteptarea cafelei, pentru ca la aparatul din semnatura nu pot controla durata preinfuziei, as dori sa te intreb la a cata secunda incepe curgerea in cazul tau? As putea astfel compara profilul de extragere - cu aproximatie bineinteles.

Multam
QuickMill QM67,  Sette 270W, sita IMS, tamper QuickMill, tamper dinamometric baza IMS, latiera Motta
 
Reply
#27
(06-12-2017, 11:50)pacala Wrote:
(06-12-2017, 11:26)RaduCarutasu Wrote:
(06-12-2017, 00:57)cradun Wrote:  
 
....la aparatul din semnatura nu pot controla durata preinfuziei, as dori sa te intreb la a cata secunda incepe curgerea in cazul tau? As putea astfel compara profilul de extragere - cu aproximatie bineinteles.

Multam 

In 10-11 sec am si primele picaturi dar, informatia nu este relevanta, in sensul in care ti-ai dori tu, deoarece nu folosesc portfiltru fara fund ca sa pot vedea ce se intampla la nivelul sitei.
Extrag la doua cesti, cu dublu picurator si atunci mai dureaza cateva secunde pana ce lichidul extras ajunge in capatele celor doua jgheaburi.
Apreciez ca in 6-7 secunde, lichidul incepe sa curga din sita, iar dupa alte 3-4 sec apare din portfiltru.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Hottop kn-8828p-2k, Acaia L.

 
 
Reply
#28
Multumesc pentru interventie, RaduCarutasu!

Am primit raspuns si de la Octavian de la Maison du Cafe, multumiri!
Honne, Quamar Q13/75 E (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T, La Pavoni
 
Reply
#29
Am luat si eu pt test. Inca nu am incercat-o pt ca e prajita pe 03.12. O mai las cateva zile
Insa vreau sa il felicit pe Octavian pentru atentia acordata clientului, atat la vanzare, cat si post vanzare!
Servicii ireprosabile!
Expobar Brewtus IV DB, Mazzer Kony E, Mazer Major, Mazzer Mini, Quamar T80, diverse accesorii
 
Reply
#30
Pentru Nicaragua Maragogype si Indonesia Sumatra Mandheling noi am avut rezultate optime la temperatura de extractie de 88 gc, brewing ratio 1:2, timp extractie 26 secunde si 9 bar. Columbia Supremo am extras-o la 90 gc si am avut rezultate foarte bune.
In principiu nu prea mergem cu extractia peste 92 gc.
La fel ca si la dl. RaduCarutasu, sub 8 bar mai scad in intensitate nuantele florale.
Daca vrem un corp minunat si aroma intensa dulce, mergem cu brewing ratio intre 75 % si 100 %. Intre 50 % si 75 % nu mai este atat de intens, insa apar fructele si ciocolata.
Timpul de degazare pe care il consideram potrivit e 7-10 zile.
Toate cele bune!
 
(05-12-2017, 13:22)pacala Wrote:
(01-12-2017, 22:56)OctavDuMaison Wrote:
Quote:Ok, am sa merg pe Sumatra si test Nicaragua. Livrare in Craiova. Nu e nevoie sa va grabiti - daca luni o sa fie aglomerat, de marti incolo.

Ai putea recomanda un profil de temperatura pentru cele doua tipuri de cafea?
Multam.  

Va multumim pentru apreciere!
Toate cele bune
(06-12-2017, 20:11)KrisssKros Wrote: Am luat si eu pt test. Inca nu am incercat-o pt ca e prajita pe 03.12. O mai las cateva zile
Insa vreau sa il felicit pe Octavian pentru atentia acordata clientului, atat la vanzare, cat si post vanzare!
Servicii ireprosabile!
Trabattoni Farina Italnova
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)