• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Începător inca

#1
După ce mi s-a dus un Krups semiautomat am trecut la aparatul aruncat prin pod de 2 ani... O smecherie de de aparat cu capsule la 26 de lei pachetul...nici nu merita sa-i pomenesc numele aici. Am trecut la espresorul clasic de aragaz... . În căutarea unui super espresor care sa-mi facă o cafea buna apăsând un buton am dat de voi.
De 2 luni beau espreso pe unde nimeresc, prin baruri, localuri de duzina pe la prieteni, și chiar constat ca că a face o cafea buna e o artă. Arta cu care eu acasă eram la nivel de...pictura naiva.
Ce s-o mai lungim... Azi am plătit un Lelit 81T. Aștept sa-mi vina!!!
Rasnita o sa fie una manuala pentru început. ...
 
Reply
#2
Bine ai venit in lumea lelitistilor Smile Pt mine a fost o experienta placuta 81T-ul pana acum, sper sa fie la fel si pt tine!
Quamar Q13/75 E (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T, La Pavoni
 
Reply
#3
Azi mi-a venit Lelit 81T. Normal...Prima cafea ciorba, a doua a infundat espresorul, și a 3-a,4-a ceva ce seamănă a espreso. Cam stresant cu soția lângă mine care aștepta o cafea buna... Și trebuia sa aștepte pana dădeam la manivela de la hario miniSmile)
Maine mai continui.
 
Reply
#4
o sa ai mari probleme cu dna Smile 
in momentul in care ai infundat sita incepe sa macini putin mai gros pana ajungi la urmatoarea ecuatie pui 18g incearca sa scoti cca 36 de grame asta inseamna 1:2 ratia
Bezzera  BZ 40 DE HX, tamper made by suncoffee & motta, rasnita MSJ. BWT filter
 
 
Reply
#5
ti'as recomanda sa faci Hario Stepless mod, ai sa poti rasni practic fara pasi, respectiv primi rasnirea exact potrivita.
La Marzocco Linea 1EE; La Scala Butterfly HX (in vanzare); Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)